Πόσο πρέπει να περπατάτε κάθε μέρα για να αδυνατίσετε και να κάψετε λίπος

περπατάτε

Ένας απλός καθημερινός περίπατος παρατείνει τη ζωή σας, σας κάνει πιο ευτυχισμένους και σας βοηθά να χάσετε βάρος. Πόσο πρέπει να περπατάτε κάθε μέρα; Τι απαντούν οι ειδικοί.

Το περπάτημα είναι ο απλούστερος και πιο αποτελεσματικός τύπος σωματικής δραστηριότητας. Είναι ένας τρόπος άσκησης χαμηλής έντασης, καθιστώντας το ιδανικό για όσους δεν θέλουν να σηκώνουν βάρη στο γυμναστήριο.

Το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καίτε επιπλέον θερμίδες κάθε μέρα και να κάψετε το λίπος στην κοιλιά.

Οι ειδικοί του PTPioneer.com απάντησαν σε μερικές από τις ερωτήσεις που αναζητούνται περισσότερο στο διαδίκτυο, όπως «πόσο πρέπει να περπατάω για να χάσω βάρος».

Ο ημερήσιος στόχος σε βήματα για αποτελεσματική απώλεια βάρους

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επίτευξη ενός ημερήσιου στόχου 10.000 βημάτων θα μπορούσε να είναι η ιδανική ποσότητα για την καλή διαχείριση του βάρους, αν και αυτό μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Το περπάτημα τεσσάρων έως πέντε χιλιομέτρων την ημέρα θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα οφέλη από την απώλεια βάρους.

Όπως ανέφεραν οι ειδικοί στο gbnews: «Για αποτελεσματική απώλεια βάρους μέσω του περπατήματος, ένας ημερήσιος στόχος περίπου 10.000 βημάτων, δηλαδή περίπου τέσσερα έως πέντε μίλια, μπορεί να είναι χρήσιμος. Όταν συνδυάζεται με μια υγιεινή διατροφή, αυτό το επίπεδο δραστηριότητας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στον έλεγχο του βάρους. Ωστόσο, τα ατομικά επίπεδα φυσικής κατάστασης και οι στόχοι υγείας ποικίλλουν, οπότε η προσαρμογή του αριθμού των βημάτων και της έντασης είναι σημαντική για εξατομικευμένα αποτελέσματα».

Οι ειδικοί σας προτείνουν να κάνετε περισσότερα βήματα καθημερινά προσθέτοντας έναν περίπατο στην καθημερινή σας μετακίνηση, βγάζοντας περισσότερο τον σκύλο έξω ή πηγαίνοντας το παιδί στο σχολείο με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να κάψει περισσότερες από 100 θερμίδες κατά τη διάρκεια ενός 30λεπτου περιπάτου. Αυτό μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με την ταχύτητα του περιπάτου και αν περπατάτε σε πιο απότομη κλίση.

Το περπάτημα καίει το σωματικό λίπος και ιδιαίτερα το λίπος της κοιλιάς

Στο μεταξύ, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ, το περπάτημα θα μπορούσε να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάψετε το λίπος της κοιλιάς.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης εξετάστηκε μια μικρή ομάδα παχύσαρκων γυναικών που περπατούσαν για 50 έως 70 λεπτά, τρεις φορές την εβδομάδα για μια περίοδο τριών μηνών.

Οι γυναίκες διαπίστωσαν ότι το συνολικό ποσοστό σωματικού τους λίπους μειώθηκε και το σπλαχνικό λίπος που βρισκόταν γύρω από την περιοχή της κοιλιάς μειώθηκε σημαντικά.

Μια άλλη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν εξέτασε τον τρόπο που περπατάμε και πρότεινε ότι το περπάτημα «πιο αργά, αλλά για περισσότερη ώρα» μπορεί να αυξήσει τα αποτελέσματα της καύσης λίπους.

Η επικεφαλής της μελέτης Katarina Borer δήλωσε πως «Το σώμα μας χρησιμοποιεί διαφορετικά καύσιμα σε διαφορετικές ταχύτητες. Πηγαίνετε απαλά και η διαφορά στην καύση του λίπους είναι μεγάλη».

«Ο πρώτος στόχος για πολλές ηλικιωμένες γυναίκες είναι να απαλλαγούν από το επιπλέον λίπος που παίρνουμε καθώς αλλάζουν οι ορμόνες μας» ανέφερε η Katarina Borer, υπογραμμίζοντας ότι «Το να περπατάτε πιο μετριοπαθώς έχει πλεονεκτήματα. Ειδικά αν είστε κάποια που δεν έχει γυμναστεί πολύ τον τελευταίο καιρό. Όλο αυτό έχει να κάνει με το πόσο οξυγόνο χρειάζεται για να καεί το λίπος».

Η ειδικός πρότεινε ότι το περπάτημα με ρυθμό περίπου 6.000 βημάτων σε 50 έως 55 λεπτά μπορεί να είναι η βέλτιστη ταχύτητα για την καύση λίπους.

Και μην ξεχνάτε ότι το περπάτημα δεν βοηθά μόνο στην καύση του λίπους, αλλά μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, μειώνει την αρτηριακή πίεση και την «κακή» LDL χοληστερόλη, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και δυναμώνει την καρδιά σας! Γι’ αυτό ξεκινήστε το περπάτημα από σήμερα κιόλας!

Scroll to Top