Το φυτό που βοηθάει στην αντιμετώπιση του πονοκεφάλου και μειώνει την αρτηριακή πίεση σύμφωνα με τους ειδικούς της NASA

φυτό

Εάν υποφέρετε συχνά από πονοκεφάλους, αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου στο σπίτι σας θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του πονοκεφάλου σας, σύμφωνα με έρευνα της NASA.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους για τα φυτά εσωτερικού χώρου για Μείωση της Ρύπανσης Εσωτερικού Αέρα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ένα κοινό φυτό εσωτερικού χώρου μπορεί να προσφέρει έναν φυσικό τρόπο καταπολέμησης των πονοκεφάλων.

Η έρευνα εξέτασε πολλά κοινά φυτά εσωτερικού χώρου και την ικανότητά τους να καθαρίζουν τον αέρα – συμπεριλαμβανομένου του πόσο καλά μπορούν να απομακρύνουν αρκετούς βασικούς ρύπους που σχετίζονται με διάφορα ζητήματα υγείας. Τα αποτελέσματα όχι μόνο έδειξαν ότι ορισμένα φυτά είναι απίστευτα αποτελεσματικά στην απορρόφηση των ρύπων στον αέρα, αλλά και ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των προβλημάτων υγείας που προκαλούνται από τέτοιους ρύπους.

Καθώς η πλειονότητα των ανθρώπων σήμερα περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε εσωτερικούς χώρους, είτε στο σπίτι είτε στην εργασία, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι η ποιότητα του αέρα που σας περιβάλλει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είναι καλής ποιότητας. Οι ατμοσφαιρικοί ρύποι όπως το βενζόλιο, η φορμαλδεΰδη, το τριχλωροαιθυλένιο, το ξυλόλιο και η αμμωνία έχουν συνδεθεί με δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία – όπως πονοκεφάλους, ζάλη, ερεθισμό των ματιών και άλλα.

Ένα κοινό φυτό εσωτερικού χώρου που η NASA διαπίστωσε ότι είναι αποτελεσματικό στην αφαίρεση και των πέντε από αυτούς τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και τις χημικές ουσίες ήταν το σπαθίφυλλο. Αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο είδος φυτού είναι αποτελεσματικό για την ανακούφιση των πονοκεφάλων που προκαλούνται από τρεις από τις πέντε τοξίνες που αναφέρονται παραπάνω.

Σύμφωνα με τη Royal Horticultural Society, τα οφέλη περιλαμβάνουν επίσης «μείωση της αρτηριακής πίεσης». Τα σπαθιφυλλα μείωσαν επίσης την κούραση και τους πονοκεφάλους κατά 20-25 % όπως φάνηκε σε μια σχετική μελέτη.

Το χρυσάνθεμο βρέθηκε επίσης ότι είναι ένα άλλο εξαιρετικό φυτό για τον καθαρισμό του αέρα, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σπίτι σας υγιεινό και απαλλαγμένο από ατμοσφαιρικούς ρύπους. Η NASA συνιστά να υπάρχει τουλάχιστον ένα φυτό ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

 

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top