Τι φταίει για τα ράντζα στο ΕΣΥ – Εικόνες «ντροπής» στο «Αττικόν» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Αττικόν

Τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο «Αττικόν» κατά τη χθεσινή εφημερία. Γέμισαν οι διάδρομοι με ράντζα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Εκτός ελέγχου βγήκε η κατάσταση στο νοσοκομείο «Αττικόν» κατά τη χθεσινή εφημερία, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας ότι η κύρια αιτία είναι η υποστελέχωση του ΕΣΥ.

«Γέμισαν όλα τα φορεία, περίπου 70 με 80 με ασθενείς προς εξέταση στα επείγοντα», αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, σημειώνοντας ότι ξέμειναν οι τραυματιοφορείς από φορεία. Το ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να παραδώσει ασθενείς και οι αναμονές για εξέταση ξεπερνούσαν τις 6 ώρες.
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, «οι διάδρομοι των κλινικών γέμισαν ράντζα από το μεσημέρι».

Αιτίες για τα ράντζα η υποστελέχωση των νοσοκομείων

Ο κ. Γιαννάκος αναφέρει ότι για την τραγική κατάσταση δεν φταίει το «Αττικόν». «Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι για τη κατάσταση αυτή δεν φταίει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν», το οποίο επιλέγεται από τους ασθενείς, όπως και άλλα μεγάλα νοσοκομεία, ακόμα και για νοσηλεία σε ράντζο», αλλά η υποστελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων και η υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ».

Συνεχίζει ότι «τα περιφερειακά νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε κέντρα διακομιδών, λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. Διαθέτουμε λιγότερα νοσοκομειακά κρεβάτια από το μέσο όρο των χωρών της Ευρώπης. Η Ελλάδα έχει ανεπτυγμένες 3,5 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους, ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρώπης είναι 5,3 κλίνες ανα 1.000 κατοίκους».

Όλο Υγεία

Scroll to Top