Η απλή άσκηση του ενός λεπτού για τέλειους κοιλιακούς στους άνω των 60

κοιλιακούς

Η τακτική άσκηση είναι το κλειδί όταν πρόκειται για την υγεία και την ευεξία σας. Το NHS συνιστά να κάνουμε τουλάχιστον 150 λεπτά σωματικής δραστηριότητας κάθε εβδομάδα για να μειώσουμε τον κίνδυνο για επικίνδυνα προβλήματα υγείας.

Η άσκηση είναι γνωστό ότι μειώνει τον κίνδυνο για πολλά θέματα υγείας και ασθένειες όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2 και ακόμη και καρκίνο μεταξύ άλλων. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα σημαντικό όσο μεγαλώνουμε. Ωστόσο, καθώς μεγαλώνουμε, η σωματική δραστηριότητα μπορεί να γίνει πιο δύσκολη.

Αλλά αυτό δεν χρειάζεται να μας σταματήσει, είπε ένας γκουρού του fitness. Ο Deron Buboltz, ιδρυτής του Grow Young Fitness -που ειδικεύεται στη γυμναστική για ηλικιωμένους- μοιράστηκε μια απλή προπόνηση διάρκειας μόλις ενός λεπτού κατάλληλη για ηλικιωμένους.

3 απλές ασκήσεις για τονωμένους κοιλιακούς

Σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελούμενη από τρεις διαφορετικές ασκήσεις, αυτή η προπόνηση θα σας βοηθήσει να τονώσετε τους κοιλιακούς σας. Μιλώντας στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, ο Buboltz τόνισε: «Υπάρχει μια γρήγορη προπόνηση ενός λεπτού που περιέχει τρεις ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να σφίξετε τους κοιλιακούς σας».

Αυτές οι ασκήσεις είναι:

  1. Εκτάσεις ποδιών και χεριών
  2. Πεταλούδα
  3. Ποδήλατο

Και οι τρεις ασκήσεις εκτελούνται ενώ κάθεστε σε μια καρέκλα.

@growyoungfitness No floor core exercises for seniors! #seniorfitness #coreworkout #fitnesstips ♬ original sound – Grow Young Fitness

1. Εκτάσεις ποδιών και χεριών

Άσκηση νούμερο ένα: απλώς εναλλάσσουμε την έκταση του ποδιού με του χεριού, χρησιμοποιώντας αντίθετο χέρι και πόδι για 20 συνολικά δευτερόλεπτα.

κοιλιακούς
Φωτογραφία: growyourfitness/TikTok

2. Πεταλούδα

Για τη δεύτερη άσκηση εκτέλεσε μια μορφή «πεταλούδας», χωρίς καν να σηκωθεί από την καρέκλα. Τα χέρια σηκώνονται ταυτόχρονα με τα πόδια που ανοίγουν στο πλάτος της καρέκλας για 20 συνολικά δευτερόλεπτα.

Κοιλιακούς
Φωτογραφία: growyourfitness/TikTok

3. Ποδήλατο

Για την άσκηση νούμερο τρία, αρκεί απλώς να κάνετε τα πόδια σας σαν να είστε πάνω σε ένα ποδήλατο, ενώ τα χέρια εφάπτονται στις δύο πλευρές του κεφαλιού και ακολουθούν την κίνηση του σώματος. «Περιστροφή από το πάνω μέρος του σώματος ενώ το κάτω μέρος του σώματος παραμένει ίσιο. Κάντε το για 20 δευτερόλεπτα», προτείνει ο Deron.

κοιλιακούς
Φωτογραφία: growyourfitness/TikTok

«Κάθε μία από αυτές τις τρεις ασκήσεις πρέπει να γίνει για 20 δευτερόλεπτα ώστε να συμπληρώσετε συνολικά ένα λεπτό άσκησης», πρόσθεσε ο personal trainer.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι εάν νιώθετε πως έχετε την ενέργεια και την αντοχή, μπορείτε να τις επαναλάβετε.

Όλο Υγεία

Scroll to Top