ΠΟΕΔΗΝ: «Σούπερ μάρκετ» το ΕΣΥ με την πώληση υπηρεσιών επί πληρωμή

νοσοκομείο, covid-19, νοσοκομεία, ΕΙΝΑΠ, Άδωνις Γεωργιάδης, Αγλαΐα Κυριακού, ΠΟΕΔΗΝ

Θλιβερή χαρακτήρισε την χθεσινή πρώτη μέρα των απογευματινών χειρουργείων ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, καταγγέλλοντας τραγελαφικές καταστάσεις

«Δυστυχώς, από χθες τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε σούπερ μάρκετ πώλησης υπηρεσιών Υγείας επί πληρωμή, με συγκεκριμένο τιμοκατάλογο», δήλωσε για τα απογευματινά χειρουργεία ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος.

Θλιβερή η χθεσινή μέρα

Κατά την επίσκεψή του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, ο κ. Γιαννάκος χαρακτήρισε την χθεσινή μέρα που ξεκίνησαν τα απογευματινά χειρουργεία, «θλιβερή για το ΕΣΥ» καταγγέλλοντας «τραγελαφικά πράγματα», που έγιναν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», το πρώτο που έκανε απογευματινά χειρουργεία.

Ανέφερε ότι κλήθηκε ασθενής που ήταν στη λίστα αναμονής από το 2016 για να χειρουργηθεί, ο οποίος είπε ότι δεν είχε να πληρώσει 1.200 ευρώ για αρθροπλαστική.

Άλλος ασθενής συμπλήρωσε τα ποσό των 1200 ευρώ για την αρθροπλαστική με χρήματα που πήρε από τους συγγενείς του.

Τελικά χειρουργήθηκε ασθενής που περίμενε στη λίστα από το 2023, δηλαδή δεν ήταν καν πάνω από έναν χρόνο, είπε ο κ. Γιαννάκος, σημειώνοντας ότι τέτοιος προγραμματισμός δεν μπορεί να βοηθήσει να «ξεφορτωθούμε τις λίστες αναμονής».

«Μπορεί ο υπουργός να είπε ότι ήταν δωρεάν χθες τα χειρουργεία, σήμερα όμως δεν θα είναι, γιατί δεν ξέρουμε πότε θα είναι έτοιμο το Ταμείο Ανάκαμψης», υποστήριξε ο κ. Γιαννάκος.

Αναφερόμενος στις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε πολλά νοσοκομεία, όπως το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι αυτές καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή τους στα απογευματινά χειρουργεία.

Όλο Υγεία

Scroll to Top