Βούλωσε η τουαλέτα; Δείτε αυτό το πανέξυπνο hack – Δεν θα χρειαστείτε υδραυλικό!

βουλωμένη τουαλέτα

Έχει συμβεί σε πολλούς: να βουλώνει η τουαλέτα, να ρίχνετε ζεστό νερό και κάποια διαλυτικά αλλά να μη γίνεται τίποτα. Μην απογοητεύστε. Υπάρχουν κάποια κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε χωρίς να χρειαστεί να φωνάξετε υδραυλικό.

Δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σας συμβεί: Μία γρήγορη επίσκεψη στην τουαλέτα που ακολουθείται από το πάτημα στο καζανάκι και, μπαμ!, αντιμετωπίζετε μια βουλωμένη αποχέτευση ή – πολύ χειρότερα – μια σχεδόν υπερχειλισμένη τουαλέτα.

5 τρόποι να καθαρίσετε την μούχλα στην κουρτίνα του μπάνιου

Εάν δεν έχετε βεντούζα ή την χρησιμοποιήσατε και δεν πέτυχε, έχετε μερικές επιλογές, πριν καταφύγετε στον υδραυλικό. Μπορείτε να φροντίσετε μια βουλωμένη τουαλέτα ή μια υπερχείλιση, χρησιμοποιώντας αντικείμενα που έχετε ήδη στο μπάνιο ή στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να διορθώσετε μια βουλωμένη τουαλέτα (και φροντίστε να φοράτε προστατευτικά γάντια και μάσκα).

Γιατί πρέπει να ρίχνετε ένα σκόρδο στην τουαλέτα σας το βράδυ;

1. Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό πιάτων

Ρίξτε υγρό απορρυπαντικών πιάτων, περίπου 1/4 φλιτζάνι, στη λεκάνη της τουαλέτας. Αφήστε το να καθίσει για 5 έως 10 λεπτά, ώστε να έχει χρόνο να μετακινηθεί στην αποχέτευση και να φτάσει στο εμπόδιο. Στη συνέχεια, προσθέστε ζεστό νερό (όχι βραστό νερό) και αφήστε το μείγμα με το σαπούνι να καθίσει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το σαπούνι για τα πιάτα θα λειτουργήσει ως λιπαντικό και θα λιπάνει την αποχέτευση της τουαλέτας.

2. Φτιάξτε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και ξίδι

Η μαγειρική σόδα και το ξίδι δημιουργούν μια χημική αντίδραση που μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του εμποδίου. Ρίξτε 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα στη λεκάνη και στη συνέχεια ρίξτε 1 φλιτζάνι ξίδι. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε ζεστό νερό.

3. Δοκιμάστε με μια παλιά σφουγγαρίστρα

Βάλτε μια σφουγγαρίστρα στην τρύπα της λεκάνης και κάντε κινήσεις πάνω κάτω, δημιουργώντας πίεση που θα διευκολύνει το εμπόδιο να προχωρήσει προς τον υπόνομο. Η λεκάνη θα ξεβουλώσει (η σφουγγαρίστρα θα πεταχτεί όμως…).

4. Ακολουθήστε αυτήν τη DIY (Do It Yourself) συνταγή

Δημιουργήστε το δικό σας DIY αποφρακτικό, αναμειγνύοντας τα ακόλουθα συστατικά: 2 φλιτζάνια μαγειρική σόδα, 1/4 φλιτζάνι αλάτι Epsom και 8 έως 10 κουταλιές της σούπας απορρυπαντικό πιάτων. Ρίξτε το μείγμα σε θήκες για μάφιν, στη συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν και να σκληρύνουν όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, ρίξτε ένα στη λεκάνη της τουαλέτας, προσθέστε 4 φλιτζάνια νερό και αφήστε το να καθίσει για μερικές ώρες για να δείτε αποτελέσματα.

Το πανέξυπνο hack που ξεβουλώνει την τουαλέτα

Καλύψτε την τουαλέτα με διαφανή μεμβράνη, αυτή που χρησιμοποιείτε για να καλύψετε τις τροφές. Βάλτε 2-3 στρώσεις και έπειτα πατήστε το καζανάκι, 2 -3 φορές. Η μεμβράνη θα φουσκώσει, οπότε πιέστε το προς τα κάτω αρκετές φορές. Ο αέρας που έχει συγκεντρωθεί θα σπρώξει το εμπόδιο προς τον υπόνομο.

Τι να κάνετε για να μη βουλώνει η τουαλέτα

Αυτά τα επιπλέον tips θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τη βουλωμένη τουαλέτα.

  • Μην ρίχνετε χαρτί υγείας, υγρά μαντηλάκια ή άλλα αντικείμενα που δεν διαλύονται στο νερό στη τουαλέτα.
  • Χρησιμοποιήστε μια βεντούζα για να αφαιρέσετε τυχόν αντικείμενα που μπορεί να πέσουν στη λεκάνη.
  • Καθαρίζετε τακτικά την τουαλέτα σας για να αποτρέψετε τη συσσώρευση από πουρί και άλατα.
Όλο Υγεία

Scroll to Top