Βαριέστε το τρέξιμο; Κάντε αυτό και θα καίτε έως και 250 θερμίδες το μισάωρο!

τρέξιμο

Είναι Κυριακή. Σηκώνεστε από το κρεβάτι, πίνετε ένα φλιτζάνι καφέ και τρώτε μια μπάρα πρωτεΐνης πριν το τρέξιμο. Όμως… βαριέστε. Τι μπορείτε να κάνετε ώστε να διασκεδάζετε και να γυμνάζεστε ταυτόχρονα καίγοντας θερμίδες;

Ας είμαστε ειλικρινείς: Παρά τα οφέλη, το τρέξιμο πολλές φορές είναι βαρετό. Ενώ συνήθως βασίζεστε στη μουσική ή σε ένα podcast κατά τη διάρκεια του τρεξίματός σας, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποια στιγμή δεν θα βαρεθείτε το τρέξιμο.

Σύμφωνα με την Erin C. Westgate, Ph.D., διευθύντρια του Εργαστηρίου Κοινωνικής Γνώσης και Συναισθημάτων στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, η πλήξη είναι ένα συναίσθημα που χαρακτηρίζεται από έλλειψη νοήματος και δέσμευσης. «Έτσι, αυτό που κάνετε πρέπει να έχει νόημα για εσάς προσωπικά, διαφορετικά βαριέστε», λέει στο Runner’s World. «πρέπει να είστε σε θέση να δίνετε προσοχή σε αυτό που κάνετε για να έχετε αποτέλεσμα».

5 ασκήσεις που θα σας κάνουν να λαχανιάσετε, χωρίς τρέξιμο!

Τι να κάνετε

Δεν χρειάζεται να καταπιέζετε εντελώς τα αισθήματα πλήξης σας. Αντ’ αυτού, αποδεχτείτε τα. Αγοράστε ένα ποδήλατο ή διορθώστε το ποδήλατο που ήδη έχετε για να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Το να έχετε μόνο ένα ποδήλατο σας ωθεί να το χρησιμοποιήσετε. Η οδήγηση με μέτρια ταχύτητα καίει περίπου 235 θερμίδες ανά μισή ώρα.
Φροντίστε να αγοράσετε ένα καλό κράνος. Η χρήση ποδηλατικού κράνους μειώνει τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού στο κεφάλι σε ατυχήματα έως και 85% και τον κίνδυνο εγκεφαλικής βλάβης έως και 88%.

Το ερώτημα είναι, λοιπόν, γιατί το ποδήλατο είναι τουλάχιστον πιο εύκολο από το τρέξιμο και μπορεί το ένα να θεωρηθεί «καλύτερο» για το σώμα σας από το άλλο;

Ποδηλασία ή τρέξιμο;

Και τα δύο είναι εξαιρετικές μορφές αερόβιας άσκησης εάν θέλετε να χάσετε μερικά κιλά ή να παραμείνετε σε φόρμα. Ακόμη και η απλή άσκηση σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να κάνει θαύματα για την ψυχική σας υγεία.

Όχι μόνο θα σας βοηθήσουν και τα δύο να χάσετε βάρος (υποθέτοντας ότι αυτός είναι ο στόχος σας – δεν χρειάζεται να είναι), αλλά ενισχύουν την καρδιαγγειακή σας υγεία και δημιουργούν μυς στο σώμα σας. Ωστόσο να θυμάστε ότι το τρέξιμο απαιτεί περισσότερη προσπάθεια από την πλευρά σας από το ποδήλατο.

Oι 6 καλύτερες ασκήσεις για άτομα με διαβήτη – Θα μειώσουν την ανάγκη για ινσουλίνη

Η ποδηλασία είναι καλύτερη από το τρέξιμο;

Πηγαίνοντας με το ποδήλατο στη δουλειά θα σας εξοικονομήσει χρήματα και θα βελτιώσει την υγεία σας. Το ποδήλατο γενικά είναι η πιο ωφέλιμη μορφή άσκησης .

Ο μεγαλύτερος αντίκτυπος του τρεξίματος είναι στους μυς και στις αρθρώσεις σας. Αυτό δεν σας κουράζει πιο γρήγορα, αλλά ενδέχεται να κάνει και έναν τραυματισμό πιο πιθανό. Το ποδήλατο είναι μια πιο ήπια μορφή άσκησης και μπορείτε να το απολαύσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Men’s Health, για παράδειγμα, διαπίστωσαν ότι οι τραυματισμοί που σχετίζονται με το τρέξιμο είναι σχεδόν δύο φορές συχνότεροι ανά 1000 ώρες σε σχέση με το ποδήλατο.

Αν σας ενδιαφέρει να χτίσετε μυς, τότε το ποδήλατο θα πρέπει να είναι και πάλι η πρώτη σας επιλογή. Το συνεχές πετάλι θα κάνει τα πόδια σας να δυναμώσουν πολύ περισσότερο από το τρέξιμο.

Αν και το ποδήλατο είναι πιο ακριβό και ελάχιστα λιγότερο αποτελεσματικό για την απώλεια βάρους, είναι μια εξαιρετική συνήθεια για να παραμείνετε υγιείς. Είναι σχεδόν σαν την «παθητική» άσκηση – θα αποκτήσετε φυσική κατάσταση χωρίς να το καταλάβετε – ενώ τα πόδια και οι μύες σας θα φροντίσουν να ανακαλύψετε ότι γίνεστε πιο fit χωρίς τρέξιμο.

Scroll to Top