Πώς η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε πιο επιτυχημένοι στον έρωτα

Αγίου Βαλεντίνου

Σε ποιον θα πείτε «χρόνια πολλά» την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Γιατί  επιλέξατε αυτόν για να εκφράσετε τον έρωτά σας; Μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτή την ημέρα για να θέσετε στόχους που θα βελτιώσουν την ερωτική σας ζωή.

Τα τελευταία τρία χρόνια της πανδημίας, βοήθησαν πολλούς ανθρώπους να ξεκαθαρίσουν τις αξίες και τις προτεραιότητές τους, δίνοντας μια προοπτική για το τι είναι ουσιώδες και τι όχι.

Το ποιους επιλέξατε να αναγνωρίσετε και ο λόγος πίσω από αυτή την επιλογή παρέχουν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σας βοηθήσουν στην ανάπτυξη των στόχων σας για τη χρονιά. Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σας θυμίζει ποιος και τι είναι σημαντικό για εσάς σήμερα.

Πώς η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σας βοηθάει με τους στόχους σας

Είναι καλό να βάζετε στόχους για κάθε τομέα της ζωής σας: σχέσεις, οικονομικά/χρήματα, καριέρα/εργασία, προσωπική ανάπτυξη και πνευματικότητα, διασκέδαση, αναψυχή και συνεισφορά.

Το να αισθάνεστε συνδεδεμένοι και αγαπητοί είναι απαραίτητο. Η ύπαρξη ουσιαστικών δραστηριοτήτων επίσης. Το να έχετε ένα ασφαλές σπίτι ακόμη περισσότερο, όπως και το να αισθάνεστε οικονομικά ασφαλείς, να είστε υγιείς και να βρίσκετε τη χαρά.

Προτεραιότητες

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μας κάνει να εστιάζουμε σε αυτό που αγαπάμε, κάτι που ξεκαθαρίζει τις προτεραιότητες της σχέσης μας. Καθώς θέτετε τους στόχους της σχέσης σας για το επόμενο διάστημα, το ποιον σκέφτεστε και αναγνωρίζετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σας δίνει πληροφορίες για τις προτεραιότητες και τους στόχους της σχέσης σας.

Επίσης, ξεκαθαρίζει τις προτεραιότητές σας για άλλα σημεία της ζωής σας. Για παράδειγμα, οι τρόποι με τους οποίους θέλετε να δείξετε σε αυτούς τους ανθρώπους ότι τους αγαπάτε μπορεί να εξαρτώνται ή όχι από τα χρήματα, γεγονός που θα αντικατοπτρίζει στους οικονομικούς σας στόχους.

Το πώς θέλετε να περνάτε χρόνο με τους ανθρώπους που απολαμβάνετε θα σας δείξει πώς θέλετε να περάσετε τον χρόνο σας. Αυτό μπορεί να είναι ταξίδια, μαγειρική, ταινίες ή συναυλίες. Αυτές οι δραστηριότητες θα εμφανίζονται στους στόχους διασκέδασης και αναψυχής (και στους οικονομικούς σας στόχους, όπου χρειάζονται χρήματα).

Το πώς θέλετε να νιώθετε με τους ανθρώπους που αγαπάτε θα μπορούσε να αντικατοπτρίζεται στους προσωπικούς σας στόχους ανάπτυξης. Έχετε ακούσει ανθρώπους να λένε ότι θέλουν να είναι το άτομο που θέλει η μητέρα, ο πατέρας, η σύζυγος, ο σύζυγος, ο γιος, η κόρη τους να είναι; Είναι ακριβώς αυτό.

Αξίες

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αποκαλύπτει τι εκτιμάτε. Εκτιμάτε τη σύνδεση; Εκφράζετε την αγάπη σας μέσω υλικών πραγμάτων όπως τα δώρα ή μέσω χειρονομιών όπως λουλούδια και κάρτες ή μια άδεια από τη δουλειά για να είστε με τους ανθρώπους που αγαπάτε; Αυτό που αγαπάτε σε αυτούς τους ανθρώπους και πώς τους αγαπάτε αποκαλύπτει τις αξίες σας.

Το πώς συμπεριφέρεστε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στους ανθρώπους που αγαπάτε αποκαλύπτει τι είδους κινδύνους είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε (ή όχι). Εάν αγοράσετε μια κάρτα που είναι συναισθηματική, είστε πρόθυμοι να διακινδυνεύσετε να είστε συναισθηματικά ευάλωτοι. Αν τους αγοράσετε ένα δώρο, κινδυνεύετε να μην αρέσει. Ό,τι κάνετε ή δεν κάνετε δείχνει πόσο από τον εαυτό σας, τους πόρους και τη δημιουργικότητά σας είστε διατεθειμένοι να ρισκάρετε για συναισθηματική σύνδεση.

Αυτές οι αξίες οδηγούν τους στόχους που θέτετε, επειδή θα δημιουργήσετε στόχους που ενισχύουν τη σύνδεση και απαιτούν ανάλογους πόρους ή/και τοποθεσία.

Κίνητρα

Αν σχεδιάζετε πώς θα γιορτάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αυτό σας λέει ότι παρακινείστε από την αγάπη και τη σύνδεση να ενεργήσετε αποφασιστικά και έχετε κίνητρο να προσπαθήσετε να ευχαριστήσετε τους αγαπημένους σας. Λέει επίσης ότι αυτό είναι αρκετά σημαντικό για εσάς, ώστε να είστε πρόθυμοι να αφιερώσετε χρόνο για να προγραμματίσετε εκ των προτέρων.

Εάν έχετε κίνητρο να διαπρέψετε στη δουλειά για να τους ευχαριστήσετε ή να τους προσφέρετε, θα δομήσετε το πρόγραμμα και τους πόρους σας ανάλογα, κάτι που θα εμφανιστεί στους επαγγελματικούς σας στόχους. Αν σας παρακινεί περισσότερο η εργασία παρά οι προσωπικές σας σχέσεις, θα θέσετε στόχους που δίνουν προτεραιότητα στη δουλειά σας.

Ο καθορισμός στόχων μέσα από το πρίσμα του ποιον και πώς αγαπάμε αποκαλύπτει τόσα πολλά για τις αξίες, τις προτεραιότητες και τα κίνητρά μας και τι μας κάνει ευτυχισμένους.

Ο πυρήνας της αναγνώρισης είναι η ευγνωμοσύνη. Ανεξάρτητα από το πώς θα επιλέξετε να περάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με αυτούς που αγαπάτε (ή σας αρέσουν πολύ), τους ευχαριστείτε που είναι στον κόσμο σας και κοντά σας. Εκφράζετε ευγνωμοσύνη για αυτό που είναι, για την αγάπη και τη σύνδεση. Αυτοί είναι στόχοι που όλοι μπορούμε να επιδιώξουμε και να γιορτάσουμε.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top