Σεξ: Η απροσδόκητη τροφή που αυξάνει τη λίμπιντο των γυναικών στη μέση ηλικία

λίμπιντο

Το σεξ δεν είναι απλώς μια απολαυστική δραστηριότητα, αλλά μπορεί ακόμη και να παρατείνει τη ζωή. Σύμφωνα με ειδικό μάλιστα, η ηλικία δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για αυξημένη λίμπιντο και μια γεμάτη σεξουαλική ζωή.

Ο γιατρός και συγγραφέας μπεστ σέλερ Δρ. Michael Greger έχει ως αποστολή του να βρει τις στρατηγικές που πραγματικά λειτουργούν για να γυρίσουν πίσω τον χρόνο. Μεταξύ αυτών, και δύο τρόφιμα που αποκαλεί «επιστήμη αιχμής» γύρω από το σεξ, καθώς, όπως υποστηρίζει, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τις γυναίκες να απολαύσουν περισσότερο το σεξ, ενισχύοντάς τη λίμπιντό τους.

Τρόφιμα που θεωρείται ότι ενισχύουν τη λίμπιντο των γυναικών

Η βιομηχανία γύρω από την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου μας έχει κάνει να πιστέψουμε ότι η σοκολάτα είναι ένα αφροδισιακό τρόφιμο που αυξάνει τη διάθεση για σεξ.

Πράγματι, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα φλαβονοειδή φυτοθρεπτικά συστατικά του κακάο μπορούν να βοηθήσουν στο άνοιγμα των αρτηριών και να αυξήσουν τη ροή του αίματος -με μέγιστο χρόνο τα 90 λεπτά μετά το φαγητό- κάτι που θεωρητικά είναι καλό για τη σεξουαλική λειτουργία των γυναικών.

Αλλά, σύμφωνα με τον ειδικό, αυτό ισχύει κυρίως για τη μαύρη, πικρή σοκολάτα, καθώς το λίπος και η ζάχαρη στη σοκολάτα γάλακτος εξουδετερώνουν τα οφέλη των φλαβονοειδών. Τα γεμάτα φλαβονοειδή κρεμμύδια θα μπορούσαν επίσης να λειτουργήσουν πολύ καλά -αλλά η επίδραση στην αναπνοή μπορεί να μειώσει την όρεξη για ερωτική συνεύρεση.

Τα μήλα ενισχύουν τη λίμπιντο στις γυναίκες

Ευτυχώς, υπάρχει ένα τρόφιμο που έχει τις ίδιες ευεργετικές επιδράσεις, χωρίς τις δυσάρεστες συνέπειες του κρεμμυδιού. Είναι το… ταπεινό μήλο.

Μια ιταλική μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν μήλα καθημερινά είχαν σημαντικά υψηλότερο δείκτη συνολικής σεξουαλικής λειτουργίας από εκείνες που κατανάλωναν λιγότερο από ένα μήλο την ημέρα.

Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι ερευνητές αξιολόγησαν μόνο τις γυναίκες που έτρωγαν μη αποφλοιωμένα μήλα επειδή τα φυτοθρεπτικά συστατικά είναι συγκεντρωμένα στη φλούδα.

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον «προσδιορισμό νέων ενώσεων και συμπληρωμάτων διατροφής που θα χρησιμοποιηθούν στην αποκατάσταση της γυναικείας σεξουαλικότητας». Αλλά μέχρι να φτάσουν εκεί, θα μπορούσατε απλώς να δοκιμάσετε να φάτε ένα μήλο.

Τι άλλο μπορούν να κάνουν οι μεγαλύτερες γυναίκες για να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους επιθυμία;

Υπάρχουν δύο σχήματα αρωματοθεραπείας που μπορεί να βοηθήσουν. Οι γυναίκες που μύριζαν λεβάντα για 20 λεπτά δύο φορές την ημέρα για 12 εβδομάδες, απολάμβαναν σημαντική βελτίωση στα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της σεξουαλικής επιθυμίας.

Το αρωματικό έλαιο «νερολί», μάλιστα, φάνηκε να λειτουργεί ακόμη πιο γρήγορα. Μια οσμή με συγκέντρωση μόλις 0,1% του ελαίου για πέντε λεπτά δύο φορές την ημέρα για πέντε ημέρες οδήγησε σε σημαντική αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας.

Όλο Υγεία

Scroll to Top