Θέλετε η σαλάτα σας να διατηρείται φρέσκια και τραγανή για περισσότερες μέρες; Μια γνωστή παρουσιάστρια αποκαλύπτει το «ανάποδο» κόλπο που κάνει τη διαφορά και είναι κάτι το εντυπωσιακό.
Το μυστικό υλικό στο τοστ που θα απογειώσει τη γεύση του και θα το κάνει πιο υγιεινό
Το έξυπνο κόλπο με την ανάποδη σαλάτα που θα τη διατηρήσει φρέσκια για όλη τη μέρα
Να τρώτε πολλές σαλάτες γιατί οι μελέτες δείχνουν ότι αυξάνουν την πρόσληψη λαχανικών, βελτιώνουν τον μεταβολισμό των λιπιδίων και της γλυκόζης και ενισχύουν την απορρόφηση συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών, όπως τα καροτενοειδή και το ασβέστιο.
Η Ruth Langsford, γνωστή παρουσιάστρια, που αγαπά πολύ τις σαλάτες, μοιράστηκε στο Instagram την ευρηματική της τεχνική που την αποκαλεί «ανάποδη σαλάτα». Η 65χρονη παρουσιάστρια του Loose Women αποκάλυψε πώς η ικανότητά της να στοιβάζει τα υλικά όχι μόνο διατηρεί τη σαλάτα τραγανή, αλλά και αποτρέπει την απογοητευτική, μαλακή υφή.
Σε μια ανάρτηση στο Instagram, η Ruth έδωσε έναν απλό οδηγό για να φτιάξει κανείς αυτή τη δημιουργική σαλάτα με εννέα βασικά υλικά. «Λοιπόν, τώρα θα φτιάξω αυτό που εγώ αποκαλώ “ανάποδη σαλάτα”», ανέφερε.
«Βασικά, τα βάζω όλα σε στρώσεις σε ένα από αυτά τα γυάλινα δοχεία, που σημαίνει ότι όταν το αναποδογυρίζω, το μαρούλι είναι στο κάτω μέρος και όλα τα υπόλοιπα που θέλω είναι σε στρώσεις. Τέλος πάντων, καταλάβατε το νόημα».
«Βάζω χαρτί κουζίνας στον πάτο [του δοχείου], γιατί έτσι απορροφούνται οι χυμοί από τις ντομάτες και το αγγούρι, και η σαλάτα δεν μαλακώνει. Αυτό είναι το νόημα και ας σας δείξω πώς το κάνω».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το κόλπο για να διατηρήσετε φρέσκα τα αγγούρια για μεγαλύτερο διάστημα
Τι περιλαμβάνει η σαλάτα;
Ξεκινώντας τη «συναρμολόγηση» της σαλάτας της, η Ruth έκοψε διάφορες μικρές ντομάτες μαζί με κρεμμύδια, χωρίς να την ενοχλήσει η ελαφρώς ζουμερή υφή των ντοματών. Συνέχισε: «Τόνος από πάνω».
«Μου αρέσει ο τόνος σε ελαιόλαδο, ίσως έχει περισσότερες θερμίδες, αλλά δεν με νοιάζει γιατί λατρεύω τη γεύση. Ένα βραστό αυγό, μπορείς να τα βάλεις και με αντίστροφη σειρά, ώστε όταν το γυρίσεις ανάποδα, οι κρόκοι να βλέπουν προς τα πάνω. Δεν έχει και τόση σημασία. Μετά λίγο αβοκάντο, αυτό είναι λίγο καφέ γιατί το έκοψα χθες το βράδυ για κάτι άλλο και το ξέχασα. Ήταν στο ψυγείο, είναι λίγο καφέ, αλλά δεν πειράζει γιατί θα καλυφθεί με dressing σαλάτας», εξήγησε στους ακολούθους της.
«Μαύρες ελιές, αν σας αρέσουν – εγώ τις λατρεύω. Να το και το αγγούρι, του έβγαλα τα σπόρια γιατί είναι πολύ ζουμερά και θα κάνουν τη σαλάτα να μαλακώσει. Το αγγούρι μπαίνει, και το μόνο που μένει είναι να προσθέσω το μαρούλι».
Η Ruth παρουσίασε το έτοιμο γεύμα της στους θεατές, δείχνοντας τις πολύχρωμες στρώσεις της χειροποίητης σαλάτας της. Για να ολοκληρώσει τη σύνθεση, περιέχυσε πλούσια την αγαπημένη της σος, προσθέτοντας μια απολαυστική γεύση.
«Ορίστε! Αυτή είναι η αυριανή ανάποδη σαλάτα», κατέληξε, προσθέτοντας στη λεζάντα του βίντεο: «Παίρνω αυτή τη σαλάτα στη δουλειά τις περισσότερες μέρες… με εμποδίζει να τσιμπήσω ανθυγιεινό, επεξεργασμένο φαγητό. Ακόμα και όταν κάνεις μια υγιεινή επιλογή και αγοράζεις σαλάτα, από την εμπειρία μου, είναι κυρίως φύλλα! Έτσι έχεις μια καλή, ικανοποιητική σαλάτα και βάζεις μέσα όλα όσα σου αρέσουν!»
Το απλό υλικό που θα κάνει τα τηγανητά αυγά σας πεντανόστιμα
Τα οφέλη πίσω από την ανάποδη σαλάτα
Εκτός από τη νοστιμιά της, η σαλάτα της Ruth περιέχει μια εντυπωσιακή συλλογή από «υπερτροφές», που συχνά ορίζονται ως τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ευεργετικά για την υγεία και την ευεξία.
Για παράδειγμα, μια μελέτη του 2024 από το Πανεπιστήμιο του Bristol αποκάλυψε ότι οι άνδρες που έτρωγαν πάνω από 10 μερίδες ντομάτας την εβδομάδα σημείωσαν μείωση 18% στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Η διατροφολόγος Helen Bell από το Help & Advice το επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τη Mirror, επισημαίνοντας ότι το μαγείρεμα των ντοματών θα μπορούσε να ενισχύσει τις προστατευτικές τους ιδιότητες.
«Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ντομάτες μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη, κυρίως λόγω της λυκοπίνης», ανέφερε.
«Αυτό το αντιοξειδωτικό θεωρείται ότι μειώνει τη φλεγμονή και αποτρέπει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Από την έρευνά μου, φαίνεται ότι το μαγείρεμα των ντοματών αυξάνει τη διαθεσιμότητα της λυκοπίνης, οπότε η κατανάλωσή τους σε σάλτσες ή σούπες μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική».
Επιπλέον, οι ειδικοί υγείας επαινούν συχνά τα αβοκάντο για την άφθονη περιεκτικότητά τους σε ωμέγα-3, βασικά λιπαρά για την υγεία του εγκεφάλου και της καρδιάς. Ειδικοί από το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Rochester στις ΗΠΑ εξηγούν: «Τα ωμέγα-3 είναι μια χρήσιμη και σημαντική μορφή λίπους. Ο οργανισμός σας τα χρειάζεται αλλά δεν μπορεί να τα παράγει. Χρειάζεστε δύο μορφές ωμέγα λιπαρών οξέων. Αυτά είναι τα ωμέγα-3 και τα ωμέγα-6. Το ωμέγα-3 είναι το πιο σημαντικό. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα ωμέγα-3 βοηθούν στην πρόληψη της στεφανιαίας καρδιοπάθειας (CHD) σε υγιή άτομα. Πιστεύουν επίσης ότι τα ωμέγα-3 μπορούν να επιβραδύνουν την πρόοδο της νόσου σε άτομα που ήδη την έχουν».
Σολομός: Το υλικό στο μαρινάρισμα που θα απογειώσει τη γεύση του σε 5 λεπτά
Τι θα χρειαστείτε για την ανάποδη σαλάτα
- Αβοκάντο
- Μαύρες ελιές
- Αγγούρι
- Μαρούλι
- Brianna’s Honey Mustard Dressing
- Ντομάτες
- Κόκκινο κρεμμύδι
- Τόνος σε ελαιόλαδο
- Βραστά αυγά