Έλεγχος ευτυχίας: Κάντε αυτό το τεστ για να μάθετε ποιοι είναι οι πραγματικοί σας φίλοι – Και ποιους πρέπει να βγάλετε από τη ζωή σας

έλεγχος ευτυχίας

Όλοι έχουμε γύρω μας ανθρώπους με τους οποίους μπορούμε να είμαστε περισσότερο ο εαυτός μας και με τους οποίους νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι η εξωτερική αιτία της ευτυχίας μας, αλλά εκείνοι με τους οποίους είναι ευκολότερο να αποκτήσουμε πρόσβαση στην ευτυχία μέσα μας.

Άλλοι έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα και γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να διεξάγουμε έναν… έλεγχο ευτυχίας. Ένα τέτοιο τεστ θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε ποιοι άνθρωποι σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση στην εσωτερική σας ευτυχία και να επιλέγετε να περνάτε χρόνο μαζί τους.

Έτσι, όσο σκληρό κι αν ακούγεται, ήρθε η ώρα να βρείτε ποιοι περιλαμβάνονται στη μία ομάδα και ποιοι στην άλλη.

Το πρώτο βήμα για τον έλεγχο ευτυχίας

Ξεκινήστε ξεφυλλίζοντας τις επαφές στο τηλέφωνό σας και αναρωτηθείτε: «Ποιος μου ανεβάζει την ενέργειά μου;» και «Ποιος μου ρίχνει την ενέργειά μου;» Αυτό γίνεται για να μπορέσετε να εντοπίσετε τους ανθρώπους-«ενεργειακά βαμπίρ» που αποστραγγίζουν την ευτυχία από τη ζωή σας.

Σκεφτείτε το. Μέσα σε αυτή τη λίστα επαφών θα υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που έχουν ρίξει την ψυχολογία σας αλλά μόνο περιστασιακά, όπως όταν χρειάζονται να τους βοηθήσετε να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση. Δεν θέλετε να απορρίψετε έναν καλό φίλο που, επειδή παλεύει μέσα από κάποια προσωπική κρίση, παίρνει περισσότερα από εσάς από όσα δίνει μια δεδομένη στιγμή.

Αντίθετα, πρέπει να εντοπίσετε αυτούς που σας κάνουν συνεχώς να νιώθετε άδειοι. Εκείνους που, όταν εμφανίζεται το όνομά τους στο τηλέφωνό σας, μέσα σας γκρινιάζετε και σκέφτεστε: «Τι έγινε πάλι;» Είναι αυτοί που πρέπει συνειδητά να αποφασίσετε να τους αφιερώνετε λιγότερο χρόνο.

Με την πάροδο του χρόνου μπορεί να δείτε ότι η ζωή είναι πιο εύκολη, λιγότερο κουραστική, χωρίς αυτούς μέσα και απλά θα σταματήσετε να κανονίζετε να τους δείτε.

Στη συνέχεια, καλό θα είναι μάθετε ποιοι είναι οι άνθρωποι που σας ανεβάζουν και σας διευκολύνουν να αποκτήσετε πρόσβαση στην εσωτερική σας ευτυχία. Αυτοί είναι οι άνθρωποι με τους οποίους πρέπει να περνάτε περισσότερο χρόνο.

Καταβάλλοντας περισσότερη προσπάθεια σε αυτές τις σχέσεις και δίνοντας μεγαλύτερη αξία στην παρέα τους, τα χαρούμενα συναισθήματα θα διαποτίσουν την καθημερινότητά σας.

Κάντε το τεστ «Κύκλοι Σύνδεσης» και διαχωρίστε τις σχέσεις σας

Οι πιο δυνατοί δεσμοί που κάνουμε είναι με τους ανθρώπους που κάνουν τη ζωή μας πιο πλούσια. Ένα είδους τεστ μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε τις σχετικές αποφάσεις. Πρόκειται για μια άσκηση που ονομάζεται Κύκλοι Σύνδεσης. Είναι εξαιρετικά εύκολη και απλή, αλλά μπορεί να σας παράσχει μια σημαντική αφύπνιση.

Σχεδιάζετε τρεις κύκλους. Ο  πρώτος είναι πραγματικά μεγάλος και μέσα του σημειώνετε τις γνωριμίες σας. Ο επόμενος είναι μικρότερο και περιλαμβάνει τον φιλικό σας κύκλο. Ο τρίτος είναι ο μικρότερος από όλους και περιλαμβάνει τους πραγματικούς σας φίλους -τον στενό κύκλο ανθρώπων που γνωρίζετε σίγουρα θα είναι πάντα εκεί για εσάς και ότι θα είστε το ίδιο δίπλα τους ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει.

κύκλοι συνείδησης

Πολύ πιθανό να συνειδητοποιήσετε ότι περνάτε πολύ από τον χρόνο σας με γνωστούς και όχι με πραγματικούς φίλους. Αυτή η άσκηση μπαίνει στην καρδιά της ποιότητας των σχέσεών σας. Θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιοι είναι πραγματικά οι άνθρωποί σας. Δίνοντάς τους προτεραιότητα –κάνοντας τους μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας- η ευτυχία θα είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση.

Εκτός από την εργασία σας απέναντι στις σχέσεις, ο έλεγχος ευτυχίας μπορεί να λειτουργήσεί ακόμα και για τα μέρη στα οποία έχετε πιο εύκολη πρόσβαση στην εσωτερική σας ευτυχία όταν βρίσκεστε εκεί. Σκεφτείτε τα ως τα χαρούμενα μέρη σας. Μπορείτε να επιλέξτε όσα θέλετε.

Θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ένα νησί με θάλασσα και ήλιο ή ακόμη και ένα χόμπι στον κήπο του σπιτιού. Μόλις απομονώσετε αυτά τα μέρη, μπορείτε να εστιάσετε στο να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο εκεί.

Όλο Υγεία

Scroll to Top