Διαβήτης: Η Νο1 κίνηση που πρέπει να κάνετε πριν από τον ύπνο για να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου

διαβήτης, σνακ

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση κατά την οποία προκαλείται από μειωμένη παραγωγή ινσουλίνης. Χωρίς αυτόν τον βασικό μηχανισμό παραγωγής ινσουλίνης, η γλυκόζη στο αίμα σας αφήνεται στην… τύχη της.

Ωστόσο, οι επιλογές του τρόπου ζωής μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο είτε βοηθώντας στη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα υπό έλεγχο είτε αυξάνοντάς το σε περίπτωση που δεν είναι ισορροπημένες.

Ευτυχώς, ένας φαρμακοποιός αποκάλυψε το καλύτερο κόλπο που μπορείτε να εφαρμόσετε πριν από τον ύπνο για να διατηρήσετε τη γλυκόζη του αίματός σας σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ο Abbas Kanani, φαρμακοποιός από το Chemist Click, διατείνεται ότι: «Εάν θέλετε να τρώτε σνακ πριν από τον ύπνο, θα πρέπει να καταναλώνετε υγιεινές τροφές και να αποφεύγετε τυχόν τρόφιμα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας».

«Μπορείτε να τσιμπολογήσετε ξηρούς καρπούς, μούρα, μπαστουνάκια καρότου ή κράκερ ολικής αλέσεως και θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε τα καφεϊνούχα ποτά, όπως ο καφές, το τσάι και τα ζαχαρούχα ροφήματα», λέει.  Όλα αυτά τα σνακ έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό – είναι καλές πηγές διαιτητικών ινών.

Οι φυτικές ίνες είναι ένας υδατάνθρακας που δεν μπορεί να αφομοιωθεί, επομένως, μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της αύξησης του σακχάρου στο αίμα σας μετά από ένα γεύμα.

Η Mayo Clinic εξηγεί ότι οι διαλυτές φυτικές ίνες, ειδικότερα, μπορούν να επιβραδύνουν την απορρόφηση της ζάχαρης και να βοηθήσουν στη βελτίωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα σας.

Η Mayo Clinic υποστηρίζει  ότι μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει αυτούς τους υδατάνθρακες μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Το Diabetes.co.uk επισημαίνει ότι μελέτες υποδεικνύουν ότι ακόμη και οι μέτριες αυξήσεις στην πρόσληψη διαλυτών φυτικών ινών μπορούν να βοηθήσουν στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Εκτός από την προσεκτική επιλογή του σνακ πριν τον ύπνο, ο φαρμακοποιός συνέστησε ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να κάνετε μέχρι το τέλος της ημέρας. Είπε συγκεκριμένα ότι: «Είναι καλή ιδέα να ελέγχετε τη γλυκόζη σας πριν πάτε για ύπνο».

«Η καταγραφή των αποτελεσμάτων σας μπορεί να σας δώσει μια εικόνα για το πόσο καλά διαχειρίζεστε τον διαβήτη σας, ώστε να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο υγιείς»

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top