Το κόλπο για να καθαρίσετε σωστά τα χαλιά και το πάτωμα

καθαρίσετε

Θέλετε να είστε σίγουροι ότι καθαρίζετε σωστά το πάτωμα του σπιτιού σας αλλά και τα χαλιά σας; Δείτε τις παρακάτω συμβουλές για να λάμπει το σπίτι σας από καθαριότητα και το κυριότερο χωρίς να προκαλέσετε ζημιές που δεν διορθώνονται.

Αν δεν ακολουθείτε τις οδηγίες των ειδικών είναι πολύ πιθανό να χαλάσετε τόσο το πάτωμα όσο και τα χαλιά σας. Για να καθαρίσετε τη σκόνη και τη βρωμιά που υπάρχει, δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια ζημιά στο σπίτι σας, αρκεί να είστε προσεχτικοί.

Όλοι θέλουμε ένα καθαρό πάτωμα και χαλιά μη κατεστραμμένα, οπότε πρέπει να προσέξετε και να μην κάνετε λάθος κινήσεις.

Ο Liam Cleverdon, ειδικός σε θέματα δαπέδων στο Flooring King, αποκαλύπτει στην express τα συνηθισμένα λάθη στο σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα και πώς να τα αποφύγετε.

5 λάθη που κάνετε όταν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική σκούπα

  • Δεν καθαρίζετε τακτικά την ηλεκτρική σας σκούπα
  • Χρήση του λανθασμένου τύπου ηλεκτρικής σκούπας για το δάπεδό σας
  • Σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα πολύ γρήγορα
  • Πού δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ηλεκτρική σκούπα
  • Σκούπισμα προς μία μόνο κατεύθυνση

1. Δεν καθαρίζετε τακτικά την ηλεκτρική σας σκούπα

Σύμφωνα με τον ειδικό, αυτό το κοινό λάθος έχει ως αποτέλεσμα έναν αναποτελεσματικό καθαρισμό. Το σκούπισμα με γεμάτη σακούλα περιορίζει την είσοδο φρέσκιας βρωμιάς στο μηχάνημα και μια σκούπα πλήρους χωρητικότητας μπορεί ακόμη και να απελευθερώσει συντρίμμια πίσω στο δωμάτιο, με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι πιο βρώμικος από ό,τι πριν ξεκινήσετε.

Το τακτικό άδειασμα της σακούλας της σκούπας πριν γεμίσει είναι η καλύτερη πρακτική, καθώς και ο καθαρισμός του φίλτρου της σκούπας μία φορά το μήνα για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη δυνατή απόδοση.

«Για να καθαρίσετε το φίλτρο, αναμείξτε δύο σταγόνες σαπούνι πιάτων ή ένα καθαριστικό γενικής χρήσης σε δύο φλιτζάνια ζεστό νερό για να δημιουργήσετε ένα διάλυμα καθαρισμού. Τοποθετήστε το φίλτρο μέσα στο μείγμα, διασφαλίζοντας ότι το διάλυμα καθαρισμού διεισδύει μέσα από αυτό.

Στη συνέχεια, αφήστε το να στεγνώσει καλά πριν το τοποθετήσετε ξανά στο μηχάνημα. Για βέλτιστα αποτελέσματα, βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε τη βούρτσα της ηλεκτρικής σκούπας για τυχόν μπερδεμένες τρίχες ή άλλα υπολείμματα και αφαιρέστε τα χρησιμοποιώντας ψαλίδι για να τα κόψετε. Αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν εμπόδια για να περιστρέφεται καθαρά η βούρτσα» αναφέρει ο Liam Cleverdon.

2. Χρήση του λανθασμένου τύπου ηλεκτρικής σκούπας για το δάπεδό σας

Οι περισσότεροι χρησιμοποιείτε την ίδια ηλεκτρική σκούπα για διαφορετικά δάπεδα. Ενώ αυτό είναι βολικό και οικονομικό, δεν είναι η πιο αποτελεσματική μορφή καθαρισμού των δαπέδων σας.

«Είναι σημαντικό να καταλάβετε ποιος τύπος σκούπας είναι πιο καλός στον τύπο του δαπέδου που έχετε, καθώς και τι είδους καθαρισμός απαιτείται.

Για παράδειγμα, μια όρθια ηλεκτρική σκούπα λειτουργεί καλά για μεγαλύτερες επιφάνειες για βαθύ καθαρισμό, ενώ οι ασύρματες σκούπες και οι ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ είναι ιδανικές για γρήγορο, ελαφρύ καθαρισμό. Η κατοχή πολλαπλών ηλεκτρικών σκουπών με διαφορετικές ιδιότητες θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι είστε εξοπλισμένοι για κάθε ακαταστασία» τονίζει ο Liam Cleverdon.

3. Σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα πολύ γρήγορα

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, το να σκουπίζετε πολύ γρήγορα είναι αναποτελεσματικό και χρονοβόρο. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο λάθος κατά το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, ωστόσο, η βιασύνη σε αυτή την εργασία δεν θα επιτρέψει αρκετό χρόνο για την απομάκρυνση της σκόνης και της βρωμιάς μεταξύ των ινών του δαπέδου, οδηγώντας σας έτσι στο να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα τα ίδια σημεία μέχρι να είναι καθαρά.

«Για να εξασφαλίσετε έναν ενδελεχή, αποτελεσματικό καθαρισμό, αποφύγετε τη βιασύνη σε αυτή την εργασία, αφιερώνοντας χρόνο για να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια. Αυτό θα δώσει στη ροή του αέρα και στη ράβδο βούρτσας αρκετό χρόνο για να επεξεργαστεί τη βρωμιά και θα σας γλιτώσει από την ταλαιπωρία του να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα την ίδια περιοχή» επισημαίνει ο Liam Cleverdon

4. Πού δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ηλεκτρική σκούπα

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο μοναδικός σκοπός μιας ηλεκτρικής σκούπας είναι να «σηκώσει» τη σκόνη και τα μικρά ψίχουλα ή σκουπιδάκια. Η χρήση αυτής της συσκευής καθαρισμού για την απομάκρυνση μεγαλύτερων κομματιών, όπως νομίσματα, σκουλαρίκια ή μεγάλα θραύσματα γυαλιού, μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο μηχανισμό, με αποτέλεσμα να χρειαστεί επισκευή ή νέα ηλεκτρική σκούπα.

«Για να αποφύγετε την καταστροφή της ηλεκτρικής σκούπας, σαρώστε το πάτωμα για τυχόν μεγάλα κομμάτια και μαζέψτε τα με το χέρι και πηγαίνετε τα στον κάδο. Αυτό θα εξασφαλίσει μια ομαλή αναρρόφηση και καμία ζημιά στη συσκευή» αναφέρει ο Liam Cleverdon.

5. Σκούπισμα προς μία μόνο κατεύθυνση

Το να σκουπίζετε με τη σκούπα προς μία κατεύθυνση είναι ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν καθαρίζουν τα δάπεδα. Αυτή η τεχνική μπορεί να φαίνεται φυσική και αποτελεσματική, ωστόσο, αυτό εμποδίζει τον ενδελεχή καθαρισμό. Αντίθετα, το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα προς πολλές κατευθύνσεις βοηθά στην απελευθέρωση της σκόνης και της βρωμιάς από τις ίνες του χαλιού.

Το να αλλάζετε κατευθύνσεις αντί να πηγαίνετε μπρος-πίσω με την ηλεκτρική σκούπα σας μπορεί να βοηθήσει στο να αναταράξετε τους σωρούς του χαλιού, αποκτώντας περαιτέρω πρόσβαση στη βαθύτερη βρωμιά.

Scroll to Top