Η γαλλική τεχνική για να κόβετε τα τυριά σαν επαγγελματίας

πώς να κόβετε τα τυριά

Θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα πλατό τυριών που θυμίζει γαλλικό μπιστρό; Υπάρχει μια απλή αλλά αποτελεσματική τεχνική που χρησιμοποιούν οι Γάλλοι για να κόβουν τα τυριά σωστά, χωρίς να χαλάει το σχήμα ή η υφή τους. Αν αγαπάτε το καλό τυρί, αυτό το μικρό μυστικό θα σας κάνει να δείχνετε (και να νιώθετε) σαν επαγγελματίας.

Το κόλπο για να διατηρήσετε το τυρί φρέσκο για περισσότερο και να το προστατεύσετε από τη μούχλα

Ο τέλειος τρόπος να κόβεται όλα τα τυριά, σύμφωνα με μια Γαλλίδα

Μια νέα ανασκόπηση μελετών από το NCBI δείχνει ότι η μέτρια κατανάλωση τυριού (περίπου 30–40 γραμμάρια την ημέρα) μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, παρά την περιεκτικότητά του σε κορεσμένα λιπαρά. Συγκεκριμένα, το τυρί φαίνεται να προστατεύει την καρδιομεταβολική υγεία, να ενισχύει τα οστά και τους μύες, να βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία και να συμβάλλει στην πρόληψη της τερηδόνας. Τα οφέλη αυτά αποδίδονται στη «μήτρα» του τυριού, δηλαδή στον τρόπο που τα θρεπτικά του συστατικά (όπως ασβέστιο, βιταμίνη K₂, πεπτίδια και προβιοτικά) αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και απορροφώνται από τον οργανισμό.

Αν είστε, λοιπόν, λάτρεις του καλού τυριού, σήμερα έχετε έναν ακόμη λόγο να βρίσκεστε εδώ. Θα μάθετε πώς να τα κόβετε σαν επαγγελματίες ανάλογα με το είδος τυριού και όλα αυτά από τους καλύτερους του είδους, τους Γάλλους.

Μια Γαλλίδα μοιράστηκε τις συμβουλές της για τον «σωστό» τρόπο να κόβουμε διαφορετικά είδη τυριού και ο κόσμος έχει μείνει εντυπωσιασμένος από αυτό το απλό αλλά αποτελεσματικό κόλπο.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από το να ενδίδετε στη βελούδινη νοστιμιά του τυριού. Είτε απλωμένο πάνω σε κράκερ, είτε μέσα σε σάντουιτς ή να λιώνει σε ένα φοντύ, είναι δύσκολο να αντισταθείτε.

Ωστόσο, το κόψιμο ορισμένων ειδών τυριού μπορεί να είναι δύσκολο, κολλώδες ή να θρυμματίζεται. Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότεροι Γάλλοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές που πρέπει να χρησιμοποιούνται ανάλογα με τον τύπο και το σχήμα του τυριού.

Για να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να κόβετε σωστά το τυρί, η Eva, μια Γαλλίδα καθηγήτρια που ζει στην Αυστραλία, ανέβασε στα social media τις έξυπνες μεθόδους κοπής τυριού που χρησιμοποιεί.

@bonjour.mate 🇫🇷 What’s your favourite fromage? 🧀 🇫🇷 For this video I’m wearing @Blue Illusion 🩵 I love this casual chic outfit, so French 😍 ❤️The heart of a cheese is always the best part so to make sure everyone gets some of it, the French 🇫🇷 cut the cheeses following these techniques, this is also a great way to not waste any ! key words ✨🇫🇷 fromage rond a pâte molle- round cheese with soft paste couper – to cut fromage bleu – blue cheese fromage en pointe – pointy cheese fromage à pâte dure – hard cheese learn French with me 🇫🇷 2x live classes every week with me ! #french #languages #learnfrench #frenchcheese #cheeseboard #frenchculture ♬ Reine De La Musette – Accordeon

Πόσο τυρί μπορείτε να φάτε για να έχετε οφέλη στην καρδιά και τον εγκέφαλο; Ποια είναι τα καλύτερα;

Το τυρί κόβεται ανάλογα με το σχήμα του

«Κόβουμε το τυρί ανάλογα με το σχήμα του», ανέφερε στους 207.000 ακολούθους της στο TikTok.

Προχωρώντας στα τυριά σε σφήνες, όπως το blue cheese, η Eva εξήγησε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε παρόμοια τεχνική. Είναι προτιμότερο να κόβουμε φέτες από το κέντρο της πιο λεπτής πλευράς προς τις πιο παχιές άκρες, δημιουργώντας τριγωνικό σχήμα.

«Και συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο προς την άλλη πλευρά», εξήγησε η Eva, καθώς φαινόταν να κόβει το blue cheese.

Όσον αφορά το Brie και άλλα παρόμοια τυριά με μυτερή άκρη, η Eva προτείνει να κόβουμε «μπουκιές» κόβοντας λεπτά κατά μήκος της σφήνας.

Ωστόσο, αν πρόκειται να το σερβίρετε για να το απολαύσουν πολλοί, εξηγεί ότι οι κάθετες τομές σε μικρότερα τρίγωνα είναι η καλύτερη επιλογή, καταλήγοντας σε ορθογώνιες φέτες για το τελευταίο κομμάτι.

«Αν το τυρί βρίσκεται σε πλατό τυριών, ποτέ μην κόψετε την άκρη για τον εαυτό σας», ανέφερε, τονίζοντας ότι στη Γαλλία αυτό θεωρείται μεγάλο κοινωνικό λάθος.

Αν θέλετε να κόψετε πιο σκληρά τυριά, όπως το comte, η Eva έδειξε την ιδανική τεχνική κόβοντας οριζόντια σε καθαρές ορθογώνιες φέτες μέχρι τη μέση και στη συνέχεια κάθετα για να δημιουργηθούν ίσα κομμάτια.

«Ορίστε, ελπίζω τώρα να ξέρετε πώς να κόβετε τα τυριά – ειδικά αν έχετε πρόσκληση σε γαλλικό σπίτι», κατέληξε η γαστρονομική ενθουσιώδης.

Ενθουσιασμένοι θεατές έσπευσαν να σχολιάσουν το βίντεο της Eva, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για τις απλές και ξεκάθαρες συμβουλές της.

Ένας θεατής έγραψε: «Το λάτρεψα αυτό, merci beaucoup. Μακάρι να το έβλεπαν και οι καλεσμένοι μου – μερικές φορές κάνουν το τυρί χάλια».

Αρτηριακή πίεση: Τα 4 καλύτερα τυριά που πρέπει να τρώτε

Κάποιος άλλος σχολίασε ενθουσιασμένος: «Αγαπώ τόσο πολύ τα γαλλικά τυριά, είναι απίστευτα!»

Αλέξανδρος Παντελάκης

O Αλέξανδρος Παντελάκης είναι αρχισυντάκτης του «Όλο Υγεία». Έχει συνεργαστεί με blog, εφημερίδες και περιοδικά ποικίλης θεματολογίας αποκτώντας σφαιρική εμπειρία σε διάφορα είδη δημοσιογραφικής γραφής. Πιστεύει ότι σήμερα, με την πληθώρα πληροφοριών που μας κατακλύζει, η ανάγκη για αξιόπιστη και τεκμηριωμένη ενημέρωση από έμπιστα Μέσα είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Scroll to Top