Το κόλπο του ειδικού για να κοιμηθείτε στη ζέστη χωρίς καλοριφέρ

καλοριφέρ

Οι λογαριασμοί θέρμανσης είναι ακριβοί κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά υπάρχουν τρόποι να αποκοιμηθείτε άνετα χωρίς να ανάψετε καλοριφέρ – δείτε πώς να το κάνετε.

Σε μια πρόσφατη έρευνα, που διεξήχθη από το Get Laid Beds, περισσότερο από το 85 τοις εκατό των ερωτηθέντων στο Ηνωμένο Βασίλειο παραδέχθηκαν ότι ανησυχούν για την αύξηση των λογαριασμών ενέργειας.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να αντιμετωπίσετε τυχόν ρεύματα αέρα στο σπίτι, τα οποία μπορεί να μπαίνουν από την κεντρική πόρτα, και τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περιττή απώλεια θερμότητας.

Η ειδικός στον ύπνο Dr Daisy Mae συμβούλεψε : «Σκεφτείτε την περίπτωση να τοποθετήσετε μια πετσέτα ή μια παλιά πιτζάμα στο κάτω μέρος της πόρτας». Όσον αφορά στην προετοιμασία για ύπνο, υπάρχουν βασικοί παράγοντες που θα κάνουν τη διαφορά μέχρι την ώρα που θα κοιμηθείτε

Η Δρ Μέι εξήγησε: «Τώρα που κάνει πιο κρύο, το να μπαίνετε και να σηκώνεστε από το κρεβάτι την ίδια ώρα κάθε μέρα θα αποφέρει τεράστια οφέλη όταν προσπαθείτε να κοιμηθείτε. Ο κιρκάδιος ρυθμός σας παίζει ζωτικό ρόλο βοηθώντας τον κύκλο του ύπνου σας να παραμένει σταθερός, αλλά αυτό απλά δεν λειτουργεί αν σκέφτεστε να σηκωθείτε από το κρεβάτι μερικές ώρες πιο αργά από το κανονικό». Η Δρ Μέι έχει μερικές χρήσιμες συμβουλές για να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ζεστά καθώς πηγαίνετε για ύπνο.

«Ένα ωραίο ζεστό μπάνιο μια ώρα περίπου πριν τον ύπνο θα ανεβάσει τη θερμοκρασία σας ενώ θα χαλαρώσει τους μύες», είπε η Δρ Μέι, που εξήγησε γιατί αυτό θα ήταν χρήσιμο.

Από την άλλη η δροσιά μετά το μπάνιο διεγείρει την παραγωγή της ορμόνης του ύπνου που είναι η μελατονίνη», είπε. Η ορμόνη του ύπνου είναι πράγματι χρήσιμη γιατί σας κάνει να νιώθετε αρκετά κουρασμένοι για να κοιμηθείτε. Καθώς η μελατονίνη κάνει τα… μαγικά της μπορείτε να απολαύσετε μια ζεστή κούπα γάλα ή ένα τσάι βοτάνων χωρίς καφεΐνη.

Η Δρ Μέι μοιράστηκε μια άλλη βασική συμβουλή για ζεστό ύπνο: «Το να στρώσετε δυο τρεις λεπτές κουβέρτες ή λεπτά στρώματα και σεντόνια είναι μια καλή λύση για να κρατάτε τον ζεστό αέρα στο εσωτερικό και τον κρύο έξω».  Και εξήγησε: «Πολλά λεπτά στρώματα είναι πολύ καλύτερα για να διατηρηθείτε ζεστοί παρά ένα παχύ στρώμα, καθώς παγιδεύεται ο θερμός αέρας μεταξύ τους.

Όλο Υγεία

Scroll to Top