Βουλωμένη αποχέτευση; Πώς να την ξεβουλώσετε αμέσως με ένα απλό κόλπο που προτείνει υδραυλικός

Βουλωμένη αποχέτευση

Καθαρίστε γρήγορα τη βουλωμένη αποχέτευση με το πιο «αποτελεσματικό» προϊόν που έχετε στην κουζίνα σας και που ο υδραυλικός συνιστά ανεπιφύλακτα

Δεν ξέρετε τι να κάνετε με την βουλωμένη αποχέτευση στο σπίτι σας; Πριν βγείτε έξω και αγοράσετε ένα αποφρακτικό αποχέτευσης, ελέγξτε το ψυγείο σας για ένα προϊόν που προτείνει ο υδραυλικός ότι μπορεί να καθαρίσει τους φραγμένους σωλήνες.

Οι αποχετεύσεις που βουλώνουν μπορούν να σας κοστίσουν αρκετά χρήματα για να ξεβουλώσουν ειδικά αν αποφασίσετε να καλέσετε ένα υδραυλικό.

Είτε είναι ο νεροχύτης της κουζίνας είτε το λούκι στο ντους, το πιθανότερο είναι ότι σε κάποιο σημείο έχει συσσωρευτεί βρωμιά που σταμάτησε την ελεύθερη ροή του νερού. Ωστόσο, θα μπορούσε να υπάρξει μια απλή λύση που έχετε ήδη στο ψυγείο σας – τα αναψυκτικά τύπου κόλα. Σύμφωνα με τους υδραυλικούς από το Emergency Plumber London, η κόλα αποτελεί ένα «αποτελεσματικό» αποφρακτικό αποχέτευσης.

Ο υδραυλικός ισχυρίζεται ότι: «Η κόλα είναι καλύτερο καθαριστικό από κάποια χημικά που ξεβουλώνουν την αποχέτευση που έχει φράξει. Είναι ένας ισχυρός διαλυτικός παράγοντας που μπορεί να διαλύσει ακόμη και τρίχες ή νύχια που έχουν βρεθεί σε αυτές για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Τα αναψυκτικά κόλα έχουν μια χαρακτηριστική γεύση που λατρεύουν οι άνθρωποι λόγω της περιεκτικότητάς τους σε φωσφορικό οξύ. Οι ειδικοί εξήγησαν ότι το φωσφορικό οξύ που υπάρχει στην κόλα «αναστέλλει την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων» στο ζαχαρούχο υγρό.

Το φωσφορικό οξύ είναι ένα «αποτελεσματικό καθαριστικό μέσο αποχέτευσης», αν και όχι τόσο τοξικό όσο ακούγεται. Οι υδραυλικοί είπαν: «Μπορεί να καθαρίσει την φραγμένη αποχέτευση χωρίς καμία ζημιά στους σωλήνες σας». Το φωσφορικό οξύ βρίσκεται στην πραγματικότητα φυσικά σε πολλά τρόφιμα – και η κόλα τυχαίνει να είναι ένα από αυτά.

Για «αποτελεσματικό καθαρισμό αποχέτευσης με κόλα», πάρτε ένα μπουκάλι κόλα δύο λίτρων και φυλάξτε το σε θερμοκρασία δωματίου για λίγο. Αδειάστε το στην αποχέτευση στη συνέχεια και αφήστε το να αφρίσει και να λειτουργήσει διαβρωτικά για περίπου δύο ώρες πριν ρίξετε ζεστό, όχι βραστό, νερό στην αποχέτευση. Το φωσφορικό οξύ «διασπά κάθε συσσώρευση που προκαλεί τη βουλωμένη αποχέτευση». Μπορεί επίσης να «αφαιρέσει άλλους σκληρούς λεκέδες, όπως άλατα » με τους οποίους παλεύουν τα «κανονικά καθαριστικά» σας.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top