Απιστία: 10 σημάδια ότι σας απατάει ο σύντροφός σας

Απιστία

Πώς θα καταλάβετε αν ο σύντροφός σας απατά; Συνήθως, αν κάνετε αυτή την ερώτηση, υποψιάζεστε ήδη ότι έχετε πέσει θύμα απιστίας ή τουλάχιστον ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας. Τα σημάδια της απιστίας είναι διαφορετικά σε κάθε σχέση, αλλά υπάρχουν μερικά κοινές ενδείξεις που μπορεί να σας προειδοποιήσουν.

Σε γενικές γραμμές το ένστικτό σας σας πει ότι ο σύντροφός σας απατά, μπορεί να είναι σωστό. Θα πρέπει ωστόσο να συγκεντρώσετε άλλα στοιχεία προτού αντιμετωπίσετε τον άλλον σας σχετικά με τη συμπεριφορά του. Τα κοινά σημάδια απιστίας που ίσως θέλετε να αναζητήσετε περιλαμβάνουν:

Αλλάζει εμφάνιση

Εάν ο σύντροφός σας αρχίζει ξαφνικά να ασκείται και να τρώει πιο υγιεινά, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι προσπαθεί να φανεί πιο ελκυστικός σε κάποιον (πιθανώς σε εσάς, αλλά πιθανώς όχι μόνο).

Αν ο σύντροφός μυρίζει ξαφνικά ένα άγνωστο σε εσάς άρωμα, ίσως αυτό να υποδηλώνει κρυφή σχέση. Το ίδιο ίσως ισχύει για ένα νέο κούρεμα και νέα εσώρουχα — ειδικά αν ο σύντροφός σας φαίνεται όπως ήταν δίπλα σας, αλλά πολύ καλύτερος όταν πρόκειται να πάει δουλειά ή ορισμένες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Χρησιμοποιεί κρυφά το κινητό ή τον υπολογιστή

Οι «ύποπτοι» τείνουν να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα και τους υπολογιστές τους πιο συχνά από πριν και τα φυλάνε σαν να εξαρτάται η ζωή τους από αυτές τις συσκευές. Εάν το τηλέφωνο και ο φορητός υπολογιστής του συντρόφου σας δεν απαιτούσαν ποτέ κωδικό πρόσβασης πριν, και τώρα έχουν, αυτό δεν είναι καλό σημάδι.

Αν ο σύντροφός σας αρχίσει ξαφνικά να διαγράφει κείμενα και να καθαρίζει το ιστορικό του προγράμματος περιήγησής του σε καθημερινή βάση, δεν είναι καλό σημάδι. Αν ο σύντροφός σας δεν εγκαταλείπει ποτέ το τηλέφωνό του, και το παίρνει στο μπάνιο όταν κάνει ντους, αυτό δεν είναι καλό σημάδι.

Εάν ζητήσετε να ελέγξετε το τηλέφωνο του συντρόφου σας και σας απαντήσει όχι, αυτό είναι επίσης ένα πρόβλημα.

Εάν το τηλέφωνο και ο φορητός υπολογιστής του συντρόφου σας δεν απαιτούσαν ποτέ κωδικό πρόσβασης πριν, και τώρα έχουν, αυτό δεν είναι καλό σημάδι.

Περίοδοι όπου ο άλλος σας είναι απρόσιτος

Εάν ο σύντροφός σας σας απατά, είναι λιγότερο πιθανό να απαντήσει στις κλήσεις σας ή στα μηνύματά σας. Μπορεί να ακούσετε δικαιολογίες όπως ότι ήταν σε μια συνάντηση, ότι οδηγούσε ή ότι δεν έπιανε το κινητό. Εάν ο σύντροφός σας είναι απρόσιτος ενώ εργάζεται μέχρι αργά ή λείπει συχνά σε επαγγελματικό ταξίδι, αυτό είναι κακό σημάδι.

Αλλάξει ο ρόλος του σεξ στη σχέση σας

Τόσο τα μειωμένα όσο και τα αυξημένα επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας στη σχέση σας σύμφωνα με το psychologytoday μπορεί να είναι σημάδι απιστίας. Λιγότερο σεξ συμβαίνει επειδή ο σύντροφός σας επικεντρώνεται σε κάποιον άλλο, ενώ περισσότερο σεξ επειδή προσπαθεί να το καλύψει.

Ένα άλλο πιθανό σημάδι απιστίας είναι ότι το σεξ που κάνετε εσείς και ο σύντροφός σας γίνεται λιγότερο συναισθηματικά συνδεδεμένο. Ένα άλλο πιθανό σημάδι είναι ότι ο σύντροφός σας υιοθετεί νέες τεχνικές και δραστηριότητες στη σεξουαλική σας ζωή. Όσο κι αν σας αρέσει αυτό, είναι πιθανό να μαθαίνει νέα κόλπα έξω από τη σχέση σας.

Είναι εχθρικός προς εσάς

Οι ύποπτοι τείνουν να εκλογικεύουν τη συμπεριφορά τους (στο μυαλό τους). Ένας τρόπος που το κάνουν αυτό είναι να ρίξουν την ευθύνη πάνω σας. Κάποιος που απατάει πείθει τον εαυτό του ότι δεν φαίνεστε όπως όταν σας παντρεύτηκε, ή ότι δεν είστε αρκετά περιπετειώδης στο σεξ ή ότι δεν εκτιμάτε όλα τα υπέροχα πράγματα που κάνει για εσάς, οπότε του αξίζει να βρει λίγη διασκέδαση αλλού.

Συχνά, οι τους δικαιολογίες αυτές τους κάνουν να συμπεριφέρονται επικριτικά προς στη σχέση τους. Εάν ξαφνικά φαίνεται ότι τίποτα από όσα κάνετε δεν είναι σωστό ή ότι τα πράγματα που δεν ενοχλούσαν τον σύντροφό σας ξαφνικά τον ενοχλούν, αυτό θα μπορούσε να είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι σας απατάει.

Αλλάζει το πρόγραμμα

Όταν ο σύντροφός σας – που ποτέ δεν εργάστηκε μέχρι αργά – ξαφνικά χρειάζεται να δουλέψει μέχρι αργά, και αυτό αρχίζει να συμβαίνει όλο και πιο συχνά, μπορεί να λέει ψέματα . Εάν ο σύζυγός σας δεν έχει φύγει ποτέ σε επαγγελματικό ταξίδι και ξαφνικά προκύπτει ανάγκη να ταξιδέψει για δουλειά, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι αποδράσεων το Σαββατοκύριακο με έναν νέο σύντροφο.

Οι φίλοι του νιώθουν άβολα

Στην απιστία, ο προδομένος σχεδόν πάντα είναι το τελευταίο άτομο που το μαθαίνει. Οι φίλοι του ατόμου που έκανε την απιστία συχνά το ξέρουν από την αρχή και οι δικοί σας φίλοι είναι πιθανό να το μάθουν πολύ πριν από εσάς. Αυτή η γνώση συνήθως κάνει αυτά τα άτομα να δείχνουν αμήχανα κοντά σας. Μπορεί να προσπαθήσουν να σας αποφύγουν ή να είναι υπερβολικά καλοί μαζί σας. Οι φίλοι σας μπορεί να προσπαθήσουν να αποφύγουν τις συζητήσεις για τη σχέση σας και μπορεί να το αντισταθμίσουν με το να δείχνουν πολύ καλοί.

Ανεξήγητα έξοδα

Εάν υπάρχουν περίεργες χρεώσεις στις πιστωτικές κάρτες του συντρόφου σας ή ξαφνικά υπάρχουν λιγότερα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς σας ή του συντρόφου σας, λογαριασμούς συνταξιοδότησης , επενδυτικούς λογαριασμούς κ.λπ., αυτό είναι πιθανό σημάδι απιστίας. Εάν ρωτήσετε τον σύντροφό σας για αυτά τα έξοδα και οι απαντήσεις του σας φαίνονται ανακριβείς, είναι πιθανό να είναι αναληθείς. Η απιστία κοστίζει χρήματα: δώρα, ταξίδια, κρασί και δείπνα, δωμάτια ξενοδοχείου κ.λπ. Το κόστος της μπορεί να αυξηθεί πολύ γρήγορα. Αν δείτε μεγάλες αναλήψεις μετρητών ή στοιχεία αγορών από μέρη που σπάνια ή ποτέ δεν συχνάζετε, αυτό δεν είναι καλό σημάδι.

Η συναισθηματική οικειότητα έχει ξεθωριάσει

Μετά από μερικά χρόνια, καμία σχέση δεν είναι τόσο έντονη όσο ήταν τους πρώτους μήνες. Έτσι, τείνουμε να δενόμαστε με ασφάλεια με την πάροδο του χρόνου, μαθαίνοντας να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον και να μοιραζόμαστε τα μυστικά, τις επιθυμίες μας και άλλες σημαντικές πτυχές της ζωής μας. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως δημιουργία συναισθηματικής οικειότητας . Και η συναισθηματική οικειότητα είναι αυτό που μας κρατά συνδεδεμένους με τον άλλον μας πολύ καιρό μετά το πάθος. Έτσι, εάν ο σύντροφός σας ξαφνικά φαίνεται λιγότερο συναισθηματικά ευάλωτος και οικείος μαζί σας, αυτό είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι η το ενδιαφέρον του έχει μετατοπιστεί – πιθανότατα σε έναν σύντροφο.

Όταν ρωτάτε για την απιστία, ο σύντροφός σας εκτρέπεται και αποφεύγει

Εάν ο σύζυγός σας σας απατά, το απόλυτο τελευταίο πράγμα στον κόσμο που θα θελήσει να κάνει είναι να το συζητήσει. Έτσι, όταν εισάγετε αυτό το θέμα στη συζήτηση, μπορεί να προσπαθήσει να εκτρέψει αλλού το ενδιαφέρον και να το αποφύγει. Εν ολίγοις, ο σύντροφός σας θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να σας οδηγήσει σε άλλο θέμα ή θα μετατοπίσει την ευθύνη για όσα σκέφτεστε και αισθάνεστε πάνω σας.

Τι θα σας ανησυχούσε περισσότερο στον σύντροφό σας;

Poll

 

 

Όλο Υγεία

Scroll to Top