Η υπερτροφή που μειώνει την αρτηριακή πίεση και ενισχύει τη σεξουαλική ορμή

υπερτροφή παντζάρι

Υπάρχει ένα λαχανικό που θεωρείται υπερτροφή γιατί μπορεί να σας κάνει να νιώθετε πολύ πιο υγιείς γενικά και μπορεί ακόμη και να τονώσει τη σεξουαλική σας ορμή καθώς λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως τα φάρμακα ενίσχυσης της στύσης.

Σύμφωνα με τον Δρ. Michael Mosley, ειδικό σε θέματα διατροφής και ευεξίας που βρίσκεται πίσω από τα διατροφικά προγράμματα 5:2 και Fast 800, αυτή η υπερτροφή μπορεί να δώσει στους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους την ώθηση που χρειάζονται, ενθαρρύνοντάς τους έτσι να γίνουν πιο δραστήριοι.

Όπως εξήγησε ο ειδικός, ένα συγκεκριμένο λαχανικό χρησιμοποιούταν στη ρωμαϊκή εποχή ως αφροδισιακό -και δεν είναι άλλο από το παντζάρι. Σύμφωνα με τον ίδιο, το παντζάρι έχει πολλά χαρακτηριστικά παρόμοια με ένα γνωστό φάρμακο για την ενίσχυση της στύσης.

Λειτουργεί διαστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της στυτικής δυσλειτουργίας και να λειτουργήσει ως αφροδισιακό βελτιώνοντας τη ροή του αίματος στο σώμα, το οποίο ενισχύει τη σεξουαλική ορμή.

Ο Δρ. Mosley προτείνει στους ανθρώπους να τρώνε παντζάρια όσο πιο συχνά γίνεται, αλλά παραδέχεται ότι είναι αρκετά δύσκολο να πείσει τους ανθρώπους να το καταναλώσουν. Προτείνει μάλιστα ορισμένες συνταγές για να το κάνει πιο ελκυστικό στους ανθρώπους.

Τα οφέλη από την κατανάλωση παντζαριών

Στο βιβλίο του, Just One Thing, ο ειδικός απαριθμεί 30 αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να γίνουν πιο υγιείς, και μιλάει συγκεκριμένα για τα παντζάρια.

«Για όσους ενδιαφέρονται για τη βιοχημεία -δηλαδή την επιστήμη γύρω από το παντζάρι- θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το παντζάρι είναι πλούσιο σε νιτρικά άλατα. Τα νιτρικά άλατα μετατρέπονται από τα βακτήρια στο στόμα σε μονοξείδιο του αζώτου», εξηγεί ο Δρ. Mosley και προσθέτει:

«Αυτό προκαλεί αγγειοδιαστολή, δηλαδή επέκταση των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό με τη σειρά του μειώνει την αρτηριακή πίεση και βοηθά επίσης, ιδιαίτερα με τους ηλικιωμένους, δίνοντάς τους ώθηση ώστε να γίνουν πιο δραστήριοι. Οι Ρωμαίοι μάλιστα το χρησιμοποιούσαν ως αφροδισιακό παράγοντα».

«Ο μηχανισμός είναι ακριβώς ο ίδιος όπως στα φάρμακα ενίσχυσης της στύσης. Αυτό που κάνουν τα φάρμακα αυτά είναι είναι να οδηγούν  στην απελευθέρωση μονοξειδίου του αζώτου και στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, αλλά κυρίως γύρω από τα γεννητικά όργανα. Ένας επιπλέον καλός λόγος για να φάτε παντζάρια!», καταλήγει ο ειδικός.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top