Στυτική δυσλειτουργία: 5 αιτίες που ξαφνιάζουν και πως θα την προλάβετε

στυτική δυσλειτουργία

Τι σχέση έχουν τα ούλα σας που ματώνουν με το σεξ και τη στυτική δυσλειτουργία; Πως μπορεί να επηρεάσει το ποδήλατό σας τις ερωτικές σας επιδόσεις;

Μπορούν οι φίλοι της γυναίκας σας να σας προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία; Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η στυτική δυσλειτουργία μερικές φορές συνδέεται άρρηκτα με όλα τα παραπάνω!

Οι 5 άγνωστες αιτίες

  1. Προβλήματα στα ούλα
  2. Ορισμένα φάρμακα για την τριχόπτωση
  3. Οι φίλοι της γυναίκας σας
  4. Το ποδήλατο
  5. Ο διαβήτης

 

1. Προβλήματα στα ούλα

Τι κοινό μπορεί να έχουν τα ούλα με τη στύση; Η περιοδοντίτιδα, μια φλεγμονή των ούλων μπορεί συνδέεται με τη στυτική δυσλειτουργίας, σύμφωνα με μια σχετική μελέτη.

Η υγεία των ούλων αποτελεί ένα δείκτη της συνολικής μας υγείας, που έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακής νόσου, αλλά ίσως αποτελεί και παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Πως όμως συνδέονται αυτά τα δύο; Η συγκεκριμένη πάθηση των ούλων μπορεί να προκύψει από πρόβλημα στη ροή του αίματος στα ούλα. Είναι πιθανό λοιπόν κάποιος που έχει περιοδοντίτιδα να αντιμετωπίσει προβλήματα με τη ροή του αίματος και σε άλλα μέρη του σώματος του, όπως το πέος. Αν λοιπόν ματώνουν τα ούλα σας καλό είναι να μην το αμελήσετε.

2. Ορισμένα φάρμακα για την τριχόπτωση

Ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της τριχόπτωσης και της υπερπλασίας του προστάτη μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες, όπως η στυτική δυσλειτουργία και η μείωση της λίμπιντο σε ορισμένους άνδρες, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Sexual Medicine.

Το πρόβλημα ωστόσο της στυτικής δυσλειτουργίας στην περίπτωση που οφείλεται στη λήψη φαρμάκων είναι αναστρέψιμο. Στην περίπτωση που λαμβάνετε τέτοια φάρμακα και σας παρουσιαστεί στυτική δυσλειτουργία, ενημερώστε το γιατρό σας για να σας αλλάξει τα φάρμακα ή τη δοσολογία.

3. Οι φίλοι της γυναίκας σας

Είναι γνωστό ότι οι ψυχολογικοί παράγοντες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική απόδοση, αλλά υπάρχει και κάτι νέο: Αν η γυναίκα σας περνάει  περισσότερο χρόνο με τους άνδρες φίλους σας από ό, τι με εσάς, μπορεί να σας θέσει σε αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσετε στυτική δυσλειτουργία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Κοινωνιολογίας.

Οι ερευνητές, ρώτησαν πάνω από 3.000 άνδρες ηλικίας 57 έως 85 ετών, και διαπίστωσαν ότι ένας άνδρας του οποίου η σύντροφός έχει πολύ στενές σχέσεις με τους φίλους του, αντιμετωπίζει κατά 92 % περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσει δυσκολία απόκτησης ή διατήρησης της στύσης, σε σχέση με τους υπόλοιπους άνδρες.

4. Το ποδήλατο

Για πρώτη φορά στην ιστορία είχε εντοπιστεί σχέση μεταξύ ιππασίας και ανικανότητας τον 9ο αιώνα π.Χ. στους Σκύθες (αρχαίος λαός) που ήταν εξαιρετικοί ιππείς.

Σήμερα αποδεικνύεται ότι μια παρόμοια σύγχρονη δραστηριότητα, η ποδηλασία, μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.

Από έρευνα που δημοσιεύθηκε στο έντυπο Journal of Sexual Medicine διαπιστώθηκε ότι το 4 % των ανδρών που κάνουν ποδηλασία τουλάχιστον τρεις ώρες την εβδομάδα παρουσίασαν μέτρια έως σοβαρή στυτική δυσλειτουργία, ενώ μόνο το 1% των δρομέων της ίδιας ηλικίας αντιμετώπιζαν παρόμοιο πρόβλημα. Άλλη έρευνα πάλι δεν εντόπισε κάποια ουσιαστική διαφορά μεταξύ ποδηλατών και μη ως προς τον κίνδυνο εκδήλωσης στυτικής δυσλειτουργίας.

5, Ο διαβήτης

Οι άνδρες που πάσχουν από διαβήτη αντιμετωπίζουν δύο έως τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθουν στυτική δυσλειτουργία σε σχέση με τους άνδρες που δεν έχουν διαβήτη, σύμφωνα με το National Institutes of Health.

Η «κακή» ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα μπορεί να βλάψει τα νεύρα και τα μικρά αιμοφόρα αγγεία που ελέγχουν τη στύση και επιτρέπουν τη ροή του αίματος στο πέος, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Στην περίπτωση που έχετε λοιπόν διαβήτη θα πρέπει να τον αντιμετωπίσετε σωστά και έγκαιρα με την κατάλληλη αγωγή και με ισορροπημένη διατροφή, ώστε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας να είναι πάντα σωστά ρυθμισμένα.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top