Πως ο νεροχύτης σας μπορεί να σας αρρωστήσει – Δείτε τι προτείνει να κάνετε επαγγελματίας για να προστατευτείτε

νεροχύτης

Ειδικός προειδοποιεί σε ότι ο βήχας και συμπτώματα των κρυολογημάτων που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή μπορεί να οφείλονται στον νεροχύτη σας. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μην σας αρρωστήσει ο νεροχύτης σας.

Είναι η συσσώρευση τριχών και βρωμιάς μπορεί να αρρωστήσει την οικογένειά σας. Η Eleanor Potter, επικεφαλής στρατηγικής προμήθειας στο Plumbworld, είπε: «Το λούκι του νεροχύτη μπορεί να γεμίσει μικρόβια και να μυρίζει άσχημα αν δεν το καθαρίσεις σωστά.

Η συσσώρευση λίπους και τριχών που βουλώνουν το νεροχύτη δεν θα βλάψουν τους σωλήνες του, αλλά μπορεί και να προκαλέσουν προβλήματα υγείας στην οικογένειά σου».

Η έρευνα δείχνει ότι η βρωμιά που συσσωρεύεται στην οπή του νεροχύτη σας θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη επιβλαβών μικροβίων στα υδραυλικά σας που σχηματίζουν βιοφίλμ. Τα βιοφίλμ είναι λεπτά στρώματα μικροσκοπικών οργανισμών που φιλοξενούν βακτήρια και θα μπορούσαν, με την πάροδο του χρόνου, να μετατραπούν σε επικίνδυνα μικρόβια που θα μπορούσαν να εξαπλωθούν στο σπίτι σας, επηρεάζοντας εσάς και την οικογένειά σας.

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας ανέφερε: «Οι αποχετεύσεις του νιπτήρα και του λουτρού είναι δεξαμενές μικροβίων, πολλά από τα οποία είναι ευκαιριακά παθογόνα και αποτελούν απειλές για τους ιδιοκτήτες σπιτιών. Οι αποχετεύσεις έχουν πιθανές συνέπειες για την υγεία και θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξάπλωση ασθενειών .»

Μπορεί να βουλώσουν όταν μια συσσώρευση ουσιών κολλούν μεταξύ τους, όπως μαλλιά, γένια, θειικά άλατα (που βρίσκονται σε πολλά σαμπουάν, αφρόλουτρο και κρέμες προσώπου),  κοντίσιονερ, οδοντόκρεμα, έλαια μπάνιου και νεκρά κύτταρα, αναφέρει το Bristol Live.

Και όταν βουλώνουν, το νερό τείνει να γυρνάει προς τα πίσω, είτε φτάνοντας στο δέρμα σας ή το φαγητό σας αν πρόκειται για το νεροχύτη της κουζίνας. «Η χρήση προστατευτικού φίλτρου νεροχύτη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι οι αποχετεύσεις παραμένουν καθαρές και απαλλαγμένες από υπολείμματα τροφών, τρίχες κτλ», είπε η Eleanor. Και πρόσθεσε: «Διαφορετικά, φροντίζετε να καθαρίζετε τις οπές σας σε εβδομαδιαία βάση, ώστε να αποτρέψετε τον σχηματισμό πιθανών επιβλαβών βακτηρίων».

Χρήσιμες συμβουλές

  • Μπορείτε να καθαρίζετε το λούκι του νεροχύτη μία φορά την εβδομάδα για να αποτρέψετε τη συσσώρευση λίπους και υπολειμμάτων τροφών.
  • Εάν το λούκι μυρίζει άσχημα, μπορείτε να ρίξετε λίγο ξίδι ή χυμό λεμονιού στο λούκι και να το αφήσετε να δράσει για 15-20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και ξιδιού για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το λούκι.
  • Εάν το λούκι είναι πολύ βουλωμένο, ίσως χρειαστεί να καλέσετε έναν υδραυλικό.
Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top