Το μαγικό κόλπο για να αναζωογονήσετε την ερωτική ζωή στη σχέση σας – 4 στρατηγικές

ερωτική ζωή

Μια μεγάλη και αυξανόμενη εστίαση στη θετική ψυχολογία είναι το φαινόμενο της απόλαυσης, όχι μόνο στην ευρύτερη καθημερινότητα αλλά και στην ερωτική ζωή με τον/την σύντροφό σας.

Με την τεχνική του έννοια, το φαινόμενο αυτό αναφέρεται στην ικανότητα των ανθρώπων να παρακολουθούν, να εκτιμούν και να ενισχύουν τα θετικά συναισθήματα στη ζωή τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, λαμβάνουμε νοητικά στιγμιότυπα θετικών στιγμών, χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο σύνολο στρατηγικών, για να ενισχύσουμε την επίγνωση και τη μνήμη μας για θετικές στιγμές, όπως η σεξουαλική επαφή.

Οι 4 σεξουαλικές στρατηγικές για να ενισχύσετε την ερωτική ζωή στη σχέση σας

  1. Μοίρασμα
  2. Χρονική επίγνωση
  3. Συμπεριφορική έκφραση
  4. Αισθητηριο-αντιληπτική όξυνση

1. Μοίρασμα

Κάθε στιγμή, μιλάμε με κάποιον με τον οποίο μοιραζόμαστε την εμπειρία ή λέμε σε άλλους πόσο εκτιμήσαμε μια στιγμή. Αυτό μπορεί να μεταφραστεί και σε μια ερωτική εμπειρία που μοιράζεστε με έναν σύντροφο. Το να λέτε δυνατά πόσο απολαμβάνετε μια εμπειρία ενώ τη ζείτε, ή πόσο την απολαύσατε ή πόσο νόημα είχε, αμέσως μετά, ενισχύει την ευχαρίστηση και τη στερεοποιεί στη μνήμη σας.

2. Χρονική επίγνωση

Ο χρόνος είναι ο πιο πολύτιμος πόρος μας γιατί είναι το μόνο πράγμα που έχουμε που, αφού φύγει, δεν μπορούμε να το έχουμε ποτέ ξανά. Η ενέργεια του σώματός μας μπορεί να ανανεωθεί, τα χρήματα έρχονται και φεύγουν, αλλά ο χρόνος είναι περιορισμένος και φευγαλέος.

Η χρονική επίγνωση μάς υπενθυμίζει πόσο παροδικός είναι ο χρόνος και επομένως παρατηρούμε την κάθε στιγμή, την αγαπάμε πριν περάσει. Αυτή είναι μια εύκολη απολαυστική συμπεριφορά που μπορεί να ενσωματωθεί σε μια ερωτική εμπειρία. «Ο χρόνος είναι λίγος και επιλέγω να το κάνω με τον ρυθμό μου».

3. Συμπεριφορική έκφραση

Αυτό αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο εκφράζουμε τα θετικά μας συναισθήματα. Γελάμε δυνατά, χοροπηδάμε, χτυπάμε τα χέρια μας και ουρλιάζουμε. Επιτρέπουμε στο σώμα μας να είναι τόσο γεμάτο από την ευχαρίστηση της στιγμής που δεν μπορούμε να κρατηθούμε για μην χτυπήσουμε τα χέρια μας από ενθουσιασμό.

Αν αισθανόμαστε ντροπή για την απόλαυση, όπως συμβαίνει σε πολλούς από εμάς, αυτή είναι μια εξαιρετική στρατηγική για να ανοίξουμε το κουτί της ντροπής και να αφήσουμε την ευχαρίστησή μας να πετάξει ελεύθερη. Η άσκηση της συμπεριφορικής έκφρασης θετικών συναισθημάτων εκτός ενός σεξουαλικού πλαισίου θα το κάνει πιο φυσικό μέσα σε ένα σεξουαλικό πλαίσιο.

4. Αισθητηριο-αντιληπτική όξυνση

Αυτή μπορεί να είναι η στρατηγική που είναι πιο πιθανό να εξετάσουν οι άνθρωποι όταν σκέφτονται την «συνειδητότητα». Επιβραδύνουμε και δίνουμε προσοχή σε μια συγκεκριμένη αίσθηση ή ομάδα αισθήσεων, αποκλείοντας οτιδήποτε άλλο.

Επιτρέπουμε στην προσοχή μας να επικεντρωθεί στις αισθήσεις γύρω από τα γεννητικά μας όργανα. Ή απλώς παρατηρούμε την αίσθηση που αφήνει το στόμα του συντρόφου μας πάνω στο δικό μας, αφήνοντας έξω από τη στιγμή όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Όλο Υγεία

Scroll to Top