Θέλετε να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας κατά 30%; Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε

μεταβολισμός

Παραδόξως, η αύξηση του μεταβολισμού σας κατά 30% μπορεί να είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Ενσωματώνοντας ορισμένες συνήθειες και αλλαγές στον τρόπο ζωής, μπορείτε να δώσετε στον μεταβολισμό σας σημαντική ώθηση και να απολαύσετε τα οφέλη μιας πιο ενεργητικής και πιο υγιεινής ζωής.

Ο μεταβολισμός είναι η διαδικασία με την οποία το σώμα σας μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια, που τροφοδοτεί όλες τις λειτουργίες, από την αναπνοή μέχρι την άσκηση. Ένας ταχύτερος μεταβολισμός σημαίνει ότι το σώμα σας καίει θερμίδες πιο αποτελεσματικά, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και να βελτιώσει τα συνολικά επίπεδα ενέργειας.

10 τρόποι να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας

Ο Δρ. Joseph Ambani παρουσιάζει στο She Finds δύο τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας κατά 30%. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης και η ενασχόληση με υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (HIIT) είναι δύο μέθοδοι για να ξεκινήσετε.

Δύο τρόποι για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό

  1. Αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης
  2. Διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης

1. Αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης

Η πρωτεΐνη έχει υψηλότερη θερμική επίδραση σε σύγκριση με τα λίπη και τους υδατάνθρακες. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια (θερμίδες) για την πέψη και την επεξεργασία της πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση και την οικοδόμηση μυϊκής μάζας. Οι μύες καίνε περισσότερες θερμίδες σε ηρεμία σε σύγκριση με τον λιπώδη ιστό.

«Η κατανάλωση περισσότερων πρωτεϊνών μπορεί να ενισχύσει προσωρινά το μεταβολισμό σας. Η θερμική επίδραση της τροφή είναι η αύξηση του μεταβολικού ρυθμού μετά την κατάποση. Η πρωτεΐνη προκαλεί την υψηλότερη αύξηση της θερμιδικής επίδρασης της τροφής, αυξάνοντας τον μεταβολισμό σας κατά 15-30%», εξηγεί ο Δρ. Ambani.

2. Διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT)

Η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) είναι μια αξιόλογη μέθοδος προπόνησης που εναλλάσσει σύντομες εκρήξεις έντονης άσκησης και περιόδους ανάπαυσης ή άσκησης χαμηλότερης έντασης. Οι έντονες εκρήξεις στο HIIT ωθούν το σώμα στα όριά του, οδηγώντας σε υψηλότερη καύση θερμίδων κατά τη διάρκεια της προπόνησης σε σύγκριση με την άσκηση μέτριας έντασης.

Αδυνάτισμα: Ποιος συνδυασμός διαλειμματικής νηστείας και πρωτεΐνης μειώνει το λίπος και προστατεύει το έντερο

Το HIIT αυξάνει σημαντικά τον ρυθμό μεταβολισμού μετά την άσκηση λόγω του φαινομένου EPOC. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας συνεχίζει να καίει θερμίδες με υψηλότερο ρυθμό για ώρες, ακόμα και αφού ολοκληρώσετε την προπόνησή σας.

«Οι προπονήσεις HIIT περιλαμβάνουν γρήγορες και έντονες εκρήξεις δραστηριότητας. Διατηρούν τον μεταβολικό σας ρυθμό σε υψηλά επίπεδα ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της άσκησης. Αυτό το αποτέλεσμα μετά την άσκηση είναι γνωστό ως υπερβολική κατανάλωση οξυγόνου μετά την άσκηση (EPOC)», αναφέρει ο ειδικός.

Ενσωματώνοντας αυτές τις στρατηγικές στη ρουτίνα σας, μπορείτε να ενισχύσετε αποτελεσματικά το μεταβολισμό σας, να υποστηρίξετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους και να βελτιώσετε τα συνολικά σας επίπεδα ενέργειας.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top