Μαρούλι: Το λαχανικό που ενισχύει τα οστά, βελτιώνει την όραση και βοηθάει στον ύπνο

λαχανικό, μαρούλι

Είναι ένα φυλλώδες λαχανικό, γνωστό γιατί αποτελεί τη βάση για πολλές σαλάτες. Υπάρχουν πολλά είδη και όλα έχουν οφέλη για την υγεία μας.

Τα οφέλη για την υγεία προέρχονται κυρίως από την περιεκτικότητά του σε βιταμίνες που ποικίλλουν ανάλογα με το είδος του.  Περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης Α, μαζί με μικρές ποσότητες βιταμίνης C και σιδήρου.

Οφέλη για την υγεία

  1. Ενισχύει τη δύναμη των οστών
  2. Μας ενυδατώνει
  3. Βελτιώνει την όραση
  4. Βελτιώνει και τον ύπνο

1.Ενισχύει τη δύναμη των οστών

Το μαρούλι είναι πηγή βιταμίνης Κ, η οποία βοηθά στην ενδυνάμωση των οστών. Η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων βιταμίνης Κ μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο κατάγματος των οστών.

2. Μας ενυδατώνει

Το νερό αποτελεί πάνω από το 95% του ωμού μαρουλιού. Ως αποτέλεσμα, η κατανάλωση μαρουλιού ενυδατώνει τον οργανισμό. Αν και η κατανάλωση υγρών είναι απαραίτητη, το νερό στα τρόφιμα μπορεί επίσης να συμβάλει σημαντικά στην ενυδάτωση.

3. Βελτιώνει την όραση

Το μαρούλι είναι πηγή βιταμίνης Α, η οποία παίζει ρόλο στην υγεία των ματιών. Η βιταμίνη Α μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ενός ατόμου για καταρράκτη. Η βιταμίνη Α βοηθά επίσης στην πρόληψη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

4. Βελτιώνει και τον ύπνο

Εκχυλίσματα πολλών τύπων μαρουλιού έχει επίσης αποδειχθεί ότι προάγουν τον ύπνο. Μέχρι να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα, είναι άγνωστο εάν το μαρούλι στη φυσική του μορφή μπορεί να έχει παρόμοιο αποτέλεσμα.

Όλο Υγεία

Scroll to Top