Συνταγή για ψητά λαχανικά με βαλσάμικο από το Χάρβαρντ

ψητά λαχανικά

Τα λαχανικά κάνουν καλό γιατί είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που προλαμβάνουν ασθένειες και ενισχύουν την υγεία. Απολαύστε τα σε αυτή την υπέροχη συνταγή.

Φτιάξτε μια εύκολη, θρεπτική  και νόστιμη συνταγή με ψητά λαχανικά. Η συνταγή είναι από το Harvard University Dining Services. Μερίδες  4-6.

Συστατικά:

  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 καλοκαιρινές κολοκύθες μικρές
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι κανόλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1 μεσαίου μεγέθους ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

 

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Κόβουμε την πιπεριά, τα κολοκυθάκια και την κολοκύθα σε κομμάτια 2 ιντσών.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την πιπεριά, τα κολοκυθάκια, την κολοκύθα και τις σκελίδες σκόρδου. Περιχύνουμε με το λάδι, προσθέτουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα ταψί σε μονή στρώση και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, περιχύνουμε με το βαλσάμικο ξύδι και επιστρέφουμε στο φούρνο για 2 με 3 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε τη ντομάτα και τον βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Διατροφική αξία:

Ανά 1/4 της συνταγής

  • 70 θερμίδες
  • 2 γραμμάρια πρωτεΐνης
  • 8 γραμμάρια υδατάνθρακες
  • 2 γραμμάρια φυτικών ινών
  • 10 χιλιοστόγραμμα νατρίου
  • 3 γραμμάρια λίπους (2 γραμμάρια μονοακόρεστα λίπη 1 γραμμάριο πολυακόρεστα λίπη)
Όλο Υγεία

Scroll to Top