Η γλυκιά λιχουδιά που βοηθάει στο αδυνάτισμα, μειώνει τη χοληστερόλη και προστατεύει από Αλτσχάιμερ

Η γλυκιά λιχουδιά που βοηθάει στο αδυνάτισμα, μειώνει τη χοληστερόλη και προστατεύει από Αλτσχάιμερ

Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Κι όμως μία εκπληκτική γλυκιά λιχουδιά μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, να μειώσει τη χοληστερόλη και να αποτρέψει τη νόσο Αλτσχάιμερ. Τι έδειξε νέα μελέτη.

Μία νέα μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας αναφέρει ότι η σοκολάτα μπορεί στην πραγματικότητα να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, να προστατεύσει τον εγκέφαλο από τη νόσο Αλτσχάιμερ και να προσφέρει πολλά άλλα οφέλη στην υγεία σας.

Αυτές οι ευεργετικές επιδράσεις αποδίδονται σε μια ένωση που βρίσκεται στη σοκολάτα και ονομάζεται θεοβρωμίνη.

Η θεοβρωμίνη είναι υπεύθυνη για το γεγονός ότι η σοκολάτα είναι τόσο απολαυστικά διεγερτική. Η ένωση, που βρίσκεται στους κόκκους κακάο, ενισχύει τη διάθεσή μας και την κατάσταση εγρήγορσής μας.

Είναι επίσης αντιφλεγμονώδης, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από το Αλτσχάιμερ, λένε οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, από το Πανεπιστήμιο Zhengzhou της Κίνας, η θεοβρωμίνη μπορεί να εξουδετερώσει τις επιπτώσεις των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης στη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία. Η μαγική ένωση μπορεί επίσης να βοηθήσει το σώμα να διασπάσει τα λίπη για να προωθήσει την απώλεια βάρους.

Και τα ευεργετικά αποτελέσματα δεν σταματούν εδώ: η θεοβρωμίνη μπορεί να προστατεύει τους νεφρούς και το ήπαρ. Οι συγγραφείς αναφέρθηκαν σε μια άλλη μελέτη που διαπίστωσε σύνδεση μεταξύ της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος και της παχυσαρκίας.

Όπως αναφέρουν, σε μια μελέτη εξετάστηκαν οι επιδράσεις της θεοβρωμίνης, αποκαλύπτοντας ότι η θεοβρωμίνη οδήγησε σε μείωση του σωματικού βάρους, του βάρους του ήπατος και σε βελτίωση της μορφολογίας του ήπατος.

Επιπλέον, η θεοβρωμίνη μπορεί να διαπεράσει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και να δράσει ως ανταγωνιστής των υποδοχέων αδενοσίνης, αμβλύνοντας ενδεχομένως τις επιπτώσεις της κατάθλιψης και ενισχύοντας τη γνωστική λειτουργία.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Functional Foods, η κατανάλωση σοκολάτας θα μπορούσε ακόμη και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της.

Scroll to Top