Ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύσετε το σπανάκι για να διατηρηθεί φρέσκο 2 φορές περισσότερες μέρες

σπανάκι

Όταν επιστρέφετε στο σπίτι από το σούπερ μάρκετ, το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε είναι απλώς να βάλετε τα προϊόντα σας αμέσως στη θέση τους. Ωστόσο, εάν προσέξετε τις μεθόδους αποθήκευσης, μπορεί να κάνει τα λαχανικά σας να διαρκέσουν δύο φορές περισσότερο. Δείτε πως πρέπει να αποθηκεύσετε το σπανάκι.

Υπάρχουν διάφορα κόλπα, όταν πρόκειται για την αποθήκευση διαφόρων ειδών λαχανικών. Τα αβοκάντο πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο μόλις φτάσουν στο μέγιστο της ωρίμανσης. Οι πιπεριές, από την άλλη, πρέπει πάντα να φυλάσσονται στο συρτάρι.

Ένας χρήστης του Reddit ρώτησε πρόσφατα ποιες είναι οι κατάλληλες μέθοδοι αποθήκευσης διαφορετικών λαχανικών και κάποιος απάντησε δίνοντάς του τις καλύτερες συμβουλές για το σπανάκι.

Το σπανάκι θέλει λίγη επιπλέον δουλειά σε σχέση με τα υπόλοιπα λαχανικά πριν το αποθηκεύσετε. Δεν είναι καλό να βάλετε το σπανάκι σας απευθείας στο ψυγείο χωρίς λίγη προετοιμασία. Αντίθετα, θα πρέπει να αφαιρέσετε το λαχανικό από την αρχική του συσκευασία και να το τοποθετήσετε σε μια νέα σακούλα ή δοχείο.

Επίσης, μια καλή ιδέα να τοποθετήσετε μια χαρτοπετσέτα στο δοχείο με το σπανάκι.  Η χαρτοπετσέτα θα απορροφήσει τυχόν υπερβολική υγρασία στο δοχείο, εμποδίζοντας τα φύλλα να μαραθούν γρήγορα.

Ένας χρήστης έγραψε: «Συνήθως βάζω το σπανάκι  σε ένα Tupperware, με μια στρώση χαρτοπετσέτας στο κάτω μέρος, γεμίζω μέχρι τη μέση με σπανάκι, τοποθετώ έπειτα μια ακόμη χαρτοπετσέτα, και βάζω το υπόλοιπο σπανάκι».

Ένας άλλος είπε ότι το να έχεις ένα δοχείο με σχάρα στο κάτω μέρος θα μπορούσε να βοηθήσει. Βάλτε τη χαρτοπετσέτα κάτω από τη σχάρα και θα απορροφήσει νερό κρατώντας το χαρτί χωριστά από το σπανάκι.

Όλο Υγεία

Scroll to Top