Το κινέζικο αντιγηραντικό βότανο που προλαμβάνει τον καρκίνο και ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

βότανο αγγελική

Είναι ένα βότανο που έχει πολλά οφέλη για την υγεία σας. Δείτε τα σημαντικότερα από αυτά.

Η ρίζα, οι σπόροι, τα φύλλα και ο καρπός έχουν χρησιμοποιηθεί ιστορικά στη σκανδιναβική λαϊκή ιατρική. Σύμφωνα με τους πρακτικούς της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, το συγκεκριμένο βότανο εμποδίζει τη δράση των ελευθέρων ριζών, οι οποίες μπορεί να επιταχύνουν τη γήρανση, καταστρέφοντας τον οργανισμό, εσωτερικά και εξωτερικά.

Έχει αποδειχθεί ότι τα συστατικά του βοτάνου δεσμεύουν την κυκλοφορία των ελευθέρων ριζών, εξουδετερώνοντάς τες. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε με τη μορφή δισκίων που περιέχουν το βότανο και θα τα βρείτε στα φαρμακεία ή σε σταγόνες από το βάμμα του βοτάνου που θα διαλύσετε σε λίγο νερό. Αποφύγετε, ωστόσο, τη χρήση του βοτάνου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τι είναι η Αγγελική;

Πρόκειται για ένα βότανο που ένα βότανο που φτάνει τα 250 εκατοστά σε ύψος. Η ρίζα του χρησιμοποιείται χρησιμοποιείται συχνά στην παραδοσιακή ιατρική, ιδιαίτερα στις ασιατικές χώρες για την παρασκευή φυτικών φαρμάκων.

Η Αγγελική περιέχει χημικές ουσίες που μπορεί να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα και τους μύκητες, να μειώσουν το άγχος και να ηρεμήσουν το στομάχι. Πολλοί χρησιμοποιούν την Angelica archangelica, όπως είναι η λατινική της ονομασία, για την ανακούφιση από τη δυσπεψία, τη διακοπή του καπνίσματος, την συχνή ούρηση τη νύχτα, την ενίσχυση της μνήμης και των δεξιοτήτων σκέψης.

Ακόμη μπορεί να είναι χρήσιμη στην αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και πολλών άλλων παθήσεων, αλλά δεν υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτές τις χρήσεις. Ας δούμε μερικές από της ιδιότητες της κινέζικης αγγελικής και τα πιθανά οφέλη της για την υγεία μας.

Τα πιο σημαντικά οφέλη που έχει η Κινέζικη Αγγελική για την υγεία:

  1. Διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες
  2. Βοηθάει στην επούλωση των πληγών
  3. Προσφέρει ανακούφιση από τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης
  4. Ανακούφιση από αρθρίτιδα

 

1.Διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες

Σε μελέτες σε ζώα και σε δοκιμαστικούς σωλήνες, έδειξαν ότι το εκχύλισμα της κινέζικης Αγγελικής A. sinensis σκοτώνει τα κύτταρα γλοιοβλαστώματος, που είναι μια μορφή επιθετικού καρκίνου του εγκεφάλου.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η λήψη ενός συμπληρώματος ρίζας αγγελικής μπορεί να σκοτώσει τον καρκίνο του εγκεφάλου στους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι απίθανο και απαιτείται πολύ περισσότερη έρευνα σε ανθρώπους προτού να μπορέσει να θεωρηθεί μια πιθανή θεραπεία για τον καρκίνο.

Αν και αυτά τα ευρήματα αποτελούν, ωστόσο, ένα πολλά υποσχόμενο σημείο εκκίνησης για μελλοντική έρευνα, ενώ στο μεταξύ θα πρέπει να ακολουθείτε τις συμβουλές της ομάδας υγείας σας εάν έχετε καρκίνο.

2.Βοηθάει στην επούλωση των πληγών

Η κινέζικη αγγελική μπορεί σύμφωνα με μελέτες να προάγει την επούλωση των πληγών ενθαρρύνοντας την αγγειογένεση ή τη δημιουργία νέων αιμοφόρων αγγείων.

Υπάρχουν, επίσης, κάποιες πρώιμες ενδείξεις ότι μπορεί να προωθήσει την επούλωση των τραυμάτων του διαβητικού ποδιού. Αυτά είναι ένα από τα πιο σοβαρά και αργά στην επούλωση τους τραύματα λόγω της βλάβης των αιμοφόρων αγγείων και των ιστών που προκαλούν τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

3.Προσφέρει ανακούφιση από τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης

Μία από τις πιο κοινές χρήσεις του βοτάνου, ειδικά στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, είναι η διαχείριση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και άλλων γυναικείων ορμονικών ζητημάτων.

Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι η μείωση των επιπέδων σεροτονίνης στο σώμα μπορεί να συμβάλει στις εξάψεις της εμμηνόπαυσης και η ρίζα αγγελικής μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ή αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης στην κυκλοφορία του  αίματος μειώνοντας έτσι τη σοβαρότητα και τη συχνότητα των εξάψεων.

4.Ανακούφιση από αρθρίτιδα

Η αγγελική μπορεί να παρέχει προστασία τόσο από την οστεοαρθρίτιδα, όσο και από τη «φθορά» των αρθρώσεων, καθώς και από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, μια φλεγμονώδης, αυτοάνοσο νόσημα των αρθρώσεων.

Η λήψη της μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή, να αποτρέψει περαιτέρω βλάβη των αρθρώσεων και να προωθήσει την αποκατάσταση του χόνδρου στην οστεοαρθρίτιδα.

Όσον αφορά στη ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορεί να περιορίσει τη φλεγμονώδη απόκριση, μειώνοντας τον πόνο και βελτιώνοντας ορισμένα από τα άλλα συμπτώματά της.

Ωστόσο, αυτές οι μελέτες διεξήχθησαν σε δοκιμαστικούς σωλήνες και σε ζώα, επομένως απαιτείται περισσότερη έρευνα.

 

Όλο Υγεία

Scroll to Top