Τριχόπτωση: Το προϊόν που έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας και την σταματά

τριχόπτωση

Ένας ειδικός στα μαλλιά αποκάλυψε πώς ένα βασικό προϊόν που έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών και την τριχόπτωση.

Κλινικές δοκιμές έχουν δείξει ότι η εφαρμογή χυμού κρεμμυδιού στο κεφάλι σας μπορεί να είναι ευεργετική χάρη στον πλούτο των αντιοξειδωτικών και των μετάλλων που περιέχουν τα συγκεκριμένα βολβώδη λαχανικά.

Ο ειδικός στη μεταμόσχευση μαλλιών Sam Cinkir, Διευθύνων Σύμβουλος των ειδικών μαλλιών και δέρματος Este Medical Group, δήλωσε: «Το να χάσεις τα μαλλιά σου μπορεί να είναι μια δύσκολη εμπειρία και μπορεί να σε οδηγήσει σε έλλειψη αυτοπεποίθησης, αρνητική εικόνα του εαυτού σου και ακόμη και κοινωνική απομόνωση. Η τριχόπτωση μπορεί συχνά να αντιμετωπιστεί με επιτυχία, ανάλογα με τον τύπο και τη σοβαρότητα, χάρη στις συνεχείς βελτιώσεις στην τεχνολογία και την έρευνα στον συγκεκριμένο τομέα».

«Πολλοί πάσχοντες αναζητούν διαφορετικούς τρόπους για να σταματήσουν την τριχόπτωση και να ενισχύσουν την ανάπτυξη των μαλλιών και ο χυμός κρεμμυδιού είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες που εφαρμόζονται στο σπίτι. Ο χυμός κρεμμυδιού πιστεύεται ότι βελτιώνει την κυκλοφορία γύρω από τους θύλακες των τριχών σας, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας καθώς η ανεπαρκής ροή αίματος στερεί από τα μαλλιά σας από βασικά θρεπτικά συστατικά και τα εκθέτει σε κίνδυνο να σπάσουν ή να πέσουν».

Μια κλινική δοκιμή το 2014 εξέτασε την ικανότητα του χυμού κρεμμυδιού να αντιμετωπίζει την γυροειδή αλωπεκία, μια κατάσταση που οδηγεί σε απώλεια μαλλιών. Χρειάστηκαν 38 ασθενείς και τους χώρισαν σε δύο ομάδες – μια που έβαζε χυμό κρεμμυδιού στο τριχωτό της κεφαλής δύο φορές την ημέρα για δύο μήνες και μια που χρησιμοποιούσε νερό βρύσης.

Μετά από έξι εβδομάδες, 20 από τους 23 ασθενείς στην ομάδα του χυμού κρεμμυδιού ανέφεραν τριχοφυΐα σε σύγκριση με μόλις δύο από τους 15 ασθενείς στην ομάδα του νερού της βρύσης. Οι πάσχοντες από τριχόπτωση έχουν επίσης αναφέρει επιτυχία χρησιμοποιώντας χυμό κρεμμυδιού σε διαδικτυακά ιστολόγια. Το λαχανικό κοστίζει ελάχιστα και είναι εύκολο να το βρείτε σε ένα οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ.

Ένας από τους επισκέπτες ενός από τα blogs ανέφερε: «Χρησιμοποιώ χυμό κρεμμυδιού τις τελευταίες δύο εβδομάδες και άρχισαν να αναπτύσσονται νέες τρίχες. Βγάλτε το χυμό του κρεμμυδιού, εφαρμόστε απαλά στο φαλακρό τριχωτό της κεφαλής σας και αφήστε το για περισσότερες από δύο ώρες ή όλη τη νύχτα, εάν αισθάνεστε άνετα με τη μυρωδιά».

Οι ειδικοί συνιστούν να ανακατεύετε τα κρεμμύδια μαζί σε ένα μπλέντερ για να βγάλετε τον χυμό και στη συνέχεια να το αφήσετε στο τριχωτό της κεφαλής για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top