Καρότα: Το κόλπο αποθήκευσης για να τα διατηρήσετε φρέσκα έναν ολόκληρο μήνα

καρότα

Μπορεί να είναι πιο εύκολο να πετάτε απλά τα καρότα στο ψυγείο μετά από το σούπερ μάρκετ, αν δεν μάθετε πώς να αποθηκεύετε σωστά τα καρότα μπορεί να χαλάσουν πολύ γρήγορα.

Τα καρότα θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο εάν φυλάσσονται έξω από το συρτάρι λαχανικών του ψυγείου και αφεθούν στην πλαστική τους συσκευασία, κάτι που μπορεί να προκαλέσει την αλλοίωση των καρότων πολύ γρήγορα.

Τα καρότα πρέπει να αποθηκεύονται σε μέρος υγρό και δροσερό για να διατηρούνται φρέσκα αφού είναι πολύ ευαίσθητα στις αλλαγές υγρασίας. Η χαμηλή υγρασία στο ψυγείο μπορεί να τα κάνει να μαραθούν ενώ ένα πολύ υψηλό επίπεδο υγρασίας μπορεί να τα κάνει να αρχίσουν να μουχλιάζουν.

Η Sarah Bond, μια ειδικός συνταγών σεφ και η ιδρύτρια του Live Eat Learn, εξήγησε ότι υπάρχει ένας «σωστός τρόπος» αποθήκευσης των καρότων που μπορεί να τα κρατήσει τραγανά και φρέσκα για έως και τέσσερις εβδομάδες.

Είπε: «Ας δούμε τους καλύτερους τρόπους αποθήκευσης των καρότων ώστε να παραμείνουν φρέσκα μέχρι να είστε έτοιμοι να τα απολαύσετε!».

Πώς να αποθηκεύσετε τα καρότα με τον σωστό τρόπο

Μόλις φέρετε τα καρότα στο σπίτι από το σούπερ μάρκετ, μην τα πλένετε. Αντίθετα, αποθηκεύστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο γεμάτο με νερό. Η Sarah είπε ότι:Τα καρότα είναι επικαλυμμένα με ένα κέρινο στρώμα που τα βοηθά να διαρκέσουν περισσότερο. Εάν τα καθαρίσετε, αυτό μπορεί να μειώσει τη διάρκεια αποθήκευσης τους.»

Τα καρότα χρειάζονται μια ισορροπημένη υγρασία. Εάν το επίπεδο υγρασίας είναι πολύ χαμηλό, θα τα κάνει να αφυδατωθούν και να γίνουν «μαλακά» ή «ζαρωμένα» σύμφωνα με τη Σάρα.

«Για να το αποτρέψετε αυτό, αποθηκεύστε ολόκληρα μη αποφλοιωμένα, άπλυτα καρότα σε ένα δοχείο, μεγάλο βάζο ή σφραγισμένη σακούλα γεμάτη με γλυκό νερό. Μόλις βυθιστούν στο νερό, τα καρότα παραμένουν εξαιρετικά τραγανά και τραγανά για έως και 4 εβδομάδες στο ψυγείο».

Το νερό θα πρέπει να διατηρείται φρέσκο και να αλλάζεται κάθε τέσσερις έως πέντε ημέρες, αλλά αυτή η μέθοδος βοηθά να διατηρηθούν τα καρότα υγρά και φρέσκα.

Όλο Υγεία

Scroll to Top