Μπανάνες: 6 τρόποι να διατηρήσετε φρέσκες για μεγαλύτερο διάστημα

Αναρωτιέστε πώς διατηρούνται οι μπανάνες; Πείτε αντίο στις καφέ και παραγινωμένες μπανάνες γιατί με αυτά τα tips θα τις διατηρήσετε φρέσκες για πολύ μεγαλύτερο διάστημα!

Υπάρχει κάτι πιο νόστιμο και γευστικό από τα φρέσκα φρούτα; Θα απαντήσετε, ναι, τα γλυκά. Ίσως έχετε άδικο. Τα φρούτα όμως είναι μια τελείως φυσική πηγή ζάχαρης και θρεπτικών ουσιών, που σε συνδυασμό με τη διατροφική τους αξία, δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποιο γλυκό. Ειδικά όταν μιλάμε για τη μπανάνα, ένα από τα πιο γευστικά φρούτα που υπάρχουν.

Μια παραγινωμένη μπανάνα που έχει πάρει ένα καφέ χρώμα και έχει χάσει την ωραία της γεύση. Δυστυχώς, έρχεστε συχνά αντιμέτωποι με αυτό το φαινόμενο καθώς οι μπανάνες χαλάνε πολύ εύκολα και γρήγορα. Ειδικά αν έχετε αγοράσει μια εξάδα και καταναλώνετε μία την ημέρα, τότε το πιθανότερο είναι ότι οι τελευταίες 1-2, δεν θα τρώγονται. Γι’ αυτό, σας συγκεντρώσαμε μερικά κόλπα και μυστικά που θα διατηρήσουν τις μπανάνες σας φρέσκες και πεντανόστιμες, για περισσότερο καιρό. Αν δεν πετύχουν, τότε προχωρήστε στο σχέδιο β’: χρησιμοποιήστε τις παραγινωμένες μπανάνες σε ένα κέικ.

Οι 6 φυσικοί τρόποι

  1. Κρεμάστε τις
  2. Αγοράστε πράσινες μπανάνες
  3. Τυλίξτε το κοτσάνι σε πλαστική ζελατίνα
  4. Βάλτε τις στο ψυγείο
  5. Παγώστε τις
  6. Αγοράστε κάποιο ειδικό αποθηκευτικό χώρο

1. Κρεμάστε τις

Τελικά, υπάρχει επιστημονικός λόγος που εξηγεί γιατί πρέπει να κρεμάτε τις μπανάνες από ένα γάντζο. Οι μπανάνες ξεκινούν να χαλάνε τη στιγμή που θα κοπούν από το δέντρο. Το αέριο αιθένιο αρχίζει και απελευθερώνεται από τον βλαστό όταν κοπεί, αλλά όταν έχετε κρεμασμένες τις μπανάνες, τότε απελευθερώνεται πολύ πιο αργά. Επίσης, όταν είναι τοποθετημένες σε ένα πάγκο, οι μπανάνες σαπίζουν πιο γρήγορα στα σημεία που ακουμπούν στον πάγκο.

2. Αγοράστε πράσινες μπανάνες

Ο πιο εύκολος τρόπος να παρατείνετε τη ζωή μιας μπανάνας, είναι να την αγοράσετε όσο πιο πράσινη και άρα, άγουρη, γίνεται. Οι μπανάνες όσο πιο άγουρες είναι, τόσο πιο πράσινο είναι το χρώμα τους, ενώ όταν ωριμάζουν, παίρνουν αυτό το έντονο κίτρινο χρώμα που σας αρέσει. Αντί να τις παίρνετε κίτρινες, αγοράστε από το κατάστημα τις πιο πράσινες μπανάνες, για να κρατήσουν περισσότερο καιρό.

3. Τυλίξτε το κοτσάνι σε πλαστική ζελατίνα

Θυμάστε το αέριο αιθένο που αναφέραμε νωρίτερα; Αυτό απελευθερώνεται από το κοτσάνι της μπανάνας, και σταδιακά η μπανάνα σαπίζει. Επομένως, αν τυλίξετε με μια πλαστική ζελατίνα, το κοτσάνι της μπανάνας, τότε θα επιβραδύνετε την αποσύνθεση της. Για καλύτερα αποτελέσματα, ξεχωρίστε τις μπανάνες μία-μία και τυλίξτε τα κοτσάνια ατομικά.

4. Βάλτε τις στο ψυγείο

Ένας από τους βασικούς κανόνες της μπανάνας, είναι να μην τις βάζετε στο ψυγείο. Οι κανόνες όμως, υπάρχουν για να σπάνε, ειδικά όταν πρόκειται για μπανάνες. Παρόλο που δεν πρέπει να βάζετε τις μπανάνες στο ψυγείο, όταν έχουν χαλάσει τελείως, και το χρώμα όλης της επιφάνειάς τους είναι καφέ, τότε μπορείτε να τις τοποθετήσετε, καθώς η χαμηλή θερμοκρασία θα σταματήσει τη διαδικασία του σαπίσματος (για κάποιες μέρες τουλάχιστον).

5. Παγώστε τις

Το να βάζετε τις μπανάνες στην κατάψυξη, αποτελεί έναν από τους πιο εύκολους τρόπους να τις διατηρήσετε για περισσότερο καιρό. Προσοχή όμως: μην τις παγώνετε ολόκληρες. Προτιμότερο είναι να τις ξεφλουδίσετε, και να τις κόψετε σε κομμάτια, και να τις βάλετε σε αεροστεγείς σακούλες μέσα στην κατάψυξη.

6. Αγοράστε κάποιο ειδικό αποθηκευτικό χώρο

Υπάρχουν δοχεία που είναι ειδικά κατασκευασμένα για την αποθήκευση της μπανάνας. Συνήθως έχουν ακριβώς το σχήμα τους, και διατηρούν τη μπανάνα για περισσότερο καιρό σε ώριμη κατάσταση.

Όλο Υγεία

Scroll to Top