Φράουλα: Το μαγικό κόκκινο φρούτο που προστατεύει από καρκίνο, άνοια και καρδιαγγειακές παθήσεις

κόκκινο φρούτο

Το κόκκινο φρούτο αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων. Το συναντάμε σε πολλά πιάτα, στο γιαούρτι, τις σαλάτες και τα επιδόρπια και είναι μία εξαιρετική επιλογή για εσάς που επιθυμείτε να ελέγξετε ή να μειώσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

Το φρούτο αυτό έχει λιγότερες θερμίδες και ζάχαρη σε σύγκριση με άλλα φρούτα, όπως τα μήλα ή οι μπανάνες και παράλληλα είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και άλλα βασικά θρεπτικά συστατικά.

Μιλάμε φυσικά για τις φράουλες, που σας προσφέρουν με φυσικό τρόπο βιταμίνες, φυτικές ίνες και ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, γνωστών ως πολυφαινόλες – χωρίς νάτριο, λίπος ή χοληστερόλη. Βρίσκονται ανάμεσα στα 20 κορυφαία φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και αποτελούν καλή πηγή καλίου, ενώ μία μόνο μερίδα -περίπου οκτώ φράουλες- έχουν περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι.

Τα οφέλη της φράουλας για την υγεία σας είναι άφθονα:

  1. Βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη
  2. Προστατεύει το δέρμα
  3. Κάνει καλό στις αρθρώσεις
  4. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
  5. Προστατεύει από καρκίνο
  6. Κάνει καλό στη μνήμη

Οι ειδικοί σας συμβουλεύουν να εντάξετε τις φράουλες στην καθημερινότητά σας, γιατί:

1. Βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη

Οι πολυφαινόλες στις φράουλες βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη σε μη διαβητικούς ενήλικες. Οι φράουλες δεν είναι μόνο οι ίδιες χαμηλές σε ζάχαρη, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσουν να μεταβολίσετε άλλες μορφές γλυκόζης.

2. Προστατεύουν το δέρμα σας

Οι φράουλες έχουν αντιφλεγμονώδη δράση που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της φθοράς του δέρματος.

3. Κάνουν καλό στις αρθρώσεις

Τα αντιφλεγμονώδη οφέλη της φράουλας προστατεύουν και τις αρθρώσεις σας. Στα άτομα με οστεοαρθρίτιδα και πόνο στα γόνατα, οι φράουλες βοηθούν στη μείωση του πόνου και του πρηξίματος.

4. Μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων

Οι φράουλες μειώνουν τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερίνη, ρίχνουν την πίεση κι έτσι θωρακίζουν την καρδιά σας.

5. Προστατεύουν από καρκίνο

Οι άνθρωποι που τρώνε πολλά φρούτα και λαχανικά έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρκίνο σε σύγκριση με τους ανθρώπους που δεν τρώνε πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα. Επιπλέον, ορισμένα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στις φράουλες μπορεί να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

6. Κάνουν καλό στη μνήμη και προστατεύουν τον εγκέφαλο

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, επιβραδύνουν τους ρυθμούς μείωσης της σκέψης και της μνήμης καθώς μεγαλώνουν. Είναι επίσης λιγότερο πιθανό να εκδηλώσουν τη νόσο Αλτσχάιμερ, την πιο κοινή μορφή άνοιας.

Όλο Υγεία

Scroll to Top