Στρώνετε το κρεβάτι σας μόλις ξυπνήσετε κάθε πρωί; Γιατρός εξηγεί γιατί είναι λάθος

κρεβάτι

Είτε το κάνετε για να είστε πιο παραγωγικοί το πρωί είτε για να κάνετε το κρεβάτι σας πιο ελκυστικό αφού επιστρέψετε μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, το να στρώνετε το κρεβάτι σας μπορεί να μοιάζει με τελετουργικό.

Ωστόσο, ένας γιατρός έχει εκδώσει μια προειδοποίηση για όσους θέλουν τα κρεβάτια τους να είναι στρωμένα στην εντέλεια. Αυτή η απλή πρακτική θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα έδαφος αναπαραγωγής για όλα τα είδη μικροσκοπικών πλασμάτων. Έτσι, αν δεν θέλετε να μοιραστείτε τα καθαρά σεντόνια σας με κανέναν, ο Δρ. Kunal Sood προειδοποιεί ότι ίσως πρέπει να σταματήσετε αυτή τη συνήθεια.

Μιλώντας στο κανάλι του στο TikTok, είπε: «Θα μπορούσε να αυξάνει την πιθανότητα να μοιράζεστε το κρεβάτι σας με ακάρεα σκόνης, βακτήρια και μύκητες». Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα ακάρεα της σκόνης είναι μικροσκοπικά παράσιτα που προσελκύονται από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος στο κρεβάτι και είναι πιθανό να εμφανιστούν σε υπνοδωμάτια με υψηλά επίπεδα υγρασίας.

@doctorsoodDo you make your bed? 🛏️♬ original sound – DoctorSood, M.D.

Ο Δρ. Sood εξήγησε ότι τα ακάρεα της σκόνης ευδοκιμούν σε σκοτεινούς υγρούς χώρους. «Όταν κοιμόμαστε, οι περισσότεροι από εμάς ιδρώνουμε. Όταν στρώνετε το κρεβάτι σας αμέσως μόλις σηκώνεστε το πρωί, κλειδώνετε αυτή την υγρασία μέσα στα σεντόνια».

Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε ακάρεα στο κρεβάτι σας

Αν και δεν μπορείτε να δείτε τα πλάσματα χωρίς να χρησιμοποιήσετε μικροσκόπιο, η παρουσία τους μπορεί να γίνει γνωστή εάν υποφέρετε από τα ακόλουθα συμπτώματα.

Η Rebecca Swain του Winstons Beds αποκάλυψε τα πιο κοινά προειδοποιητικά σημάδια ακάρεων σκόνης που πιθανώς αγνοείτε, όπως:

Ο Δρ. Sood πρόσθεσε ότι τα μικροσκοπικά παράσιτα θα μπορούσαν επίσης να επιδεινώσουν τις αλλεργίες και το άσθμα σας.

Τι να κάνετε

Ευτυχώς, το πλύσιμο όλων των κλινοσκεπασμάτων στους 60 βαθμούς και το ξεσκόνισμα ολόκληρης της κρεβατοκάμαρας θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των πιθανοτήτων να γεννηθούν ακάρεα σκόνης, σύμφωνα με την Swain.

Αν θέλετε να συνεχίσετε να στρώνετε το κρεβάτι σας, ο Δρ. Sood συνέστησε να περιμένετε μία ώρα και να ανοίξετε τα παράθυρά σας αφού ξυπνήσετε. «Αυτό θα επιτρέψει στην υγρασία να στεγνώσει, επιτρέποντάς σας να στρώσετε το κρεβάτι σας και μειώνοντας τον κίνδυνο ακάρεων σκόνης», κατέληξε.

Όλο Υγεία

Scroll to Top