Σωματικό λίπος: Ο πιο γρήγορος τρόπος να το μειώσετε στο 10% με 5 απλά βήματα

σωματικό λίπος

Ο Mike Diamonds, γνωστός για την εξειδικευμένη καθοδήγησή του στον τομέα του μετασχηματισμού της φυσικής κατάστασης, αποκαλύπτει μια βελτιωμένη τεχνική για να φτάσετε το σωματικό λίπος σας από το 30% στο 10% μέσω μιας σειράς 5 απλών βημάτων.

Ο Mike Diamonds είναι γιατρός, διαδικτυακός προπονητής γυμναστικής και υγείας και YouTuber. Έχει σχεδόν ένα εκατομμύριο συνδρομητές στο κανάλι του και συνήθως χρησιμοποιεί τη δική του μεταμόρφωση του σώματός του ως παράδειγμα για το πώς να βοηθήσει τους ανθρώπους να γίνουν ο καλύτερος εαυτός τους.

Σωματικό λίπος: 6 τρόποι να το κάψετε και να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας

Δείτε τις παρατηρήσεις του για τα 5 βήματα που πρέπει να κάνετε για να πάτε γρήγορα από το 30% του σωματικού λίπους στο 10%.

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσετε από 30% σωματικό λίπος στο 10%

Ξεπερνώντας τα εμπόδια για την απόκτηση γνώσεων που υποστηρίζονται από την επιστήμη, ανακάλυψε ότι τα κενά γνώσης εμπόδιζαν την πρόοδό του. Μερικά χρόνια αργότερα, με ενισχυμένες γνώσεις και ανανεωμένο κίνητρο, ο Diamonds βυθίστηκε σε μια πρόκληση μεταμόρφωσης 90 ημερών, επιτυγχάνοντας αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Η προσέγγισή του επικυρώθηκε περαιτέρω από έναν πελάτη του, ο οποίος σε ηλικία 36 ετών και με βάρος 114 κιλά, υιοθέτησε την τεχνική του για να χάσει 24 κιλά σε μόλις 16 εβδομάδες. Αυτός ο μετασχηματισμός περιελάμβανε την προσεκτική εκτέλεση πέντε θεμελιωδών βημάτων, καθένα από τα οποία απαιτούσε σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια. Ο Diamonds υπογραμμίζει την πρόθεσή του να καθοδηγήσει σχολαστικά τους θεατές σε αυτά τα βήματα.

Πριν εμβαθύνει στα βασικά βήματα, τονίζει το κομβικό ερώτημα: Αξίζει να θέσετε ως στόχο τη μετάβαση από το 30% στο 10% σωματικού λίπους; Ο ίδιος αναγνωρίζει τη σημαντική θυσία που συνεπάγεται η επίτευξη ενός τέτοιου στόχου. Το μέσο ποσοστό σωματικού λίπους που συναντά στην ανδρική πελατεία του κυμαίνεται μεταξύ 25% και 30%, ενώ για τις γυναίκες, είναι συνήθως μεταξύ 30% και 36%, μια φυσική απόκλιση λόγω διαφορών μεταξύ των φύλων.

Ο Diamonds διευκρινίζει ότι αυτή η προσπάθεια είναι ένα επίπονο ταξίδι, καθώς απαιτεί τη μείωση του σωματικού λίπους περισσότερο από το μισό. Για παράδειγμα, αν κάποιος ζυγίζει περίπου 90 κιλά και έχει 25% σωματικό λίπος, ισοδυναμεί με 22,5 κιλά λίπους. Για να φτάσετε στο 10% του σωματικού λίπους, είναι απαραίτητη μια μείωση λίπους κατά 13,5 κιλά, απαιτώντας κάψιμο 105.000 θερμίδων.

Για τον λόγο αυτό, τονίζει τη σημασία της κατανόησης των απαιτήσεων και της έναρξης αυτής της προσπάθειας με μια προσωπική δέσμευση. Τονίζει ότι η επιτυχία δεν συνεπάγεται μόνο μια αποτελεσματική δίαιτα και πρόγραμμα άσκησης, αλλά και μια διαρκή δέσμευση.

Κάνετε δίαιτα αλλά δεν βλέπετε αποτέλεσμα; Το κόλπο για να ενισχύσετε την απώλεια βάρους

Τα 5 βήματα του ειδικού

  1. Στοχεύοντας το six-pack
  2. Προπόνηση cardio
  3. Διαλειμματική νηστεία
  4. Διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης
  5. Συμπληρώματα

1. Στοχεύοντας το six-pack

Αρχικά, ο Diamonds αναγνωρίζει ότι όλοι γεννιούνται με το γνωστό στους λάτρεις του γυμναστηρίου six-pack κοιλιακών, ωστόσο συχνά παραμένει κρυμμένο κάτω από τον λιπώδη ιστό. Τονίζει ότι η αρχική φάση της απώλειας λίπους μπορεί να είναι απαρατήρητη οπτικά, αλλά η εφαρμογή των επόμενων βημάτων επιταχύνει την πρόοδο.

2. Προπόνηση cardio

Το δεύτερο βήμα περιστρέφεται γύρω από την καρδιακή επιτάχυνση, υποδεικνύοντας ότι η αναλογία του λίπους και των υδατανθράκων που καίγονται κατά τη διάρκεια της άσκησης εξαρτάται από την ένταση. Ο Diamonds αναφέρει μελέτες που υπογραμμίζουν ότι η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) αντλεί περισσότερα από τα αποθέματα γλυκογόνου παρά λίπος κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης.

Μοιράζεται την προσωπική του εμπειρία, περιγράφοντας λεπτομερώς τη σταδιακή του αύξηση στην ένταση της προπόνησης cardio για εβδομάδες, σε συνδυασμό με το κρίσιμο στοιχείο του περπατήματος για επιπλέον βήματα.

3. Διαλειμματική νηστεία

Το τρίτο βήμα αφορά στη διαλειμματική νηστεία, μια προσέγγιση που εστιάζει στο πότε και όχι στο τι καταναλώνει κανείς. Ο Diamonds μοιράζεται τη μέθοδο νηστείας του 16:8, ευθυγραμμίζοντας τα παράθυρα του φαγητού με το πολυάσχολο πρόγραμμά του. Τονίζει τα οφέλη της νηστείας στην ενίσχυση της πνευματικής διαύγειας και τον ρόλο της καφεΐνης στον μαύρο καφέ ως βοήθημα για την καύση λίπους.

4. Διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης

Το τέταρτο βήμα περιλαμβάνει διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT), μια στρατηγική που εναλλάσσεται μεταξύ έντονης αναερόβιας άσκησης και περιόδων αποκατάστασης. Ο Diamonds περιγράφει λεπτομερώς τη ρουτίνα του HIIT, εξηγώντας τη σταδιακή εισαγωγή και την καταλληλότητα του για όσους είναι έτοιμοι για αυτή την ένταση.

5. Συμπληρώματα

Τέλος, το πέμπτο βήμα αφορά τα συμπληρώματα, με τον ειδικό να προτείνει την πρωτεΐνη ορού γάλακτος για τα οφέλη του κορεσμού και μυϊκής ανάπτυξης. Υπογραμμίζει τη σημασία της καφεΐνης, που βρίσκεται στον καφέ ή σε ένα συμπλήρωμα για την ενίσχυση της ενέργειας και της απώλειας λίπους.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top