Αϋπνία: Το κόλπο των ειδικών με την πίεση που βοηθά να αποκοιμηθείτε μέσα σε λίγα λεπτά

αϋπνία

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το να ξαπλώνεις στο κρεβάτι, να βλέπεις τις ώρες να περνούν μέχρι να χρειαστεί να σηκωθείς, αλλά να νιώθεις εντελώς σε εγρήγορση. Η αϋπνία είναι ένα ζήτημα που μαστίζει ένα στα πέντε άτομα, σύμφωνα με το Mental Health UK.

Πολλοί παράγοντες μπορούν να σας κρατήσουν ξύπνιους τη νύχτα, από την κατανάλωση αλκοόλ ή καφεΐνης πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου, μέχρι το στρες και το άγχος. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο ανεπαρκής ύπνος και η αϋπνία μπορούν να επηρεάσουν τη σωματική και ψυχική σας υγεία, είναι σημαντικό να το αντιμετωπίσετε.

Η καλύτερη ώρα να πάρετε μελατονίνη

Το τέχνασμα του βελονισμού που βοηθά στην αϋπνία

Ευτυχώς, ένας γιατρός αποκάλυψε ένα εκπληκτικό κόλπο χρησιμοποιώντας βελονισμό για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα απόψε.

Το Acupressure είναι μια μορφή θεραπείας μασάζ όπου εφαρμόζεται χειροκίνητη πίεση σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Αυτές οι τεχνικές στοχεύουν στην ανακούφιση του πόνου, στην ανακούφιση της μυϊκής έντασης ή στην ενίσχυση της ροής του αίματος.

Και προφανώς, υπάρχει ένα σημείο που, όταν πιέζεται, μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα. Ο Qianlei Li, πιστοποιημένος επαγγελματίας παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής και αδειούχος βελονιστής, έδειξε το σημείο που πρέπει να πιέσετε σε ένα πρόσφατο βίντεο του TikTok. Σύμφωνα με τον ειδικό υγείας, αυτό μπορεί να γίνει και από τα δύο χέρια.

@oldtown_acupuncturist Fall asleep faster tonight with acupressure #acupuncture #acupressure #acupuncturist #insomnia ♬ Apache (45 Version) – The Sugarhill Gang

Η περιοχή που πρέπει να πιέσετε είναι ο «ιστός» μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη σας. Ο Qianlei συμβούλεψε να βρείτε το μαλακό μέρος», και με τα ίδια δάχτυλα στο αντίθετο χέρι να «τσιμπήσετε δυνατά» για τρία έως πέντε λεπτά ενώ είστε στο κρεβάτι.

«Κρατήστε τα μάτια σας κλειστά. Εστιάστε το μυαλό σας στο σημείο», συμβούλεψε. Ενώ ορισμένοι χρήστες του TikTok ισχυρίστηκαν ότι η μέθοδος ήταν αναποτελεσματική, άλλοι βρήκαν ότι ήταν ένα επιτυχημένο βοήθημα ύπνου.

Άλλα σημεία πίεσης που καταπολεμούν την αϋπνία

Ο ειδικός στον ύπνο Sammy Margo προτείνει επίσης άλλα σημεία πίεσης που μπορούν να βοηθήσουν στον ύπνο. Γράφοντας για το Dreams, συνιστά την «πύλη», που βρίσκεται στο εσωτερικό του καρπού, κοντά στο σημείο που βρίσκουμε τον παλμό μας.

«Αυτό το σημείο πίεσης είναι πολύ εύκολο να ενσωματωθεί στη ρουτίνα πριν τον ύπνο. Θα το βρείτε μεταξύ των δύο τενόντων στον καρπό σας. Ασκήστε απαλά μια μικρή πίεση στον καρπό σας με τον αντίχειρά σας και θα παρατηρήσετε δύο εμφανείς τένοντες. Το σημείο ανάμεσα σε αυτούς τους δύο είναι η εσωτερική πύλη των συνόρων», εξήγησε ο Sammy και κατέληξε:

«Καθώς δεν απαιτεί κανέναν άβολο ελιγμό για να το φτάσετε, μπορείτε να συνεχίσετε να ασκείτε πίεση μέχρι να πέσετε σε έναν ονειρικό ύπνο. Κάντε μασάζ σε αυτό το σημείο πίεσης με κυκλικές κινήσεις για λίγα λεπτά πριν κοιμηθείτε».

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top