Μαγειρική σόδα: Το κοινό συστατικό που ανακουφίζει από την δυσπεψία, καταπραΰνει το δέρμα και αποτρέπει τις χρόνιες παθήσεις

συστατικό, σόδα

Ένα βασικό συστατικό που βρίσκεται στην κουζίνα μας και που έχουμε οι περισσότεροι από εμάς στο σπίτι, έχει αποδειχθεί ότι έχει μια σειρά από μεγάλα οφέλη για την υγεία μας σύμφωνα με μελέτες.

Το συγκεκριμένο συστατικό χρησιμοποιείται στα σπίτια από τα μέσα του 19ου αιώνα και συχνά χρησιμοποιείται για την παρασκευή διαφόρων συνταγών.

Τι είναι η μαγειρική σόδα

Η διττανθρακική σόδα, γνωστή και ως μαγειρική σόδα, είναι μια σκόνη που σύμφωνα με τους ειδικούς, διαθέτει ιδιότητες που μπορούν να ενισχύσουν την υγεία σας. Μεταξύ των ισχυρισμών είναι ότι μπορεί να βοηθήσει στην καούρα, να επιβραδύνει τις χρόνιες ασθένειες και ακόμη και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Διαθέσιμη στα σούπερ μάρκετ, η σόδα, αυτό το κοινό οικιακό συστατικό έχει εδώ και καιρό μια θέση στα σπίτια μας χάρη στις πολλές χρήσεις του. Χρησιμοποιείται περισσότερο στο ψήσιμο και τον καθαρισμό παρά για οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, ίσως είναι καιρός να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας.

Τα οφέλη της μαγειρικής σόδας για την υγεία

  1. Προσφέρει ανακούφιση από την καούρα και τη δυσπεψία
  2. Βοηθάει στην επιβράδυνση της νεφρικής νόσου
  3. Κατά του καρκίνου
  4. Ενισχύει την απόδοση μας στην άσκηση
  5. Συμβάλλει στην βελτίωση στοματικής υγείας
  6. Καταπραΰνει τον ερεθισμό του δέρματος

1. Προσφέρει ανακούφιση από την καούρα και τη δυσπεψία

Η μαγειρική σόδα μπορεί να εξουδετερώσει το οξύ του στομάχου, παρέχοντας προσωρινή ανακούφιση από την καούρα και τη δυσπεψία. Για να το δοκιμάσετε, διαλύστε 5 γραμμάρια (ένα κουταλάκι του γλυκού) μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι κρύο νερό και πιείτε το μείγμα αργά.

2. Βοηθάει στην επιβράδυνση της νεφρικής νόσου

Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξέλιξης της χρόνιας νεφρικής νόσου (ΧΝΝ), μιας κατάστασης που προκαλεί στους ανθρώπους μείωση της νεφρικής λειτουργίας. Η σόδα μπορεί να βοηθήσει εξουδετερώνοντας την περιεκτικότητα οξέος στο αίμα.

3. Κατά του καρκίνου

Ο πιο αμφιλεγόμενος ισχυρισμός είναι ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του καρκίνου. Ορισμένες μελέτες, ωστόσο, δείχνουν ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να βοηθήσει τα φάρμακα χημειοθεραπείας να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά επειδή καθιστούν το περιβάλλον για τους όγκους λιγότερο όξινο βοηθώντας στην απορρόφηση του φαρμάκου.

4. Ενισχύει την απόδοση μας στην άσκηση

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να λειτουργήσει ως εργογονικό βοήθημα, που σημαίνει ότι μπορεί να βελτιώσει την απόδοση της άσκησης. Αυτό το επιτυγχάνει ρυθμίζοντας τη συσσώρευση γαλακτικού οξέος στους μύες κατά τη διάρκεια έντονης σωματικής δραστηριότητας, βελτιώνοντας ενδεχομένως την αντοχή μας και καθυστερώντας την κόπωση.

5. Συμβάλλει στην βελτίωση στοματικής υγείας

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ήπιο λειαντικό σε οδοντόκρεμα για στοματική υγιεινή για να βοηθήσει στην αφαίρεση της πλάκας και στη λεύκανση των δοντιών. Η μαγειρική σόδα έχει επίσης αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των βακτηρίων στο στόμα.

6. Καταπραΰνει τον ερεθισμό του δέρματος

Όταν εφαρμόζεται ως πάστα στο δέρμα, η μαγειρική σόδα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον κνησμό και τους μικρούς ερεθισμούς του δέρματος. Χρησιμοποιείται επίσης σε λουτρά για να καταπραΰνει και να ανακουφίζει δερματικές παθήσεις όπως η ανεμοβλογιά ή το ηλιακό έγκαυμα.

Όλο Υγεία

Scroll to Top