Πώς να απομακρύνετε εύκολα τους επίμονους λεκέδες και το πουρί από το κάθισμα της τουαλέτας

πουρί, τουαλέτας

Ο τακτικός καθαρισμός της τουαλέτας βοηθά στην αποφυγή δημιουργίας επίμονων λεκέδων. Ωστόσο, για όσους έχουν εγκαταλείψει αυτή τη αγγαρεία για κάποιο χρονικό διάστημα, μπορεί να χρειαστούν κάποιες συμβουλές.

Η ειδική σε θέματα καθαρισμού στο Drench, Nancy Emery μας δείχνει πώς μπορούμε να αφαιρέσουμε τους επίμονους λεκέδες από το κάθισμα της τουαλέτας τόσο από πάνω όσο και από το κάτω μέρος.

Προτείνει: «Οι περισσότερες σύγχρονες τουαλέτες θα έχουν ένα κουμπί στο κέντρο του καθίσματος της τουαλέτας όταν σηκώνετε το καπάκι και το κάθισμα. Αυτοί ονομάζονται μεντεσέδες ταχείας απελευθέρωσης και πατώντας το κουμπί θα μπορείτε να σηκώσετε εύκολα το κάθισμα της τουαλέτας. Αν δεν τον διαθέτει θα χρειαστεί να το λύσετε με τον κλασικό τρόπο για να το αφαιρέσετε».

Μπορείτε στη συνέχεια να καθαρίσετε το κάθισμα σε βάθος και να έχετε πρόσβαση σε σημεία που δεν μπορείτε να φτάσετε όταν το κάθισμα είναι ακόμα συνδεδεμένο επιτυγχάνοντας τελικά έναν πολύ πιο υγιεινό και αποτελεσματικό καθαρισμό. Αν, ωστόσο, δεν έχετε χρόνο για κάτι τέτοιο απλά σηκώστε το κάθισμα.

Εάν έχετε παλαιότερους ή πιο παραδοσιακούς μεντεσέδες καθισμάτων τουαλέτας, δεν θα έχετε αυτή τη λειτουργία κουμπιού και θα είναι πιο δύσκολο να αφαιρέσετε το κάθισμα. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κατσαβίδι ή κλειδί ανάλογα με το είδος για να αφαιρέσετε τις βίδες και να αφαιρέσετε εντελώς το κάθισμα, αλλά αξίζει να το κάνετε για να αποκτήσετε την πρόσβαση που απαιτείται για έναν πραγματικά βαθύ καθαρισμό.

«Αλλά θα πρέπει να το κάνετε αυτό μόνο εάν μπορείτε να επιστρέψετε το κάθισμα και να βιδώσετε τα μπουλόνια πίσω σφιχτά».

Πώς να αφαιρέσετε ένα παραδοσιακό κάθισμα τουαλέτας

  1. Κοιτάξτε κάτω από την τουαλέτα σας και εντοπίστε το παξιμάδι από κάτω.
  2. Αυτό θα είναι συνήθως ένα παξιμάδι ή βίδα σε σχήμα πεταλούδας που μπορείτε να αφαιρέσετε με το χέρι, αλλά αν είναι κανονικό παξιμάδι, θα χρειαστεί να το χαλαρώσετε με ένα κλειδί ή μια πένσα.
  3. Αφού αφαιρέσετε το παξιμάδι, πρέπει να τραβήξετε το κάθισμα προς τα πάνω.

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από το κάθισμα τουαλέτας

Ο κίτρινος λεκές στα καθίσματα της τουαλέτας είναι ιδιαίτερα αντιαιθητικός, αλλά συχνά αναπόφευκτος όταν ένας συνδυασμός πραγμάτων όπως σκληρό νερό, ούρα, βρωμιά, μούχλα κ.α. Ακόμη και ορισμένα προϊόντα καθαρισμού συμβάλλουν σε αυτό το είδος συσσώρευσης.

Η Nancy έχει, ωστόσο, μια «φυσική λύση» για να απαλλαγεί από τους κίτρινους λεκέδες από το κάθισμα της τουαλέτας. Είπε: «Συνιστώ να αναμίξετε ένα διάλυμα από μπέικιν πάουντερ και ξύδι από λευκό κρασί και να εφαρμόσετε την πάστα απευθείας στους ενοχλητικούς λεκέδες».

«Αφήστε το να δράσει για πέντε λεπτά, στη συνέχεια σκουπίστε το με ένα πανί από μικροΐνες, οι λεκέδες θα πρέπει να φύγουν. Για βαθύτερους, παλαιότερους λεκέδες μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία».

 

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top