7 μυστικά για την τέλεια οργάνωση του ψυγείου σας

ψυγείου

Μάθετε πώς πρέπει να οργανώνετε σωστά τα τρόφιμα στο ψυγείο σας για να τα διατηρείτε φρέσκα.

Δε μπορείτε να αγοράσετε πάρα πολλά φρέσκα τρόφιμα όπως κρέας, ψάρι, φρούτα και λαχανικά, καθώς, όσο γρήγορα και να τα καταναλώσετε, σίγουρα δεν θα προλάβετε να φάτε  κάποια από αυτά που θα χάσουν τη φρεσκάδα και τις θρεπτικές τους ουσίες.

Ο καλύτερός σας φίλος σε αυτή την περίπτωση, είναι το ψυγείο σας. Με έξυπνη οργάνωση και τοποθέτηση των προϊόντων, μπορείτε να δώσετε μια παράταση στη ζωή των φρέσκων τροφίμων, και έτσι να γλιτώσετε τις συνεχείς επισκέψεις στο σουπερμάρκετ.

Ένα καλά οργανωμένο ψυγείο είναι απαραίτητο αν θέλετε να πηγαίνετε στο σουπερμάρκετ μόνο μία φορά την εβδομάδα. Όταν το επισκεφθείτε και επιστρέψετε στο σπίτι με τα ψώνια μιας εβδομάδας, πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην οργάνωση και την τοποθέτησή τους στο ψυγείο.

Τα 7 tips που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε καλύτερα το ψυγείο σας:

  1. Βάλτε το γάλα στο πίσω μέρος
  2. Τοποθετείστε το βούτυρο ανάλογα με την ημερομηνία λήξης
  3. Βάλτε το τυρί και τα αυγά πάνω-πάνω
  4. Τα λαχανικά στο κάτω συρτάρι
  5. Βάλτε τα φρούτα σε συρτάρια που δεν έχουν υγρασία
  6. Το ψάρι πρέπει να μπει στο πίσω μέρος
  7. Το κόκκινο κρέας μακριά από μαγειρεμένα φαγητά

1. Βάλτε το γάλα στο πίσω μέρος

Το γάλα είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείτε συχνά, επομένως το ένστικτό σας λέει να το τοποθετήσετε σε ένα εύκολα προσβάσιμο σημείο του ψυγείου σας, αλλά κάνετε λάθος. Είναι καλύτερο να τοποθετείτε το γάλα στο πίσω μέρος του ψυγείου ή στο κάτω-κάτω ράφι, που είναι πιο κρύο, έτσι ώστε να διατηρηθεί φρέσκο για περισσότερες μέρες.

2. Τοποθετείστε το βούτυρο ανάλογα με την ημερομηνία λήξης

Το βούτυρο και η μαργαρίνη πρέπει να τοποθετούνται αναλόγως με την ημερομηνία λήξης. Καλύτερα να το βάζετε στην πόρτα του ψυγείου, καθώς το βούτυρο δεν χρειάζεται να διατηρείται τόσο κρύο, επομένως η πόρτα είναι το ιδανικό σημείο. Οι κρέμες και τα γιαούρτια πρέπει επίσης να τοποθετούνται αναλόγως ημερομηνίας, και σίγουρα καλυμμένα.

3. Βάλτε το τυρί και τα αυγά πάνω-πάνω

Τα τυριά πρέπει να τοποθετούνται στο πιο ζεστό μέρος του ψυγείου, δηλαδή πάνω πάνω, και καλυμμένα με πλαστικό ή μέσα σε ένα τάπερ. Τα αυγά πρέπει να κρατούνται στο κουτί τους κοντά στο πιο ψηλό μέρος του ψυγείου μαζί με το τυρί, ή στις ειδικές θήκες για τα αυγά, στην πόρτα.

4. Τα λαχανικά στο κάτω συρτάρι

Τα φρέσκα λαχανικά και οι σαλάτες πρέπει να τοποθετούνται στο κάτω μέρος του ψυγείου, το πιο κρύο, μέσα στα ειδικά συρτάρια. Να ξέρετε ότι τα λαχανικά παραμένουν για περισσότερο καιρό φρέσκα όταν διατηρούνται σε ένα περιβάλλον με υψηλή υγρασία. Αν δεν έχετε πολύ χώρο στα συρτάρια, τοποθετείστε τα λαχανικά σε πλαστικές σακούλες και όχι κοντά σε ωμές τροφές. Αποφύγετε τα πολύ κρύα σημεία του ψυγείου, καθώς θα παγώσουν τα λαχανικά.

5. Βάλτε τα φρούτα σε συρτάρια που δεν έχουν υγρασία

Τα φρούτα δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με υγρασία, και πολλά ψυγεία διαθέτουν ένα συρτάρι ειδικά σχεδιασμένο για να μην πιάνει υγρασία. Επίσης, καλό είναι να τα τοποθετείτε μέσα σε πλαστικές σακούλες.

6. Το ψάρι πρέπει να μπει στο πίσω μέρος

Το ιδανικό είναι να τρώτε τα φρέσκα ψάρια τη μέρα που τα αγοράζετε, αλλά αν δεν τα καταφέρετε, αφαιρέστε τη συσκευασία, καθαρίστε τα ψάρια και βάλτε τα σε ένα πιάτο με σελοφάν. Τοποθετείστε το πιάτο στο πίσω μέρος του ψυγείου, χαμηλά, ιδανικά, όχι παραπάνω από 24 ώρες.

7. Το κόκκινο κρέας μακριά από μαγειρεμένα φαγητά

Είναι απαραίτητο να τοποθετείτε το φρέσκο κρέας στο ψυγείο αμέσως μόλις επιστρέψετε από το σουπερμάρκετ. Χωρίστε το σε μερίδες και τοποθετείστε τις σε αεροστεγείς σακούλες και σιγουρευτείτε ότι το έχετε μακριά από μαγειρεμένο φαγητό. Τέλος, τα αλλαντικά, όπως το ζαμπόν και το σαλάμι, πρέπει να βρίσκονται μακριά από το ωμό κρέας.

Όλο Υγεία

Scroll to Top