Ασθενής με μελάνωμα έκανε πειραματικό εμβόλιο κατά του καρκίνου: Είναι ζωντανή 22 χρόνια αφότου της δόθηκαν 6 μήνες ζωής

ασθενής με μελάνωμα, εμβόλιο κατά του καρκίνου

Ήταν Χριστούγεννα του 2001. Η Μέρι Κάρολ Αμπερκρόμπι είχε μελάνωμα για ένα χρόνο, το οποίο ήταν έτοιμο να χειροτερέψει.

«Με πήραν τηλέφωνο οι γιατροί και αμέσως σκέφτηκα ότι αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Μου είπαν απλώς να απολαύσω τα Χριστούγεννα. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Υποθέτω ότι ήταν η πρώτη φορά που σκέφτηκα ότι μπορεί να μην είμαι εδώ για να δω τον γιο μου να παντρεύεται. Είμαι πολύ θετικός άνθρωπος και αυτό ήταν κάτι σαν κρύο νερό στο πρόσωπο», περιγράφει η γυναίκα.

Ο ετήσιος κύκλος της α-ιντερφερόνης που λάμβανε η κ. Αμπερκρόμπι, μια θεραπεία για το μελάνωμα, είχε μόλις τελειώσει. «Οι παρενέργειες ήταν φρικτές. Ήταν πραγματική κόλαση. Μόλις ξεμπέρδεψα, ο καρκίνος μου έκανε μετάσταση και το έμαθα δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα», λέει χαρακτηριστικά μιλώντας στο ABC13 News.

Ο ογκολόγος και το πειραματικό εμβόλιο

Οι γιατροί της είπαν ότι της έμειναν μόνο μερικοί μήνες ζωής. Αλλά εκείνη την εποχή, ο ογκολόγος της εργαζόταν σε ένα πειραματικό εμβόλιο μελανώματος με τον Δρ. Τομ Βάγκνερ στο Γκρίνβιλ.

ασθενής με εμβόλιο κατά του καρκίνου
Φωτογραφία: WLOS

«Πήγα να τον δω και δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι είχε μια φωτογραφία του Αϊνστάιν πάνω από το γραφείο του. Σκέφτηκα ότι είμαι πολύ έξω από τα νερά μου», είπε η κ. Αμπερκρόμπι και συνέχισε:

«Αυτό που μου είπε ήταν ότι δεν είχε επιζήσει κανείς ακόμα, αλλά οι άνθρωποι που είχε στη δοκιμή του, είχαν ζήσει περισσότερο και χωρίς πολλές παρενέργειες. Οπότε του είπα να με βάλει στη δοκιμή, αφού δεν υπήρχε καμία άλλη διαθέσιμη θεραπεία».

Η κ. Αμπερκρόμπι ήταν η ασθενής Νο. 3. Έκανε ένα εμβόλιο κάθε δεύτερο μήνα για ενάμιση χρόνο. Ξαφνικά, το χρονοδιάγραμμα του τέλους της ζωής της άλλαξε.

ασθενής με εμβόλιο κατά του καρκίνου
Φωτογραφία: WLOS

«Με το εμβόλιο του Δρ. Βάγκνερ, μπόρεσα να συνεχίσω. Απλά ήμουν κουρασμένη», λέει η ίδια.

22 χρονιά μετά, ο καρκίνος δεν έχει επιστρέψει

Όπως ανέφερε, ο Δρ. Βάγκνερ της είπε μια ιστορία όταν μίλησε σε ένα συνέδριο με άλλους ογκολόγους γιατρούς.

«Ρώτησε τους συναδέλφους του πόσοι από αυτούς έχουν ασθενή που έχει επιβιώσει 20 χρόνια. Κι εκείνοι απάντησαν ότι δεν έχουν κανένα. Τότε, βάζει το φάκελό μου μπροστά τους», λέει η κ. Αμπερκρόμπι για τον Δρ. Βάγκνερ.

ασθενής με εμβόλιο κατά του καρκίνου
Φωτογραφία: WLOS

Περισσότερα από 20 χρόνια μετά από αυτή τη δοκιμασία, ο καρκίνος δεν έχει ξαναεμφανιστεί και η ασθενής μπόρεσε να παρευρεθεί στον γάμο του γιου της. Τώρα, έχει τέσσερα εγγόνια.

Έτσι, 22 χρόνια αφότου της έδωσαν τρεις έως έξι μήνες ζωής, η ασθενής εξακολουθεί να ανταλλάσσει χριστουγεννιάτικες κάρτες με τον άντρα που της άλλαξε τη ζωή.

«Είμαι ακόμα εδώ. Υπάρχει τόση ελπίδα εκεί έξω, και πιστεύω ότι άνθρωποι όπως ο Δρ. Βάγκνερ, θα φέρουν μια θεραπεία για τον καρκίνο με έγκαιρη ανίχνευση και με ανοσοθεραπεία», καταλήγει.

Όλο Υγεία

Scroll to Top