Θρεπτική συνταγή με πράσινα φασολάκια, πέστο και πεκάν από τους ειδικούς του Κλίβελαντ

φασολάκια

Αυτό το πολύχρωμο, χορταστικό πιάτο μπορεί να συμπληρώσει ένα κύριο πιάτο ή να χρησιμεύσει ως ένα ελαφρύ, γευστικό γεύμα από μόνο του.

Οι ξηροί καρποί και το πέστο που περιχύνονται πάνω από τα πράσινα φασόλια στη συνταγή ενισχύουν τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά.

Πράσινα φασολάκια πέστο καρύδι και πεκάν:

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού
1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανού
1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου σπανακιού
3 ουγγιές φρυγανισμένα και ψιλοκομμένα πεκάν
3 ουγγιές καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα καρύδια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 ουγγιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο σκόρδο
9 φλιτζάνια μαγειρεμένα πράσινα φασόλια, στραγγισμένα καλά

Εκτέλεση

  • Βάλτε τον βασιλικό, το μαϊντανό, το σπανάκι, τα πεκάν, τα καρύδια και το αλάτι στο πολυμίξερ και ανακατέψτε μέχρι να έχετε έναν παχύρευστο πουρέ.
  • Ανακατεύετε το λάδι και το σκόρδο, προσθέτετε στο μείγμα και πάλι ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • Συνδυάστε με τα βρασμένα πράσινα φασόλια και ανακατέψτε.
  • Στη συνέχεια καλύψτε, προσθέστε ετικέτα, ημερομηνία και βάλτε το στο ψυγείο.

Διατροφικές πληροφορίες (ανά μερίδα)

15 μερίδες
Κάθε μερίδα 1/2 φλιτζάνι περιέχει:

Θερμίδες: 150
Νάτριο: 85 mg
Ζάχαρη: 2 γρ
Χοληστερόλη: 0 mg
Κορεσμένα λιπαρά: 1,5 γρ
Φυτικές ίνες: 3 γρ
Πρωτεΐνη: 2 γρ
Υδατάνθρακες: 6 γρ

Όλο Υγεία

Scroll to Top