Οι 5 κινήσεις που κρατούν το σάκχαρο υπό έλεγχο, σύμφωνα με διαβητολόγο

σάκχαρο

Ο διαβήτης αυξάνει το φάσμα των επικίνδυνων επιπλοκών που δημιουργούνται από το υψηλό σάκχαρο στο αίμα σας.

Ευτυχώς, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης, είναι μερικά από τα καλύτερα εργαλεία που μπορείτε να προσθέσετε στο οπλοστάσιο της προστασίας σας από επικίνδυνα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Η σωματική δραστηριότητα όχι μόνο μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, αλλά ενισχύει επίσης την ευαισθησία του σώματος στην ινσουλίνη, εξουδετερώνοντας την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Η αντίσταση στην ινσουλίνη εμφανίζεται όταν τα κύτταρα του σώματός σας δεν ανταποκρίνονται σωστά στην ινσουλίνη, οδηγώντας σε υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ωστόσο, η άσκηση θα μπορούσε να σας κάνει πιο ευαίσθητους στην ινσουλίνη, βοηθώντας  να διαχειριστείτε πιο αποτελεσματικά το υψηλό σάκχαρο στο αίμα.

Ευτυχώς, μια διαβητολόγος έχει περιγράψει τις πέντε καλύτερες ασκήσεις για διαβητικούς.

  1. Περπάτημα
  2. Τάι τσι
  3. Γιόγκα
  4. Χορός
  5. Κολύμβηση
@thevoiceofdiabetes Diabetic Exercises #diabetes #exercise #health #fitness #bloodsugars #diabetic #viral ♬ Storytelling – Adriel

1. Περπάτημα

Μια από τις πιο κοινές ασκήσεις στον κόσμο, το περπάτημα μπορεί να γίνει εύκολα όπου κι αν βρίσκεστε. Μια ειδικός ενδοκρινολογίας, γνωστή στο TikTok ως The Voice of Diabetes, είπε: «Αυτό που προτείνω είναι περίπου 30 λεπτά γρήγορο περπάτημα πέντε φορές την εβδομάδα».

2. Τάι Τσι

Αυτή η πρακτική που ανήκει στις κινεζικές πολεμικές τέχνες είναι εκπληκτικά καλή για τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, σύμφωνα με την διαβητολόγο. «Βοηθά επίσης την ψυχική υγεία. Βοηθά τους ανθρώπους να ηρεμήσουν. Περιλαμβάνει πολλές αργές διαφορετικές κινήσεις, οπότε το Τάι Τσι είναι μια εξαιρετική επιλογή», ανέφερε χαρακτηριστικά η ειδικός.

3. Γιόγκα

Αυτή η δημοφιλής άσκηση έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αποτελώντας μια εξαιρετική επιλογή για τους διαβητικούς.

4. Χορός

Μπορεί να μην συνδέετε τον χορό με την άσκηση, αλλά αυτή η διασκεδαστική σωματική κίνηση θα μπορούσε επίσης να ωφελήσει τους διαβητικούς.

«Ο χορός είναι επίσης καλός για τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Και είτε το πιστεύετε είτε όχι, βοηθά πραγματικά την ψυχική σας υγεία. Μπορεί επίσης να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη. Έτσι λοιπόν, όλοι θα μπορούσαμε να επωφεληθούμε από λίγο χορό», είπε η ειδικός.

5. Κολύμβηση

Το κολύμπι είναι μια άλλη υπέροχη επιλογή για τους διαβητικούς. Η ειδικός μοιράστηκε ότι μπορεί επίσης να τεντώσει τους μύες και τις αρθρώσεις σας. «Δεν καταπονεί τους μύες των αρθρώσεών σας, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχόν χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, εάν κάνετε κολύμπι», κατέληξε.

Όλο Υγεία

Scroll to Top