Τι περιλαμβάνει το μεταρρυθμιστικό έργο για τα Ναρκωτικά που υλοποιείται στη χώρα μας

Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος παρουσίασε στην 67η Σύνοδο Υψηλού Επιπέδου της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά, το έργο για τις εξαρτήσεις.

Στην 67η Σύνοδο Υψηλού Επιπέδου της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά στη Βιέννη συμμετείχε ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Ο Υφυπουργός Υγείας πραγματοποίησε παρέμβαση ενώπιον ομολόγων του και αποστολών από άλλα κράτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα για τα αποτελέσματα του μεταρρυθμιστικού έργου στον τομέα των Εξαρτήσεων που υλοποιείται στη χώρα μας.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον πρώτο Χώρο Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) που λειτουργεί στην Ελλάδα, τους κινητούς ΧΕΧ, την ενίσχυση των υπηρεσιών μείωσης της βλάβης, τη διεύρυνση της ναλοξόνης, αλλά και την επανένταξη των εξαρτημένων ατόμων.

Ο Υφυπουργός Υγείας τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του νέου Κέντρου Αναφοράς Τοξικώσεων και Υπερδοσολογιών που ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα αποτελέσει κομβικό επιστημονικό κέντρο διεθνώς για την διερεύνηση των υπερδοσολογιών.

Επιστημονική συνάντηση στην Ελλάδα

Συντασσόμενος με την δήλωση της ΕΕ, στη προσπάθεια για τον απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, ο Υφυπουργός Υγείας υποστήριξε το «Pledge4action» της Προεδρίας της Συνόδου και πρότεινε την πραγματοποίηση Επιστημονικής Συνάντησης στην χώρα μας, καλώντας επιστήμονες και εκπροσώπους της πολιτικής για την διερεύνηση τρόπων θεραπείας των διεγερτικών και συνθετικών οπιοειδών.

Τον Υφυπουργό Υγείας συνόδευσαν ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Αθανάσιος Θεοχάρης, ο Αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Αθανάσιος Δημητριάδης, η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας κα Φωτεινή Κουλούρη, και ο Διευθυντής Δίωξης Ναρκωτικών κ. Σπύρος Τσαρδάκας και η κα Νάντια Στεργιάτου από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλευρό της Ελληνικής Αποστολής βρέθηκαν ο Πρέσβης στην Αυστρία κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος και ο Σύμβουλος Πρεσβείας Α’ κ. Δημήτριος Σοφός.

Όλο Υγεία

Scroll to Top