«Έχασα 6 κιλά λίπους στην κοιλιά σε μόλις 30 ημέρες εγκαταλείποντας μια καθημερινή συνήθεια»

6 κιλά λίπους

Το κοιλιακό λίπος είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να χαθεί, ειδικά μόνο μέσω της άσκησης. Ωστόσο, ένας άνδρας αποκάλυψε ότι κατάφερε να χάσει 6 κιλά λίπους σε 30 ημέρες εγκαταλείποντας μια καθημερινή του συνήθεια.

Ο James Swanwick, ιδρυτής του Alcohol Free Lifestyle, σταμάτησε το αλκοόλ στις 13 Μαρτίου 2010 και «σοκαρίστηκε από τα αποτελέσματα» και το τεράστιο βάρος που έχασε.

Σωματικό λίπος: Ο πιο γρήγορος τρόπος να το μειώσετε στο 10% με 5 απλά βήματα

Ο James εξήγησε ότι το να ακολουθείς την αυστραλιανή κουλτούρα του ποτού σημαίνει να πίνεις μια «κοινωνικά αποδεκτή» ποσότητα αλκοόλ, η οποία ήταν μερικά ποτήρια κρασί κατά τη διάρκεια του δείπνου μέσα στην εβδομάδα και αρκετές παγωμένες μπύρες το Σαββατοκύριακο.

6 κιλά λίπους
Φωτογραφία: James Swanwick

Επειδή διασκέδαζε και ήταν κοινωνικός, κανείς δεν υποψιαζόταν ότι είχε πρόβλημα, αλλά στα 30 του συνειδητοποίησε ότι ένιωθε νωθρός και ευερέθιστος, το πρόσωπό του ήταν πρησμένο και δεν κοιμόταν καλά. Παρευρέθηκε αρχικά σε μια συνάντηση ΑΑ, αλλά επειδή δεν ήταν αλκοολικός, δεν βοήθησε.

Η στιγμή που αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή του

Ενώ βρισκόταν σε ένα εστιατόριο στην Αμερική μετά από μια νύχτα με αρκετό ποτό, αποφάσισε να πάρει ένα «πρωινό για hangover», αλλά όταν είδε τις φωτογραφίες από όλα τα λιπαρά φαγητά στο μενού τον έκανε να νιώθει ναυτία.

Εκείνη τη στιγμή αποφάσισε να εγκαταλείψει το αλκοόλ για 30 ημέρες ως προσωπικό στοίχημα για να δοκιμάσει την αυτοπειθαρχία του. Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανάρτηση στη σελίδα στο Instagram, οι δύο πρώτες εβδομάδες ήταν πολύ δύσκολες.

6 κιλά λίπους
Φωτογραφία: James Swanwick

«Οι πρώτες δύο εβδομάδες ήταν δύσκολες. Όταν βγήκα με φίλους και παρήγγειλα νερό, με κορόιδεψαν. “Εσύ δεν είσαι Αυστραλός!”, έλεγαν», εξήγησε και πρόσθεσε:

«Αλλά επέζησα αυτές τις δύο εβδομάδες. Ένιωσα καλύτερα, κοιμόμουν καλύτερα και είχα περισσότερη διανοητική διαύγεια. Μετά από 30 ημέρες, είχα χάσει 5,9 κιλά λίπους γύρω από το στομάχι μου μόνο και μόνο επειδή σταμάτησα να πίνω.⁠⁠ Το δέρμα μου φαινόταν πολύ καλύτερο και μου άρεσε να σηκώνομαι από το κρεβάτι για γυμναστική νωρίς το πρωί».

Έχασε 6 κιλά λίπους σε ένα μήνα και 11,3 κιλά σε ένα χρόνο

Διαπίστωσε ότι το όφελος για τη γενική του υγεία ήταν τόσο σημαντικό που αποφάσισε να το διατηρήσει. Μέσα σε μόλις ένα μήνα χωρίς ποτό, ο 46χρονος είχε χάσει 5,9 κιλά από την κοιλιά του.

Όχι μόνο αυτό, αλλά μετά από τρεις νύχτες ανακάλυψε ότι κοιμόταν καλύτερα, μετά από επτά ημέρες είχε περισσότερη διαύγεια, μετά από δύο εβδομάδες «ξύπνησε ένας νέος άντρας, γεμάτος ενέργεια και ορμή» και μετά από ένα μήνα είχε χάσει 6 κιλά λίπος, είχε περισσότερα χρήματα στην τράπεζα και το δέρμα του έλαμπε.

Ένιωθε επίσης τόσο σίγουρος που πέρασε από οντισιόν για να γίνει παρουσιαστής του Sportcentre στο ESPN και πήρε τη δουλειά. «Σκεφτόμουν ότι μέσα σε 30 μέρες αποχής από το αλκοόλ όλη η ζωή μουμεταμορφώθηκε», ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον James, ένιωθε τόσο καλά που ήθελε να συνεχίσει για να δει «πόσο μακριά» θα έφτανε. Ένα χρόνο μετά την εγκατάλειψη του ποτού, ο James είχε χάσει 11,3 κιλά και είχε προσελκύσει φίλους και ρομαντικές σχέσεις, αλλά παρόλα αυτά παρήγγειλε ένα ποτό σε ένα φεστιβάλ για να γιορτάσει το τεράστιο επίτευγμά του.

Ωστόσο, αφού έκανε μια δεύτερη σκέψη, άφησε την μπύρα κάτω και αποφάσισε να κάνει μια μόνιμη αλλαγή και τώρα κάνει μια νηφάλια και εντελώς «μεταμορφωμένη» ζωή.

Έκτοτε, ο James έχει καθοδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους να υιοθετήσουν έναν τρόπο ζωής χωρίς αλκοόλ και είναι ο συγγραφέας του The 30-Day No-Alcohol Challenge. Είναι επίσης ο οικοδεσπότης του podcast Alcohol-Free Lifestyle  και συνιδρυτής της μάρκας υγείας Swanwick sleep.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top