Ζυμαρικά: Νέο κόλπο για να τα βράσετε σωστά – Εύκολο και γρήγορο

ζυμαρικά

Όλοι έχετε συνηθίσει να μαγειρεύετε τα αγαπημένα σας ζυμαρικά με τον ίδιο τρόπο: Βράζετε νερό, βάζετε αλάτι και στη συνέχεια τα ζυμαρικά σας. Και τα βράζετε για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία. Πολύ εύκολο. Τι θα λέγατε όμως αν ακούγατε ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος;

Υπάρχει μία μέθοδος που είναι πιο εύκολη και πιο γρήγορη. Και αντίθετη με αυτή που γνωρίζατε μέχρι σήμερα: Ρίξτε τα ζυμαρικά σας σε κρύο νερό.

Έτσι, το μαγείρεμα γίνεται ακόμη πιο γρήγορο και τα δύο βήματα μειώνονται σε ένα. Αντί να περιμένετε πρώτα να βράσει το νερό και μετά να βράσουν τα ζυμαρικά, αυτά τα δύο πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα και μειώνεται συνολικά ο χρόνος μαγειρέματος. Και το καλύτερο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι σας αφήνει ένα εξαιρετικά αμυλώδες νερό ζυμαρικών, με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε μία μεταξένια σάλτσα.

Πώς να μαγειρέψετε ζυμαρικά σε κρύο νερό

  1. Επιλέξτε τη σωστή κατσαρόλα.
  2. Χρησιμοποιήστε λιγότερο νερό.
  3. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
  4. Σιγοβράστε.
  5. Σουρώστε.

1. Επιλέξτε τη σωστή κατσαρόλα

Καλό είναι να τα μαγειρεύετε σε μικρότερο σκεύος και όχι σε μεγάλη κατσαρόλα. Ανάλογα με την ποσότητα των ζυμαρικών που μαγειρεύετε, μια μεσαία κατσαρόλα συνήθως είναι αρκετή.

2. Χρησιμοποιήστε λιγότερο νερό

Προσθέστε τα στην κατσαρόλα και καλύψτε τα με κρύο νερό. Θέλετε τα ζυμαρικά να είναι εντελώς βυθισμένα και να σας περισσεύει λίγο νερό για να επιτρέψετε κάποια εξάτμιση κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

3. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση

Προσθέστε λίγο αλάτι στην κατσαρόλα (1 κουταλιά της σούπας για 1 κιλό ζυμαρικών). Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύετε περιστασιακά τα ζυμαρικά καθώς βράζουν, για να μην κολλήσουν.

4. Σιγοβράστε

Όταν πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην κολλήσουν, μέχρι να γίνουν al dente. Ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο των ζυμαρικών που μαγειρεύετε, αλλά συνήθως 4 έως 5 λεπτά επιπλέον είναι αρκετά.

5. Σουρώστε

Όταν είναι έτοιμα, στραγγίξτε τα όπως θα κάνατε συνήθως, αλλά μην ξεχάσετε να κρατήσετε το πολύτιμο αμυλώδες νερό των ζυμαρικών για τη σάλτσα σας!

Scroll to Top