Καθαρίστε το μπάνιο και την κουζίνα χωρίς χημικά

καθαρίστε το μπάνιο και την κουζίνα

Αν ψάχνετε ένα απορρυπαντικό που δεν είναι επιβλαβές για την υγεία σας και δεν έχει έντονη μυρωδιά που να σας κόβει την ανάσα, το βρήκατε! Το έχετε όλοι στο σπίτι σας. Δείτε πώς να καθαρίσετε με αυτό το φυσικό απορρυπαντικό το μπάνιο και την κουζίνα σας για να αστράφτουν από καθαριότητα.

Το φυσικό καθαριστικό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σχεδόν σε κάθε επιφάνεια στο σπίτι σας. Είναι ασφαλές για χρήση σε διάφορες οικιακές επιφάνειες, σκοτώνει βακτήρια και εξαφανίζει τη μούχλα και κάθε βρωμιά, ενώ η μυρωδιά του δεν πρόκειται να σας ενοχλήσει καθόλου σε σύγκριση με κάποια απορρυπαντικά που προκαλούν δύσπνοια.

Με το φυσικό αυτό καθαριστικό μπορείτε να γυαλίσετε το μπάνιο και την κουζίνα σας. Να δώσετε μία φρεσκάδα καθαριότητας σε δύο χώρους του σπιτιού σας που χρειάζονται τακτικό καθάρισμα γιατί μαζεύουν την περισσότερη μούχλα και τα περισσότερα μικρόβια. Δείτε τις παρακάτω συμβουλές για να μάθετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το φυσικό απορρυπαντικό, το ξύδι.

Πώς να καθαρίσετε τις συσκευές και τα σκεύη της κουζίνας

Ψυγείο

Για να καθαρίσετε σωστά το ψυγείο σας, σκεφτείτε να παραλείψετε τα τοξικά χημικά εκεί όπου αποθηκεύετε τα τρόφιμά σας. Αντ’ αυτού, δοκιμάστε τον καθαρισμό με λευκό ξύδι στις επιφάνειες του ψυγείου. Σκουπίστε τις διαρροές χρησιμοποιώντας ένα πανί βρεγμένο με διάλυμα καθαρισμού με ξύδι που αποτελείται από ίσα μέρη ξύδι και νερό.

Αποχέτευση

Ρίξτε ξύδι σε μια βούρτσα καθαρισμού αρκετά μικρή ώστε να χωράει στο εσωτερικό του κάδου απορριμμάτων. Πασπαλίστε τη βούρτσα με μαγειρική σόδα και στη συνέχεια τρίψτε για να απομακρύνετε τις οσμές και τη συσσωρευμένη βρωμιά.

Πάγκοι εργασίας

Ο καθαρισμός των πάγκων της κουζίνας με λευκό ξύδι είναι απλός: Ψεκάστε ξύδι στην επιφάνεια και σκουπίστε το με ένα ζεστό, υγρό πανί. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφύγετε τον καθαρισμό των πάγκων με ξύδι αν έχετε επιφάνεια από γρανίτη ή μάρμαρο.

Σανίδες κοπής

Καθαρίστε με ξύδι για να απαλλάξετε τις σανίδες κοπής από τα βακτήρια. Ψεκάστε την επιφάνεια με σκέτο ξύδι και, στη συνέχεια, ξεπλύνετε για να καθαρίσετε.

Φούρνος μικροκυμάτων

Ο καθαρισμός με ξύδι δεν περιορίζεται μόνο στους πάγκους εργασίας. Αφαιρέστε τα δύσκολα καθαριζόμενα πιτσιλίσματα και λεκέδες από φούρνο μικροκυμάτων τοποθετώντας 1/2 φλιτζάνι ξύδι και 1/2 φλιτζάνι νερό σε ένα γυάλινο μπολ. Βάλτε το σε φούρνο μικροκυμάτων για δύο έως τρία λεπτά ή μέχρι να βράσει και, στη συνέχεια, σκουπίστε εύκολα τη συσσώρευση.

Λερωμένα πλαστικά δοχεία

Επικαλύψτε τα πλαστικά δοχεία με ξύδι, αφήστε τα να δράσουν για λίγα λεπτά και, στη συνέχεια, πλύνετε τα ως συνήθως.

Πώς να καθαρίσετε το μπάνιο

Γενικός καθαρισμός του μπάνιου

Χρησιμοποιήστε σκέτο ξύδι ή αραιωμένο διάλυμα ξιδιού για να απομακρύνετε τα βακτήρια, ειδικά γύρω από την τουαλέτα, όπου μπορεί να περιορίσει τους λεκέδες από ούρα και την οσμή.

Τουαλέτα

Ο καθαρισμός με ξύδι και μαγειρική σόδα στο μπάνιο μπορεί να κάνει θαύματα. Για να καθαρίσετε μια τουαλέτα με ξύδι, ρίξτε ένα φλιτζάνι ξύδι στη λεκάνη και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, πασπαλίστε με μαγειρική σόδα, τρίψτε και στη συνέχεια τραβήξτε το καζανάκι.

Αποχέτευση μπανιέρας ή νεροχύτη

Για να καθαρίσετε με ξύδι γύρω από την αποχέτευση του μπάνιου σας, ρίξτε 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι γύρω από την κλειστή αποχέτευση και αφήστε το να δράσει για αρκετές ώρες. Τρίψτε για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση. Στεγνώστε και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Ντους

Βάλτε το ξύδι να βράσει και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε προσεκτικά το ζεστό ξύδι για να σκουπίσετε την πόρτα και τους τοίχους του ντους. Διατηρήστε τα υγρά σκουπίζοντας τα κάθε πέντε έως οκτώ λεπτά για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, βρέξτε ένα σφουγγάρι που δεν γρατζουνάει με ξύδι, πασπαλίστε με μαγειρική σόδα και τρίψτε. Ξεπλύνετε για να απομακρύνετε τα μικρόβια, τη μούχλα, τις κηλίδες νερού και τον αφρό σαπουνιού.

Κεφαλή ντους

Ο καθαρισμός μιας κεφαλής ντους με ξύδι είναι εύκολος. Ρίξτε λίγο λευκό ξύδι σε μια πλαστική σακούλα και στερεώστε την στην κεφαλή του ντους σας με ένα στριφτό κορδόνι ή λαστιχάκι. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετό ξύδι για να βυθίσετε το κάτω μέρος της κεφαλής του ντους. Αφήστε τη σακούλα πάνω της όλη τη νύχτα. Αφαιρέστε την επόμενη μέρα λίγο πριν κάνετε ντους.

Επιφάνειες με πλακάκια

Για να καθαρίσετε επιφάνειες μπάνιου από πλακάκια με ξύδι, αναμείξτε 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι με ζεστό νερό. Σφουγγαρίστε τα δάπεδα του μπάνιου ή τρίψτε τους πάγκους με το διάλυμα και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα.

Προσοχή στα τοξικά

Να είστε προσεκτικοί όταν αναμειγνύετε τα καθαριστικά που αγοράζετε από το κατάστημα και τα σπιτικά διαλύματα, συμπεριλαμβανομένου του ξυδιού, καθώς οι αναθυμιάσεις και τα αέρια μπορεί να γίνουν τοξικά και να οδηγήσουν σε επιβλαβείς επιδράσεις. Και μην ξεχνάτε ότι ποτέ δεν πρέπει να αναμειγνύετε το ξύδι με τη χλωρίνη.

Όλο Υγεία

Scroll to Top