Το Νο1 κόλπο για να μην μαυρίζουν οι μπανάνες και να διατηρούνται φρέσκες πολύ περισσότερο

μπανάνες

Οι μπανάνες έχουν μικρή διάρκεια ζωής περίπου δύο έως τρεις ημέρες εάν αγοράζονται όταν είναι πλήρως ώριμες…

Εάν αγοραστούν όταν είναι πράσινες, μπορεί να έχουν λίγες επιπλέον ημέρες ζωής, αλλά μερικές φορές μπορεί να ωριμάσουν ακόμη και πλήρως. Το δέρμα της μπανάνας μπορεί να μαυρίσει εξαιρετικά εύκολα, γεγονός που μπορεί να βλάψει την ποιότητα του φρούτου στο εσωτερικό του καθώς και να μειώσει τη διάρκεια ζωής του.

Για να βοηθήσουν, οι ειδικοί μοιράστηκαν πώς να τις αποθηκεύσετε ώστε οι μπανάνες να διαρκέσουν πολύ περισσότερο, έως και 10 ημέρες στην πράξη. Πολλοί κρατούν τις μπανάνες τους έξω από την κουζίνα, σε ένα μπολ με φρούτα ή σε ένα μπολ με φρούτα για να τις κρατήσουν φρέσκες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Kate Hall, ειδική στα τρόφιμα και ιδρύτρια του The Full Freezer, η αποθήκευση των φρούτων στο ψυγείο μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθούν ώριμες για 10 ημέρες.

Εάν σχεδιάζετε να διατηρήσετε τις μπανάνες στο ψυγείο, περιμένετε μέχρι να φτάσουν στην επιθυμητή ωρίμανση και απλώς βάλτε τις στο ψυγείο. Είναι σημαντικό να τις κρατάτε μακριά από άλλα τρόφιμα όπως τα κρεμμύδια.

Η ειδικός πρόσθεσε: «Αν οι μπανάνες αρχίζουν να ωριμάζουν πολύ, μπορείτε να τις ξεφλουδίσετε και μετά να τις καταψύξετε». Στη συνέχεια μπορείτε να τις προσθέσετε σε smoothies κατευθείαν από κατεψυγμένες ή ακόμα και να φτιάξετε υγιεινό παγωτό με τα υπολείμματα. Η Sarah Bridenstine, επαγγελματίας αρτοποιός και σεφ, συμφώνησε ότι τα φρούτα πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο.

Η ειδικός είπε ακόμη: «Για να επιταχύνετε την ωρίμανση των πράσινων μπανανών, βάλτε τες σε σακούλα. Τα αέρια που εκπέμπουν θα κάνουν τα μαγικά τους.  Μόλις κρυώσουν τελείως, κρατήστε τις δροσερές για να επιβραδύνετε την υπερβολική ωρίμανση. Τις βάζουμε στο ψυγείο μόλις ωριμάσουν για να σταματήσουν να μαυρίζουν.  Το εσωτερικό θα είναι ακόμα γλυκό. Οι μπανάνες απελευθερώνουν υψηλές ποσότητες αερίων που μπορούν να ωριμάσουν πρόωρα τα κοντινά φρούτα, οπότε αποθηκεύστε τα χωριστά». Αν έχετε υπερώριμες μπανάνες, έμπορείτε να φτιάξετε ψωμί ή smoothies, μην τις πετάξετε.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top