Σας έσπασε ένα ποτήρι; 5 βήματα για να μαζέψετε τα θραύσματα χωρίς να κοπείτε

Ποτήρι

Σας έσπασε ένα πιάτο ή ένα ποτήρι καθώς το πλένατε στην κουζίνα; Έτσι μπορείτε να καθαρίσετε το γυαλί χωρίς να κοπείτε!

Εάν σπάσει ένα ποτήρι, είναι σημαντικό να το καθαρίσετε αμέσως για να μην κοπείτε. Αλλά ο καθαρισμός του γυαλιού μπορεί να ενέχει κάποιους κινδύνους. Έτσι, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα μαζέψετε όλα τα γυαλιά από το πάτωμα ή τον πάγκο της κουζίνας.

Μέτρα ασφαλείας

Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν μπορεί να πατήσει κατά λάθος τα γυαλιά και να τα διασπείρει στο σπίτι. Γι’ αυτό απομακρύνετε από το σημείο τα παιδιά και το κατοικίδιο σας πριν ξεκινήσετε. Αν φοράτε μόνο κάλτσες ή παντόφλες καλύτερα να φορέσετε παπούτσια με λαστιχένια σόλα. Εάν θέλετε να καθίσετε ενώ καθαρίζετε, μην κάθεστε απευθείας στο πάτωμα. Χρησιμοποιήστε λοιπόν ένα μικρό σκαμπό για να γονατίσετε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να σκύψετε για να σηκώσετε το ποτήρι χωρίς να κινδυνεύετε να κοπείτε. Τώρα είστε έτοιμοι να καθαρίσετε το γυαλί.

Βήμα 1: Ξεκινήστε με τα μεγάλα κομμάτια

Αρχικά, θέλετε να μαζέψετε όλα τα μεγάλα θραύσματα γυαλιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν φακό, όπως αυτός στο τηλέφωνό σας, για να δείτε πού βρίσκονται όλα τα κομμάτια και να τα σηκώσετε προσεκτικά με το χέρι σας με γάντια. Βάλτε τα μεγάλα θραύσματα σε κάποια παλιά εφημερίδα ή κάποιο άλλο είδος χαρτιού πριν τα τοποθετήσετε στον κάδο απορριμμάτων.

Βήμα 2: Σκουπίστε ή κάντε ηλεκτρική σκούπα

Το δεύτερο βήμα είναι να καθαρίσετε τα μικρότερα θραύσματα και τα μικρά κομμάτια. Χρησιμοποιήστε τη σκούπα σας και το φαράσι για να σκουπίσετε τα θραύσματα ή να τα σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό είδος σκούπας για αυτό. Δεν σκουπίζουν όλες γυαλιά. Κάντε ήπιες μικρές κινήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, θα βεβαιωθείτε ότι τα μικρά κομμάτια δεν σκορπίζονται στο δωμάτιο ενώ καθαρίζετε.

Βήμα 3: Τα μικροσκοπικά θραύσματα

Αυτό το βήμα μπορεί να είναι λίγο περίεργο, αλλά λειτουργεί. Επειδή συνήθως, μετά το σκούπισμα ή την, μπορεί να έχουν απομείνει μικροσκοπικά θραύσματα σαν αυτά π.χ. στις γωνίες του δωματίου πρέπει να είστε προσεκτικοί. Για αυτά τα μικρότερα κομμάτια, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι φρέσκο ​​ψωμί είτε λίγη πατάτα. Απλώς πιέστε το φρέσκο ​​ψωμί ή τη σάρκα μιας κομμένης πατάτας πάνω στο γυαλί. Τα θραύσματα θα κολλήσουν στην πατάτα ή το ψωμί και πρέπει να το πετάξετε αμέσως έξω (μην το βάλετε στην κομποστοποίηση όταν έχει γυαλί μέσα).

Βήμα 4: Μαζέψτε τα υπολείμματα

Εάν εξακολουθείτε να βλέπετε κάποια θραύσματα όταν στρέφετε τον φακό σας στο πάτωμα, μπορείτε να πάρετε τα τελευταία από αυτά με μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα. Χρησιμοποιήστε αρκετή ποσότητα χαρτοπετσέτες (πολλαπλές στρώσεις) για να διατηρήσετε τα χέρια σας ασφαλή. Στη συνέχεια βρέξτε τη στοίβα από πετσέτες και πιέστε την πάνω στα θραύσματα.

Βήμα 5: Καθαρισμός των εργαλείων καθαρισμού

Κάτι που τείνουμε να ξεχνάμε, είναι ότι και τα εργαλεία που χρησιμοποιήσαμε μας χρειάζονται καθάρισμα. Ειδικά μετά τον καθαρισμό θραυσμάτων γυαλιού. Αφιερώστε λοιπόν λίγο χρόνο για να ξεπλύνετε τη σκούπα και το φαράσι. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα κομμάτια γυαλιού έχουν ξεπλυθεί πριν τη χρησιμοποιήσετε ξανά. Ελέγξτε το κάτω μέρος των παπουτσιών σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν σύρετε κανένα ποτήρι γύρω από το σπίτι. Και βεβαιωθείτε ότι η ηλεκτρική σας σκούπα δεν περιέχει γυαλιά.

Με αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να καθαρίσετε με ασφάλεια το γυαλί όποτε το χρειαστείτε!

 

Scroll to Top