Οι προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού Υγείας στην Κινεζική αγορά

τουριστική έκθεση

Γ. Πατούλης: «Θα συνεχίσουμε με ταχείς ρυθμούς την εξωστρέφεια για να ενισχύσουμε τη θέση της χώρας μας στον τομέα του τουρισμού Υγείας.

Τις δυνατότητες ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού της Ελλάδας στις χώρες της Ασίας επεσήμανε ο Γ.Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ και ΕΛΙΤΟΥΡ εξ αφορμής της Διεθνής Τουριστικής Έκθεσης ITB China 2024, που πραγματοποιήθηκε στις 27-29 Μαΐου στη Σανγκάη της Κίνας, στην οποία το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας – ΕΛΙΤΟΥΡ, συμμετείχε ως συν εκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν σειρά συναντήσεων με επιχειρηματίες και εκπροσώπους από ταξιδιωτικά γραφεία και οργανισμούς και η ΕΛΙΤΟΥΡ γνωστοποίησε στην κινεζική αγορά το προϊόν του Τουρισμού Υγειάς & Ευεξίας της Ελλάδος, καθώς και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα έναντι άλλων χωρών.

Η συμμετοχή της ΕΛΙΤΟΥΡ με αντιπροσωπεία από διοικητικό προσωπικό και γιατρούς, υπό την καθοδήγηση του προέδρου κ. Δρ. Γιώργου Πατούλη, έδωσε ώθηση στις προσπάθειες που γίνονται για την προώθηση και ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας– Ευεξίας της Ελλάδος στην Ασία.

Η έκθεση ITB China 2024

Η ITB China 2024, είναι η κορυφαία ταξιδιωτική εμπορική έκθεση που επικεντρώνεται στην ταξιδιωτική αγορά της Κίνας και σηματοδοτεί μια άνευ προηγουμένου χρονιά αναγέννησης και αισιοδοξίας για την κινεζική ταξιδιωτική βιομηχανία.

Περισσότεροι από 15.000 επισκέπτες, πάνω από 1000 επιλεγμένοι αγοραστές και περίπου 250 εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση, υπογραμμίζοντας την υψηλή ζήτηση και το αυξημένο ενδιαφέρον της και για την κινεζική ταξιδιωτική αγορά.

Η έκθεση διευκόλυνε 27.500 επιχειρηματικές συναντήσεις, αντανακλώντας τη ζωντανή επιχειρηματική ατμόσφαιρα και την προθυμία για προσωπικές επαφές και για τις τρεις ημέρες. Με περισσότερους από 600 εκθέτες από περισσότερες από 80 χώρες, η εκδήλωση ανέδειξε την ισχυρή ανάκαμψη και τις περαιτέρω δυνατότητες της ταξιδιωτικής αγοράς της Κίνας.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ και Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η συμμετοχή μας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB China 2024 στην Σανγκάη, από τις 27 μέχρι τις 29 Μαΐου ήταν αποδοτική καθώς μέσα από συναντήσεις B2B,καταφέραμε να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές για τον Τουρισμό Υγείας.

Η ΕΛΙΤΟΥΡ με αυτές τις προσπάθειες και με τις συμμετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο θα ανοίξει τους δρόμους, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε αναπτυξιακά για το μέλλον και τον Ιατρικό Τουρισμό.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, που μας φιλοξένησε με δικό μας περίπτερο σε αυτή τη μεγάλη αποστολή και είμαστε αρκετά σίγουροι πως με τέτοιες ενέργειες η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και φαντάζει λαμπρό το μέλλον μπροστά μας για την προώθηση του Τουρισμού Υγείας και του Ιατρικού Τουρισμού ».

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης η αντιπροσωπεία της ΕΛΙΤΟΥΡ συναντήθηκε με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Σανγκάη, κ. Γιώργο Παρθενίου, τον Υποπρόξενο της Ελλάδος στη Σανγκάη κ. Γιώργο Αγάλο, τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά, Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Κίνα και με σημαντικά στελέχη του ΕΟΤ του γραφείου της Κίνας, τον κ. Παύλο Μούρμα και τον κ. Μιχάλη Μιχαηλίδη.

Το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγειάς θα πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ενίσχυση και προώθηση του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα και θα στοχεύσει στη διασύνδεση των δομών Υγείας που είναι μέλη του, με πολίτες της Κίνας που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν την χώρας μας, ώστε να λάβουν υπηρεσίες Ιατρικού Τουρισμού.

Όλο Υγεία

Scroll to Top