Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες καφέ από τις κούπες – 4 αποτελεσματικές λύσεις

λεκέδες, κούπες

Αν οι αγαπημένες σας κούπες που πίνετε κάθε πρωί τον καφέ ή το τσάι σας έχουν λεκέδες που δεν φεύγουν και δεν γνωρίζετε τι να κάνετε, διαβάστε το παρακάτω κόλπο για να τις κάνετε σαν καινούριες.

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές το φλιτζάνι σας έχει σημάδια από καφέ ή τσάι. Δεν σας αρέσει αυτή η θέα και θέλετε οπωσδήποτε να το καθαρίσετε για να απολαμβάνετε το ρόφημά σας χωρίς να αηδιάζετε όταν βλέπετε τους λεκέδες.

Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές για να λάμψετε τις αγαπημένες σας κούπες και να χαίρεστε κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τα συγκεκριμένα φλιτζάνια χωρίς να θέλετε να κλείνετε τα μάτια σας όταν τα βάζετε στο στόμα σας.

Χρησιμοποιήστε μία από αυτές τις μεθόδους (ή συνδυασμό και των τριών για δύσκολους λεκέδες) για να εξαφανίσετε τα σημάδια από καφέ και τσάι.

Μουλιάστε με σαπούνι και τρίψτε

Το σαπούνι πιάτων έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί τους λεκέδες και μπορεί να αποτελέσει την πρώτη γραμμή άμυνας για να βγάλετε τους λεκέδες καφέ από τις κούπες. Ρίξτε λίγο σαπούνι στην κούπα, προσθέστε αρκετό ζεστό νερό για να καλύψετε το λεκέ και αναδεύστε το μείγμα. Αφήστε την κούπα να παραμείνει για λίγα λεπτά (περισσότερο αν ο λεκές έχει παγιωθεί) και αφήστε το σαπούνι πιάτων να διεισδύσει στον λεκέ. Μόλις το σαπούνι πιάτων προλάβει να δράσει, τρίψτε το λεκέ με ένα σφουγγάρι.

Τρίψτε με μαγειρική σόδα

Πασπαλίστε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στον λεκέ και προσθέστε λίγο νερό για να φτιάξετε μια πάστα. Τρίψτε το λεκέ με ένα υγρό, μαλακό σφουγγάρι. Η απαλή, λειαντική φύση της μαγειρικής σόδας βοηθά στην απομάκρυνση των λεκέδων καφέ ή τσαγιού από την επιφάνεια. Μόλις τελειώσετε το τρίψιμο, ξεπλύνετε καλά την κούπα για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα μαγειρικής σόδας.

Μουλιάστε σε ξύδι και τρίψτε

Γεμίστε την κούπα σας μέχρι τη μέση με λευκό ξύδι και στη συνέχεια γεμίστε την μέχρι πάνω με πολύ ζεστό νερό. Αφήστε το μείγμα να παραμείνει για τουλάχιστον 10 λεπτά για να δώσει χρόνο στο ξύδι να δράσει. Αφού μουλιάσετε, τρίψτε τους λεκέδες χρησιμοποιώντας σαπούνι πιάτων και ένα μαλακό σφουγγάρι και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Πώς να καθαρίσετε λεκέδες σε κούπες ταξιδιού

Ορισμένες κούπες ταξιδιού έχουν εσωτερικό από ανοξείδωτο ατσάλι. Αυτό το υλικό είναι εξαιρετικό για να διατηρεί ζεστά τα ροφήματα και ευτυχώς καθαρίζεται αρκετά εύκολα. Οι μέθοδοι καθαρισμού με σαπούνι, μαγειρική σόδα και ξύδι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ανοξείδωτο ατσάλι. Ενώ οι κούπες για πιάτα μπορούν συχνά να μπουν στο πλυντήριο πιάτων, διαβάστε τις οδηγίες του κατασκευαστή πριν κάνετε το ίδιο με τις κούπες ταξιδιού.

Για να αφαιρέσετε τους λεκέδες του καφέ από τις κούπες ταξιδιού με εσωτερικό από ανοξείδωτο ατσάλι, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι. Τα λειαντικά καθαριστικά μπορεί να χαράξουν την επιφάνεια. Άλλα υλικά, όπως τα τυποποιημένα κεραμικά σκεύη, μπορούν να αντέξουν το τρίψιμο από το σφουγγάρι, αλλά μην χρησιμοποιείται τη σκληρή πλευρά.

  • Επιλέξτε τα κατάλληλα εργαλεία: Εάν οι κούπες σας είναι ψηλές, επενδύστε σε μια βούρτσα μπουκαλιών που θα φτάνει επαρκώς στον πάτο. Μάλιστα οι βούρτσες για μπιμπερό συχνά συνοδεύονται από έναν μικρό τρίφτη που έχει σχεδιαστεί για να μπαίνει σε γωνίες και σχισμές, όπως οι στενοί χώροι στο καπάκι μιας κούπας ταξιδιού.
  • Δοκιμάστε τα δισκία οδοντοστοιχίας: Οι ταμπλέτες οδοντοστοιχίας κάνουν θαύματα στη διατήρηση καθαρών δοντιών και η αναβράζουσα δράση τους μπορεί να κάνει το ίδιο και για τις κούπες. Ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης της συσκευασίας και φροντίστε να προσθέσετε αρκετό νερό για να καλύψετε πλήρως τον λεκέ από τον καφέ ή το τσάι. Αφού το δισκίο πιάσει δουλειά, ξεπλύνετε και πλύνετε καλά την κούπα με σαπούνι πιάτων.
  • Η καλύτερη άμυνα είναι μια καλή επίθεση! Οι λεκέδες από καφέ ή τσάι δεν θα έχουν την ευκαιρία να σχηματιστούν αν ξεπλύνετε γρήγορα τις κούπες αφού τελειώσετε το ρόφημά σας. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να πλύνετε την κούπα αμέσως, το ξέπλυμα θα απομακρύνει τυχόν παραμένουσες σταγόνες καφέ ή τσαγιού. Μόλις φύγουν αυτά τα υπολείμματα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη δημιουργία λεκέδων.

Λάβετε υπόψη σας ότι τα ειδικά υλικά, όπως τα χειροποίητα πήλινα και η ευαίσθητη πορσελάνη, απαιτούν επιπλέον φροντίδα. Αποφύγετε τα λειαντικά καθαριστικά και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Scroll to Top