Χάστε βάρος με το κόλπο της οδοντόκρεμα – Την προτείνει ο δημιουργός της διαλειμματικής νηστείας

οδοντόβουρτσα για δόντια διαλειμματική νηστεία

Εάν θέλετε να χάσετε βάρος υπάρχουν πολλοί τρόποι όπως να μην τρώτε αργά το βράδυ και να περιορίζετε τις θερμίδες σας. Ωστόσο υπάρχει και ένα κόλπο για να σταματήσετε να πεινάτε, που το προτείνει ανεπιφύλακτα ο δρ Μόσλεϊ, που δημιούργησε τη δίαιτα Fast 800 και 5:2, τη γνωστή σε όλους διαλειμματική νηστεία.

Τα τελευταία χρόνια, η διαλειμματική νηστεία έχει αποκτήσει μεγάλη παγκόσμια απήχηση, ως μία εναλλακτική διατροφική στρατηγική που φαίνεται να συμβάλλει στην απώλεια βάρους και τη ρύθμιση του διαβήτη ή/και άλλων χρόνιων νοσημάτων

Στην απώλεια βάρους δεν υπάρχει «ένα μέγεθος για όλους», αλλά μια δημοφιλής μέθοδος του γιατρού Michael Mosley και αυτή είναι η χρονικά περιορισμένη λήψη τροφής (TRF/TRE) ή διαλειμματική νηστεία. Ο Δρ Mosley έχει εξηγήσει πώς η προσεκτική επιλογή των ωρών στις οποίες τρώτε μπορεί να κάνει την απώλεια βάρους «ευκολότερη». Η κατανάλωση όλων των γευμάτων πραγματοποιείται εντός συγκεκριμένου παραθύρου π.χ. 8 ώρες και τις υπόλοιπες ώρες π.χ. 16 ώρες, ακολουθεί η νηστεία και η αποχή από την κατανάλωση θερμιδογόνων τροφίμων και ροφημάτων.

Μιλώντας για τη διαλειμματική νηστεία ο Δρ Mosley, σε τηλεοπτική εκπομπή είπε: «Υπάρχουν αυξανόμενα στοιχεία που δείχνουν ότι για να αποκομίσετε το μέγιστο όφελος από τη διατροφή σας, πρέπει να χρονομετράτε το γεύμα σας.

Σε μία από τις πρώτες δοκιμές φαγητού σε ανθρώπους, που διεξήχθησαν με τη βοήθεια του Πανεπιστημίου του Surrey, δύο ομάδες υγιών εθελοντών έτρωγαν το ίδιο φαγητό, με το δείπνο να γίνεται 90 λεπτά νωρίτερα από ότι είχαν συνηθίσει κάθε μέρα. Έχασαν περισσότερο σωματικό λίπος και είδαν μεγαλύτερες πτώσεις στα επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα από την ομάδα ελέγχου».

Ποιο κόλπο χρησιμοποιεί ο ειδικός στην απώλεια βάρους;

Αλλά ενώ μπορεί να σας οδηγήσει στην απώλεια βάρους, δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα εύκολο. Ο δρ Mosley έχει ορισμένα κόλπα κρυμμένα στο μανίκι του για σας βοηθήσει να καταστείλλετε την επιθυμία για φαγητό μεταξύ των γευμάτων. Ανάφερε το εξής στην τηλεοπτική του εκπομπή: «Μόλις τελειώσετε το τελευταίο γεύμα της ημέρας, βουρτσίστε τα δόντια σας. Θα σας βοηθήσει να κρατηθείτε μακριά από σνακ και βραδινά τσιμπολογήματα!»

Μάλιστα η «Η μέντα είναι εξαιρετική στην καταστολή της λιγούρας και ο εγκέφαλός σας μπορεί να συσχετίσει τη γεύση της μέντας με το βούρτσισμα των δοντιών σας στο τέλος της ημέρας, μειώνοντας έτσι την επιθυμία σας για φαγητό».

Ο Δρ Mosley συνιστά επίσης να συνεχίσετε την άσκηση για να δώσετε στον εαυτό σας μια ευκαιρία να διατηρήσετε το βάρος σας. Και πρόσθεσε: «Ένα πρόγραμμα γυμναστικής θα ισορροπήσει την ινσουλίνη, κάτι που είναι το μυστικό για να αποτρέψετε τις λιγούρες. Ωστόσο, αποφύγετε την άσκηση αντοχής ή την πολύ απαιτητική άσκηση σε μια μέρα νηστείας».

Ποιος είναι ο δρ Μάικλ Μόσλεϊ

διαλειμματική νηστεία
Πηγή: Εκδόσεις Μίνωας

 

 

Σπούδασε γιατρός και έκανε την εκπαίδευσή του στο Royal Free Hospital στο Λονδίνο αλλά συνέχισε την καριέρα του στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC, όπου εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε θέματα επιστήμης και Ιστορίας, ως παραγωγός και παρουσιαστής. Στην εκπομπή του “Eat, Fast and Live Longer” της σειράς Horizon του BBC παρουσίασε για πρώτη φορά τη Δίαιτα των 2 ημερών και είχε πρωτοφανή παγκόσμια απήχηση. Του απονεμήθηκε το Βραβείο Medical Journalist of the Year από τη Βρετανική Ιατρική Ένωση.

Με πληροφορίες από τη mirror.co.uk

Όλο Υγεία

Scroll to Top