Φασολάκια με αποξηραμένα κεράσια – Συνταγή από το Χάρβαρντ

Φασολάκια

Δοκιμάστε ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε σε μόλις 20 λεπτά.

Τα κεράσια είναι πλούσια σε βιταμίνες Β1, Β2, Β3, βιταμίνη Α, φυλλικό οξύ και βιταμίνη C, ενώ περιέχουν ποσότητες σιδήρου, ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου, χαλκού και μαγγανίου. Απολαύστε τα σε μια νόστιμη συνταγή.

Υλικά (4 μερίδες):

  • ½ φλιτζάνι αποξηραμένα κεράσια
  • ½ κουταλιά της σούπας λάδι κανόλα
  • ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους (λίγο ¼ φλιτζάνι)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μηλίτη
  • ¼ φλιτζάνι νερό
  • 1 κιλό πράσινα φασόλια, κομμένα
  • Αλάτι για γεύση (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  • Ξεκινήστε φτιάχνοντας το γλάσο κεράσι: Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κόκκινο κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 3 έως 4 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέστε την καστανή ζάχαρη στα κρεμμύδια. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέστε τα ξερά κεράσια, το ξύδι και το νερό. Σιγοβράζετε το μείγμα για 4 με 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κεράσια και να μειωθούν τα υγρά.
  • Μην αφήνετε το μείγμα να μαγειρευτεί μέχρι να στεγνώσει. Αν αρχίσει να στεγνώνει, προσθέστε περισσότερο νερό σε μικρές ποσότητες για να διατηρηθεί υγρό. Αφήνετε τη σάλτσα στην άκρη.
  • Τοποθετήστε τα φασόλια σε ένα μικρό δοχείο με τρύπες για μαγείρεμα στον ατμό και τοποθετήστε το μια κατσαρόλα πάνω από βραστό νερό.
  • Σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά, διατηρώντας τα φασόλια ελαφρώς τραγανά.
  • Ρίξτε τα βρασμένα στον ατμό πράσινα φασόλια με το γλάσο κεράσι, αλατοπιπερώστε (αν θέλετε) και σερβίρετε.

Διατροφικά στοιχεία:

Ανά 1/4 της συνταγής

  • 140 θερμίδες
  • 3 γραμμάρια πρωτεΐνης
  • 28 γραμμάρια υδατάνθρακες
  • 5 γραμμάρια φυτικές ίνες
  • 10 χιλιοστόγραμμα νατρίου

Scroll to Top